Un văcar a furat o maşină şi a scăpat de puşcărie... prin e-mail

2cioban

Dimensiune font:

| 19-05-2021 07:45

 * de loc din Valea Lupului, acesta se angajase la o fermă de lângă Rădăuţi-Suceava * supărat pe patron, s-a răzbunat plecând cu autoturismul acestuia * era băut, nu poseda permis, dar a fost dat de gol de lipsa rovinietei * a doua zi, el a părăsit ţara, fiind judecat apoi în lipsă * a fost condamnat la un an şi două luni de închisoare cu executare * văcarul a făcut apel, cererea fiind trimisă prin e-mail * caz rarisim: a avut câştig de cauză

Narcis I. (27 de ani) a fost la un pas de puşcărie după o suită foarte bizară de întâmplări. De loc din Valea Lupului, tânărul a văzut pe internet, la începutul lunii mai 2019, un anunţ de angajare ca văcar la o fermă de lângă Rădăuţi. L-a contactat pe proprietar, un anume Vasile P., spunându-i că e interesat de post şi a întrebat dacă poate să vină împreună cu concubina şi copilul. Fermierul i-a zis că da, că are un şopron destul de mare în care-i poate caza. Ieşeanul şi-a făcut bagajele, şi-a luat familia şi s-a prezentat la fermă. Nu era muncă grea, trebuia doar să aibă grijă de viţei. Trei săptămâni, lucrurile au mers perfect, dar, când să ia prima leafă, pe 1 iunie, Narcis a fost total dezamăgit. Se aştepta la cel puţin 3.000 lei şi n-a primit decât jumătate din sumă. De nervi, a băut toată ziua, iar spre seară a luat o decizie ce avea să-i schimbe radical cursul vieţii. Şi-a pus într-o sacoşă blugii şi adidaşii cei buni, apoi i-a spus iubitei, Gabriela, că merge până la Frătăuţii Noi să mai cumpere ceva de băut. Femeia l-a întrebat, pe bună dreptate, cu ce va ajunge în sat. „Cu Opelul patronului!”, a răspuns Narcis. „Măi, eşti beat şi nici n-ai permis, nu te duce!”, l-a rugat ea.

A ascuns maşina şi a plecat în Anglia

Ca să scape de gura ei, văcarul i-a zis că merge doar până la staul, să vadă de viţei. Dar s-a urcat la volan şi dus a fost. Gabriela a auzit câinii lătrând, a ieşit afară şi a observat că maşina patronului nu mai este la locul ei. Temându-se ca nu cumva Narcis să facă vreun accident, femeia l-a trezit pe Vasile. Pe moment, acesta n-a dat niciun fel de importanţă evenimentul. Că doar era vorba de un traseu de nici 6 kilometri, pe un drum pustiu la ora aia. Abia în zori, văzând că Narcis nu s-a mai întors, a sunat la poliţie, reclamând furtul.   

În acest timp, ieşeanul ajunsese deja acasă, în Valea Lupului. A ascuns maşina şi a plecat în Anglia. Poliţiştii erau deja pe urmele, pentru că aparatul ce verifică valabilitatea rovinietelor din dotarea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere depistase deja în trafic Opelul lui Vasile.

Oamenii legii au ajuns prea târziu. Narcis era deja în Anglia. Nu s-a mai putut dovedi faptul că a condus sub influenţa alcoolului, dar i s-a deschis dosar pentru „furt” şi „conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere”. Rechizitoriul a fost trimis în instanţă pe 6 iulie 2020, dar Narcis a tratat toată afacerea cu indiferenţă maximă. Se poate spune chiar că s-a sustras urmăririi penale. A fost citat de mai multe ori, chiar cu mandat de aducere, dar la domiciliul de-acum fostei sale concubine, iar aceasta nu mai ştia nimic de el.

Citat prin Facebook şi prin e-mail, n-a catadicsit să răspundă

În noimbrie 2020, văcarul a fost contactat pe Facebook de către avocatul din oficiu, inculpatul a zis că nu-i pasă, iar apoi şi-a şters contul. Sentinţa a venit pe 3 februarie 2021 şi i-a fost transmisă prin e-mail. Un an şi două luni de închisoare cu executare, plus plata a 3.000 euro, contravaloarea Opelului. Abia atunci a realizat Narcis cam ce-l paşte. S-a rugat de avocat să facă apel. Apărăturul s-a conformat, dar văcarul tot nu s-a întors în ţară. Pe data de 8 aprilie, el a depus la dosar, tot prin e-mail, o declaraţie amănunţită. N-a recunoscut furtul Opelului, susţinând că a luat maşina în contul banilor cuveniţi pentru munca de la fermă. El a mai precizat că, în caz de va fi găsit vinovat, e de acord să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii şi că e dispus să lucreze la fermă până la convergenţa sumei de 3.000 euro.

Magistraţii de la Curtea de Apel au concluzionat că „nici o probă nu confirmă existența unei înțelegeri de plată între cei doi care să privească mașina însușită” şi că, de fapt, singurul martor din dosar este fosta concubină a acuzatului, obiectivitatea acesteia fiind mai mult decât îndoielnică. Cât despre citarea la termenele de judecată de la prima instanţă, chiar dacă s-a făcut prin intermediul poştei electronice, nu se poate dovedi faptul că Narcis a citit mesajele în timp util.

Ca atare, a fost desfiinţată sentinţa primei instanţe, cazul s-a rejudecat, iar văcarul a primit o condamnare cu suspendare, e obligat să presteze 90 zile de muncă neremunerată, dar a scăpat de plata celor 3.000 euro. Marcel FLUERARU

 

 

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

%ANUNTSPECIAL%
Lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 200/89/2011, aflat pe rolul Tribunalului Vaslui şi C.E.C. Bank Sucursala Vaslui, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2006, privind procedura insolvenţei, precum şi a Codului de procedură civilă, a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „GENIALUL” S.R.L. Vaslui, cu sediul în mun. Vaslui, str. Alexandru cel Bun, bl. 187, sc. C, et. 2, ap. 12, judeţul Vaslui, cât şi terenul proprietatea lui Cordunianu Tudorel, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV, ADRESA, Componenţa/Observaţii, Valoare - lei- 1. Construcţia C2 – magazin, birou, spaţiu odihnă, Loc. Secuia, com. Muntenii de Jos, jud. Vaslui, suprafaţă construită 130,96 m.p., iar terenul pe care este amplasată construcţia nu aparţine debitoarei, 24.720,00 2. Bunuri mobile, Loc. Secuia, com. Muntenii de Jos, jud. Vaslui Vitrină frigorifică Mondial Elite, Rafturi PAL, Birou-masă PAL, Raft pâine lemn, Cântar electronic, Casă de marcat Datecs MP55A, 1.165,00. Preţul de pornire la licitaţie este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform hotărârii Adunării creditorilor din data de 23.03.2021. Vânzarea prin licitaţie publică pentru bunurile debitoarei va avea loc la data de 18.06.2021, ora 1000 şi se vor organiza 5 şedinţe săptămânale, respectiv la până la data de 16.07.2021. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 5% din preţul de pornire al licitaţiei pentru bunurile mobile şi 2.000 lei din valoarea activului licitat, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei şi a caietului de sarcini, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Preţul caietului de sarcini este 500,00 lei pentru bunurile imobile şi 50,00 lei pentru bunurile mobile şi este obligatoriu pentru participanţii la licitaţie. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefonul 0335/566.035, 0727/850.575, fax 0335/814.103. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
1. Informații generale privind autoritatea contractantă, în special denumirea, codul de identificare fiscală, adresa, numărul de telefon, fax și/sau adresa de e-mail, persoană de contact: Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Zemeș, str. Principală, nr. 200, Zemeș, judeţul Bacău, telefon 0234383037, fax 023438330, email adp@zemes.ro, persoană de contact Alupei Teofil. 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie închiriat: Spațiu nr. 1 (boxă), în suprafață de 16,03 m.p., ce face parte din imobilul Piață Zemeș, strada Principală nr.160, proprietate publică a Comunei Zemeș, pentru activități economice comerț sau servicii. Închirierea se face conform H.C.L. 82/17.05.2021, si O.U.G. nr. 57/2019. 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc in Caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: de pe site-ul www.zemes.ro sau de la sediul U.A.T. Comuna Zemeș. 3.2. Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul instituției de la care se poate obține un exemplar din documentația de atribuire: Compartimentul Administrare Domeniu Public si Privat, U.A.T. Comuna Zemeș, strada Principală nr. 200, de luni până vineri, între orele 08.00-13.00. 3.3. Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 10 lei, se poate achita numerar la casieria UAT Comuna Zemeș. 3.4. Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 14/06/2021, ora 13.00. 4. Informații privind ofertele: 4.1. Data-limită de depunere a ofertelor: 23/06/2021, ora 13.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura UAT Comuna Zemeș, strada Principală, nr. 200, județul Bacău. 4.3. Numărul de exemplare în care trebuie depusă fiecare ofertă: un exemplar. 5. Data și locul la care se va desfășura ședința publică de deschidere a ofertelor: 24/06/2020, ora 10.00, la sediul UAT Comuna Zemeș, str. Principală nr. 200, județul Bacău. 6. Denumirea, adresa, numărul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Bacău, Str. Ştefan cel Mare nr. 4, tel: 0234/514419, fax 0234/525211, email tr-bacau-info@just.ro. 7. Data transmiterii anunțului de licitație către instituțiile abilitate, în vederea publicării: 26/05/2021
Un expert în politici de parcare la Primăria Iaşi
16/06/2021 00:00

  În urma publicării de către Primăria Municipiului Iasi a Regulamentului de exploatare a domeniului public destinat parcării autovehiculelor in Municipiul Iasi, Alianta pentru Promovarea Transp ...

Iaşul poate ajunge la zero cazuri COVID-19
16/06/2021 00:00

Situaţia infectărilor cu noulvirus in judeţul şi municipiul Iaşi este intr-o continuă scădere. Cu doar trei cazuri, judeţul a ajuns ieri la o incidenţă de 0,07 cazuri la mia de locuitori, ocupanjd loc ...

 Criza plasticului dublează termenul de eliberare a actelor de identitate
16/06/2021 00:00

Încă din luna martie, majoritatea directiile de evidentă a populatiei din tară au acuzat faptul că nu pot onora toate cererile din cauza crizei de plastic pentru tipărirea cărtilor de identitate. Es ...

Fotbalul, sămânță de scandal între primarul Chirica şi PSD
16/06/2021 00:00

Într-o declaraţie făcută ieri, primarul Iaşului a spus că nu este normal ca partidele politice să se implice in activitatea clubului de fotbal Politehnica Iaşi. Afirmaţia survine in contextul in c ...

Noii viceprimari și citi-managerul şi-au intrat în pâine!
16/06/2021 00:00

    La o săptămană după şedinţa de Consiliu Local in care au fost votaţi noii viceprimari ai Iaşului, Daniel Juravle (PNL) şi Cezar Baciu (USR-PLUS), primarul municipiului, Mihai Chirica, a ...

CTP Iaşi şcolarizează vatmani
16/06/2021 00:00

    Compania de Transport Public (CTP) Iaşi anunţă recrutarea in data de 22 iunie 2021, ora 9.00, a candidaţilor in vederea şcolarizării in meseria de vatman. Persoanele interesate să obţin ...

Tronsonul Cinci Drumuri – B-dul Tudor Vladimirescu devine pietonal!
16/06/2021 00:00

    Lucrările de modernizare a liniilor de tramvai din zonă Pădurii continuă conform graficului pe tronsonul Cinci Drumuri – strada Pădurii – strada Nicorită, cu o lungime de 614 m ...

Un taximetrist a rămas fără permis până în anul 2023 și va plăti daune de 75.000 lei
15/06/2021 23:58

Un accident ce iniţial părea a fi banal s-a transformat in ani de coşmar atat pentru victimă, cat şi pentru autor. Nefericitul eveniment s-a produs in data de 15 iunie 2016, in jurul orei 17.30, pe Calea C ...

Scandalagiul nu s-a prezentat la Probaţiune întrucât era în puşcărie
15/06/2021 23:56

 Ieşeanul Liviu Vasile Pipoş (48 de ani) a fost condamnat, in noiembrie 2019, la un an cu suspendare şi termen de incercare de trei ani pentru săvarşirea infracţiunilor de „distrugere” ş ...

Un ieşean a înnebunit în timp ce-şi bătea fosta nevastă cu caloriferul
15/06/2021 20:18

 Deşi a divorţat de Adina incă din 2018, ieşeanul Petru B. (43 de ani) a continuat să locuiască in apartamentul din Nicolina, impreună cu femeia şi cei doi copii ai lor. Ca de obicei in asemenea si ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei