Unitățile de Primiri Urgențe, aglomerate din cauza caniculei
Dimensiune font:
* „Schimbările astea bruște de temperatură la nivelul corporal pot aduce sânge cu temperaturi reduse la nivelul cordului și atunci poate fi riscant. Trecerea trebuie să fie treptată; dacă sunt 35 de grade afară, încercăm să obținem mai întâi 20 și ceva de grade si apoi se poate ajunge la 22. Mai scăzut nu este cazul”, susține dr Diana Cimpoeșu, coordonator UPU- SMURD Iași
Valul de caniculă răspândit în toată țara a adus în unitățile de primiri urgențe multe persoane grav afectate de căldură.
Medicul șef UPU- SMURD Iași, Diana Cimpoeșu, a vorbit despre cum afectează canicula unele persoane și în special pe cele care suferă de boli cardiace, vârstnicii, hipertensivii sau cei care au diabet. De asemenea, medicul dă câteva sfaturi pentru a putea trece cu bine prin episoadele de caniculă.
Cei mai afectați de temperturile ridicate sunt cei care suferă de boli cardiace, diabeticii, hipertensivii și vârstnicii. Medicii recomandă ca oamenii să fie atenți la hidratare, chiar dacă nu au senzația de sete. „Evitarea efortului în căldură, a expunerii la soare la orele fierbinți ale amiezii, chiar și pentru persoanele tinere și sănătoase. E clar că pentru vârstnici, pentru cei cu boli cronice e nevoie de mai multă atenție, pentru toți e nevoie de foarte multa apă”, a declarat Diana Cimpoeșu, coordonator UPU SMURD Iași.
Deși unii ieșeni circulă și la orele amiezii ,din diverse motive, mulți preferă să rămână în case până la ora 19 pentru a se alimenta corespunzător și a se hidrata. „Bem multă apă și acum plecăm acasă, până după amiază evităm absolut toată căldura, stăm în casă până la ora 18 sau 19. În rest, nu ieșim, că e foarte cald”, a spus o ieșeancă.
Pacienții evaluați în UPU și cărora li s-a pus diagnosticul de nevralgii, otite, dureri articulare sau lombare sunt rezultate ale folosirii aerului condiționat în exces. Totodată, medicii specialiști spun că pacienții trebuie să aibă grijă și la schimbările bruște de temperturi și în special să renunțe la tendința de a face duș rece pentru a se răcori. „Schimbările astea bruște de temperatură la nivelul corpului pot aduce sânge cu temperaturi reduse la nivelul cordului și atunci poate fi riscant. Trecerea trebuie să fie treptată dacă sunt 35 de grade afară, încercăm să obținem mai întâi 20 și ceva de grade si apoi se poate ajunge la 22. Mai scăzut nu este cazul”, a declarat a declarat Diana Cimpoeșu, coordonator UPU- SMURD Iași.
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis avertizare COD GALBEN, prognozând „val de căldură, disconfort termic ridicat și caniculă” pentru Iași până pe 31 iulie. Andrada ANTON
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau