Vin insulele ecologice!
Dimensiune font:
Acestea sunt compuse din cinci containere individuale cu golire în partea inferioară, cu capacități pentru cele cinci fracții * insulele sunt protejate anti-vandalism și împotriva accesului neautorizat * cumulat, Primăria Iași a obținut finanțare europeană prin PNRR pentru 332 de insule ecologice, dintre care 25 subterane
Reunit în ședință extraordinară în cursul zilei de ieri, Consiliul Local a aprobat un nou proiect referitor la achiziționarea 157 de insule ecologice digitalizate (ansambluri de containere digitalizate pentru colectarea separată de deșeuri menajere) care va fi trimis la Ministerul Mediului pentru a fi finanțat prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – Componenta C3 – Managementul deșeurilor. Primăria Iași a obținut deja finanțare europeană prin PNRR pentru un alt proiect similar, care vizează 175 de insule ecologice digitalizate, din care 150 supraterane și 25 subterane (valoarea totală a acestui proiect este de 24.002.240,5 lei, circa 4,86 milioane euro), la care se adaugă celalte 157 supraterane. Şedinţa de ieri a fost necesară întrucât Direcţia Generală Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă a solicitat municipiului Iaşi refacerea vechii hotărâri prin adoptarea alteia în care să se prevadă faptul că municipalitatea ieşeană îşi ia angajamentul de a suporta cheltuielile de mentenanţă a investiţiei pe o perioadă de minimum 5 ani de la data efectuării ultimei plăţi.
„Este o nouă etapă pe care Primăria Iași și Salubris SA o parcurg în programul de modernizare a sistemului de colectare separată a deșeurilor, pe care îl susținem pentru a ne alinia practicilor europene și, mai ales, pentru a avea un oraș curat și sănătos! Avem cel mai modern și mai performant operator de salubritate din țară și ne propunem să devenim și un model la nivel național în ceea ce privește colectarea separată și reciclarea!”, a declarat primarul Mihai Chirica.
Insulele ecologice digitalizate sunt compuse din cinci containere individuale cu golire în partea inferioară, cu capacități pentru cele cinci fracții (biodegradabil, rezidual, sticlă, plastic și metal, hârtie și carton).
Insulele sunt protejate anti-vandalism și împotriva accesului neautorizat, sunt dotate cu acces digitalizat pentru persoanele fizice arondate, au module GSM pentru transmisia datelor, iar sistemul are o bază de date privind beneficiarii serviciului și interfață de facturare.
Unde vor fi amplasate
Practic, vor fi două tipuri de insule: una supraterană, compusă din cinci containere individuale cu golire în partea inferioară, cu capacități pentru cele cinci fracții (biodegradabil, rezidual, sticlă, plastic și metal, hârtie și carton), respectiv una subterană, cu golire în partea superioară. Primele insule Acestea vor fi amplasate în 10 centre: Zona Centrală, Zona Păcurari – Canta, Zona Sărărie - Copou, Zona Moara de Vânt - C. A. Rosetti – Tătăraşi, Zona Tudor Vladimirescu – Metalurgiei - Tătăraşi, Zona Nicolina II - Bularga – Socola, Zona Nicolina I - CUG – laşi - Voineşti – Hlincea, Zona Galata, Zona Alexandru - Dacia, Zona Bucium.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau