Dacă operațiunea militară specială intră într-o nouă fază (media rusă)

13

Dimensiune font:

| 13-12-2022 13:54

Mass-media germană interpretează în mod activ recentul atac al dronelor ucrainene asupra bazelor aviației strategice rusești din regiunile Saratov și Riazan. Reamintim faptul că a fost atacat un aerodrom din apropierea orașului Engels, situat la o depărtare de peste 600 km de frontiera ucraineană. După cum notează agenția germană de știri n-tv, confruntarea militară ruso-ucraineană intră într-o nouă fază, întrucât forțele armate ucrainene reușesc să lovească practic asupra celei mai mari părți a teritoriului european al Rusiei relatează Nezavisimaia Gazeta preluată de Rador.

Principala întrebare pe care și-o pun experții germani este: cum a devenit posibil acest lucru și cum va afecta acest lucru cursul acțiunilor de luptă?

Două versiuni sunt discutate deocamdată în mass-media germană. Potrivit primei versiuni, dronele au venit de pe teritoriul Ucrainei, însă zborul lor și, cel mai important, atacul, au fost coordonate de diversioniști ucraineni care se aflau în apropierea țintelor lor - bazele militare rusești. Chipurile numai astfel se poate explica precizia loviturilor efectuate. Potrivit celei de-a doua versiuni, dronele au fost lansate în general de pe teritoriul Rusiei. Publicația ”New York Times” a publicat, cu referire la un specialist militar ucrainean anonim, informația potrivit căreia în cel puțin unul dintre cazuri navigația dronelor s-a efectuat cu sprijinul forțelor ucrainene cu destinație specială, situate în apropierea țintelor. În ambele versiuni dezbătute în Germania, personajele sunt niște forțe ucrainene cu destinație specială capabile să efectueze astfel de atacuri masive. Dar este oare posibilă pătrunderea în Rusia a diversioniștilor ucraineni calificați și, de fapt, activitatea lor nestingherită în apropierea obiectivelor strategice?

Înainte de toate trebuie remarcat că între Rusia și Ucraina de partea rusă lipsește regimul de vize. Potrivit unor date, pe teritoriul Rusiei se află mai mult de două milioane de refugiați ucraineni. Mai mult decât atât, unii dintre ei se deplasează constant peste frontierele statelor baltice în țările membre UE și înapoi. În Rusia există și peste 600 de mii de muncitori ucraineni, care trăiesc în cea mai mare parte îngrămădiți, inclusiv în regiunile care se învecinează cu Ucraina. Fără îndoială, acesta reprezintă un potențial semnificativ de recrutare pentru serviciile speciale ucrainene, care, după cât se pare, este insuficient controlat chiar și din punct de vedere ideologic.

Concepția după care se conduc oficialii ruși pornește totodată de la recunoașterea poporului ucrainean ca fiind prietenos și de la atitudinea corespunzătoare față de acesta, care s-a reflectat negativ asupra etapei inițiale a operațiunii militare speciale. Rușii arareori au fost întâmpinați cu flori în orașele și satele eliberate.

Problema constă în faptul că începând de la proclamarea independenței Ucrainei autoritățile acesteia au dus o politică de ucrainizare totală. Semnificativ este faptul că al doilea președinte ucrainean, Leonid Kucima, a scris și publicat în 2003 cartea "Ucraina nu este Rusia", în care s-a delimitat clar de ruși. Dar autorul său, în trecut o figură proeminentă a complexului militaro-industrial sovietic și reprezentant al elitei de partid, s-a concentrat pe descrierea diferențelor dintre caracteristicile naționale ucraineană și rusă, pe diferite puncte de vedere asupra trecutului istoric-cultural și pretențiile reciproce. Evenimentele din anul 2014 au evidențiat în mod clar aceste contradicții și au condus de facto la situația actuală de confruntare armată între cele două popoare. Oamenii de stat ruși, din diverse motive, au închis ochii la contradicțiile tot mai mari dintre cele două țări și popoare. Iar naționaliștii ucraineni, care au ajuns la putere după răsturnarea președintelui Viktor Ianukovici, au reușit să consolideze societatea, inclusiv populația vorbitoare de limbă rusă, pe o bază anti-rusească. De aceea rușii s-au confruntat cu respingerea în masă a concepției "lumea rusă", pe care operațiunea specială a susținut-o ideologic. Și în acest sens, revizuirea obiectivului conceptual al Rusiei în actuala operațiune este, probabil, un moment decisiv pentru viitorul ei.

Din acest punct de vedere, lupta împotriva diversioniștilor ucraineni are un caracter important, dar totuși mai degrabă un caracter pur tehnic. Organele securității statului au o imensă experiență a confruntării cu naționaliștii ucraineni în anii de dinainte de război, anii de război și în cei postbelici. Această experiență trebuie regândită în raport cu ziua de astăzi și trebuie folosită pe deplin

Principală rămâne însă activitatea pe frontul ideologic, deoarece a face să-și schimbe părerea mii și poate zeci de mii de oameni care acum participă la acțiuni de luptă de partea Kievului este o sarcină mai importantă decât pur și simplu a-i distruge

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Ion Neculce, cu sediul administrativ in sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, telefon 0232/710.880, email: office@primaria- ionneculce.ro, cod fiscal 4541050. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: -teren in suprafata de 2.539 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 62719, Carte funciara 62720; -teren in suprafata de 2.539 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62720, Carte funciara 62720; -teren in suprafata de 1.374 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 62721, Carte funciara 62721; -teren in suprafata de 1.165 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62722, Carte funciara 62722; ce apartin domeniului privat al Comunei Ion Neculce, conform caietului de sarcini, O.U.G. nr. 57/03.07.2019 si H.C.L. al Comunei Ion Neculce nr. 94/17.10.2024. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei sau electronic, prin e-mail: office@primaria- ionneculce.ro. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Registratura Comunei Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: Gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 18.11.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 26.11.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, Registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: un exemplar. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.11.2024, ora 09.30, Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi -etajul I -Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Iasi, Iasi, Str. Elena Doamna nr. 1A, judetul Iasi, telefon 0332/403.647, fax 0332/435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 01.11.2024.
1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Ion Neculce, cu sediul administrativ in sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, telefon 0232/710.880, email: office@primaria- ionneculce.ro, cod fiscal 4541050. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: -teren in suprafata de 4.250 mp, situat in extravilanul satului Razboieni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62548, Carte funciara 62548; -teren in suprafata de 3.080 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 61364, Carte funciara 61364; ce apartin domeniului privat al Comunei Ion Neculce, conform caietului de sarcini, O.U.G. nr. 57/03.07.2019 si H.C.L. al Comunei Ion Neculce nr. 89/27.07.2023. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei sau electronic, prin e-mail: office@primaria- ionneculce.ro. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Registratura Comunei Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: Gratuit. 3.4.Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 18.11.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 26.11.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, Registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: un exemplar. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.11.2024, ora 09.30, Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi -etajul I -Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Iasi, Iasi, Str. Elena Doamna nr. 1A, judetul Iasi, telefon 0332/403.647, fax 0332/435.700, e-mail: tr-iasi-reg @just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 01.11.2024.
Traian Băsescu, acid după realegerea Maiei Sandu: Măcar Putin a avut demnitatea să nu spună că l-a învins Maia Sandu
04/11/2024 14:18

Fostul presedinte Traian Băsescu comentează acid rezultatul alegerilor din Republica Moldova. Maia Sandu a fost realeasă in functie cu ajutorul voturilor din diaspora, scenariu care a decis si presedintii Ro ...

Alegeri în SUA - Cum arată ultimele sondaje
04/11/2024 12:27

Cursa electorală din SUA este foarte stransă cei doi candidatii fiind foarte aproape la egalitate. Democrata Kamala Harris are un usor avantaj in fata lui Donald Trump la nivel national. Lupta se va decide in ...

La Guvern se pregătește un plan de amploare: Crește bugetul apărării și se recrutează militari
04/11/2024 12:10

In cadrul Guvernului se analizează contextul international si războiul de la granita Romaniei generează fiori reci pe sira spinării. Tocmai din acest motiv, Guvernul urmăreste să crească bugetul alocat A ...

Necazuri cu integritatea pentru un medic, un consilier județean și doi polițiști
04/11/2024 11:25

Agenţia Naţională de Integritate a constatat avere nejustificată, stare de incompatibilitate sau a sesizat organele de urmărire penală in cazul a şase persoane care au probleme de integritate, printre ca ...

De ce alegerile din SUA se țin în prima marți din luna noiembrie?
04/11/2024 10:52

  Alegerile din Statele Unite au loc in fiecare an in prima marti din luna noiembrie, o traditie care datează din secolul al XIX-lea. Dar de ce această zi si de ce această lună? Motivele p ...

Marcel Ciolacu o felicită deja pe Maia Sandu pentru victoria uriașă: 'Este un moment de mare mândrie și speranță pentru toți'
04/11/2024 04:59

Liderul PSD Marcel Ciolacu o felicită deja pe Maia Sandu pentru victoria uriasă in alegerile prezidentiale din Republica Moldova. „Moldovenii din intreaga lume au scris azi istorie. Si-au reconfirmat in fat ...

Elena Lasconi vrea schimbarea liderului liberal pentru o guvernare comună USR-PNL. Pe cine propune în locul lui Ciucă
04/11/2024 04:52

Preşedinta USR, Elena Lasconi, candidata partidului la prezidenţiale, a declarat că după alegeri vede o guvernare USR, alături de un PNL care să fie condus de Ilie Bolojan. Ea a susţinut că Nicolae Ciu ...

Maia Sandu și-a proclamat victoria: Dragi moldoveni ați salvat Moldova!
04/11/2024 04:49

Presedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, candidat la propria succesiune si-a proclamat victoria imediat după miezul noptii. Ea a multumit moldovenilor pentru vot, le-a spus că au salvat democratia si a an ...

Autostrăzi pentru Moldova. PSD, calea sigură pentru Iași, calea sigură pentru dezvoltare
03/11/2024 17:16

„Pentru Iasi si pentru toată regiunea Moldovei, Guvernul Ciolacu realizează două mari proiecte de infrastructură rutieră, extrem de importante: autostrăzile A7 si A8. 1) Autostrada „Moldovei& ...

Rareș Bogdan, despre ”căsnicia” cu Ciolacu: Suntem în aceeași casă, dar nu mai dormim în același pat
03/11/2024 15:53

Prim-vicepresedintele PNL Rares Bogdan a comparat relatia dintre liberali si social-democrati cu o căsnicie in care ”suntem in aceeasi casă, dar nu mai dormim in acelasi pat”. Rares Bogdan a spus, despre ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei