MApN face angajări! Ce condiții trebuie să îndeplinească cei care își doresc un post în Armată
Dimensiune font:
Armata Română a început pe data de 28 iulie o amplă campanie de recrutare a rezerviștilor voluntari pentru bărbații cu vârste sub 55 de ani. MApN caută 2.000 de soldați pentru a ocupa posturile vacante din mai multe unități militare din țară.
Reprezentanții MApN spun că unul dintre avantajele rezerviștilor militari este acela că au posibilitatea de a-și continua cariera în viața civilă. Astfel, rezerviștii voluntari pot beneficia de un cuantum al remunerației de 30% din solda de funcție, atunci când nu participă la instruire sau misiuni militare.
Totodată, aceștia au subliniat că remunerația rezerviștilor voluntari poate fi suplimentată cu solda gradului deținut.
De asemenea, autoritățile spun că obligația restituirii cheltuielilor de recrutare și selecție a fost eliminată în cazul nesemnării sau nefinalizării contractului, iar rezerviștii voluntari nu mai au restricții privind plecarea în străinătate.
Mai mult, probele de selecție pentru repartizarea în funcții, în cazul rezerviștilor voluntari proveniți din cadre militare în activitate și soldați/gradați a fost eliminată. Această măsură vine în întâmpinarea nevoilor angajatorilor și a celor care doresc să își valorifice experiența și pregătirea militară în sectoarele civile.
Anul acesta, prin ordinul șefului Statului Major al Apărării Naționale, procesul de formare și dezvoltare profesională al rezerviștilor voluntari a fost îmbunătățit. Mai exact, durata pregătirii inițiale a fost stabilită la trei săptămâni pentru toate categoriile de rezerviști voluntari (ofițeri, maiștri militari, subofițeri, gradați și soldați), cu o atenție deosebită acordată aspectelor practice și aplicative ale instruirii.
Armata Română se luptă cu o criză uriașă de șoferi. Din cauza salariilor mici, posturile nu sunt deloc atractive.
Generalul (r.) Cătălin Tomescu, fostul șef al Comandamentului Corpului Multinaţional Sud-Est al NATO de la Sibiu, spune că situația este foarte dificilă pentru că salariile sunt mici, de la 600-700 de euro pe lună. Acesta susține că situația este asemănătoare și în domeniul cyber.
„Știți care e una din specializările din Armata României unde nu găsești oameni nici dacă tragi cu tunul? Șoferul soldat cu salarii de 3.000 de lei. Nu dau nume pentru că nu e elegant, dar sunt oameni care au plecat, s-au dus la diferite companii care le oferă pe loc 5.000 de lei lunar în mână. Și atunci ce ai mai intra într-un sistem în care oricum au numeroase restricții și program de Armată și să nu mergi să conduci o basculantă pe un salariu aproape dublu? Salariile au rămas pe loc iar societatea evoluează. Vă și la inginerii de IT pe care îi pregătește Academia Tehnică. După 2-3 ani vin „balaurii” (n.r. – marile companii) și întreabă ce salariu primești la Armată? 3.800 de lei lunar! Acesta e un salariu de IT-ist care luptă în cyber defence. Evident că primesc salarii de 2.000 de euro în privat. Pleci imediat, nici nu mai negociezi”, a explicat generalul (r.) Tomescu la Antena 3.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau