Ministrul Mediului, sfaturi pentru români: Să folosim dușul un timp cât mai scurt. Robinetul închis când ne spălăm pe dinți
Dimensiune font:
Intrebat ce trebuie să facem concret şi ce înseamnă practic raționalizarea, ministrul Mediului, Tanczos Barna, a oferit următorul răspuns: „În momentul în care trebuie să renunțăm la ceva și la un consum semnificativ, cea care trebuie sacrificată este activitatea de udare. Sfaturile sunt cunoscute, lumea a auzit despre ele, dar nu ne gândim în fiecare zi să nu facem baie în cadă, să folosim dușul pe un timp cât mai scurt și fără a beneficia de plăcerea deosebită de a sta minute în șir sub duș. De a nu mai lăsa apa sau robinetul deschis în momentul în care ne spălăm pe dinți, de a nu uita robinetul să curgă, când nu avem nevoie de apă. Sunt foarte multe metode.”
Întrebat dacă există pericolul ca România să rămână fără apă, ministrul Mediului a spus: „Nu este. Sunt locații afectate, sunt localități, comunități afectate, dar per ansamblu, în continuare, marile rezervare, marile lacuri de acumulare stau bine. (...) Per ansamblu, situația nu este încă gravă, dar sunt câteva localități afectate, pentru că exact acolo unde sistemul de alimentare cu apă potabilă s-a alimentat din puțuri forate, cantitățile sunt gândite pe un consum normal. În momentul în care sare, se dublează, se triplează, crește de cinci ori cantitatea consumată de localitatea respectivă, de comunitatea respectivă, apar problemele. (...) Majoritatea lacurilor de acumulare sunt la un grad de umplere satisfăcător. Sunt câteva excepții. Avem Lacul Amara, unde este o imagine dezolantă, tristă. Este aproape incredibil că am ajuns deja în secolul XXI să asistăm la dispariția totală a unor habitate naturale.”
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau