Roșia Montană. Pippidi. ”PNL și PSD să-și caute lideri noi, dacă nu vor să piardă alegerile”

4

Dimensiune font:

| 18-03-2024 01:05

Promovarea publică a unei înfrângeri a României la Curtea de Arbitraj a Băncii Mondiale de către șefii statului, minus președintele, în primul rând cei doi Marceli, Boloș și Ciolacu, combinat cu organizarea unor alegeri prin care vor să priveze publicul de a alege, pune în acest moment coaliția PNL-PSD la mare risc.

Cred că nu există nimeni, în cel mai îndepărtat cătun din țară, care să nu-l fi auzit pe premierul Ciolacu recunoscând vina României înainte să piardă procesul – dând vina pe guverne anterioare, deși cele ale PSD și PNL erau cele mai vinovate. Mă miram, de luni de zile, că premierul nu face nicio gafă majoră, când e un politician din Buzău fără nici o educație. Ei, nu m-a lăsat să aștept și nu mai e nevoie de încă una.

Acesta ar trebui să fie finalul carierei lui Marcel Ciolacu, ca și al lui Marcel Boloș și al altora care au dublat acțiunile la bursă ale companiei speculative Gabriel Resources cu comentariile lor speculative.

Lista ar trebui să fie mult mai lungă, nu-i mai votați, măi fraților! Dar cum DNA e sub cizma politică, nu sunt șanse să meargă cineva să verifice câți politicieni și câte organe media (acționari sau jurnaliști) au făcut pe cretinii și au comentat zvonuri pentru că de fapt aveau acțiuni la Gabriel Resources și voiau să le vândă la preț bun înainte de catastrofă. În Statele Unite, de exemplu, s-ar face o anchetă pentru a vedea cine a manipulat bursa și cum s-au folosit informațiile confidențiale din acest caz (sub Traian Băsescu a fost la fel, am scris atunci).

PNL și PSD s-au expus unui mare risc comasând alegeri peste alegeri și prezentând liste comune.

Dacă aceste partide aveau măcar un consilier politic profesionist și nu se bazau doar pe servicii secrete și sondaje cu întrebări ipotetice își dădeau seama că dacă nu joacă măcar în parte jocul că oferă o alternativă unul la altul o să apară, oricât de neplauzibilă, o alternativă la amândouă. Colegul meu Lorenzo de Sio a arătat adesea dovezi că populiștii (cei care au ca program principal corupția clasei politice și se prezintă ca altceva) câștigă atunci când partidele tradiționale vacantează o parte a spectrului politic, de exemplu se aglomerează la centru și lasă stânga sau dreapta liberă. Dacă nici un fel de scrupul moral nu e prezent la liderii marii coaliții (și știind cine sunt, nici nu le putem cere), judecata și niște prognoze mai bune trebuiau să îi facă să se mefieze de această abordare în care au redus competiția politică la maximum. Că nu o pot reduce de tot, și de, nu se știe, cu tot cu DNA, SRI, etc. Nu se știe.

Marcel Ciolacu, dând vina pe predecesori, recunoștea practic că suntem noi de vină când încă nu pierdusem procesul! Ceea ce unei persoane private îi e permis – oricine poate vedea partea de vină a României, în faptul că unele guverne au tras hăis și unele cea, nu îi e permis unui prim ministru, și nimănui din politică.

Dar să lăsăm răspunderea penală, că nu putem face mare lucru (cine are timp, să facă plângeri pentru timpuri mai bune, eu aș vrea să o denunț pe Tatoiu la CNA că a spus în acest weekend că Soros era în spatele exploatării de la Roșia Montană, când se știe că nu are acțiuni, iar ONG-urile finanțate de fundația lui au luptat contra). Dar răspunderea politică este evidentă.

Singura scuză că nu sunt corupți și că nu ar fi profitat ei înșiși de manipularea bursieră – în orice caz Ciolacu și Boloș – ar fi că sunt cretini.

Toate serviciile lor secrete nu au fost în stare să le spună ce urmează, iar avocații nu au avut autoritate să le zică să își țină gura. În cel mai fericit caz, ne conduc niște idioți, care plătesc presa să le amplifice toate idioțeniile.

Or, la riscul cu alegerile comasate pe care și l-au luat, să le dai la votanți să aleagă dacă e preferabil să ai corupți sau cretini în fruntea marii coaliții e un pericol pentru securitatea națională mai mare ca Putin. Toate fabricile rusești de troli nu ar fi fost în stare să creeze rușinea asta, care riscă să devină o catastrofă electorală!

Și cine o să profite de ea? Nu Cioloș, care e fără speranță, sau nu ar fi scris pe FB că patrimoniul național nu se vinde, de parcă ar fi vreo șansă să îl voteze pe el votanții AUR (pentru că noi, votanții lui potențiali știm că în UE viile de la Bordeaux și castelele de pe Rin au și proprietari japonezi, americani, arabi etc.). Ci George Simion și Cătălin Drulă.

Deci dragă PNL și PSD, e cazul să faceți rapid o schimbare la față sau în capcana pentru alegeri pe care ați creat-o o să picați singuri. Ciolacu nu mai are ce să fie prim ministru, darămite să candideze la vreo președinție, Ciucă în weekend îl lăuda pe Boloș că a câștigat procesul, e o conspirație a liderilor să își atingă în același timp maximul de incompetență în direct și la o oră de vârf.

Schimbați liderii, intrați cu alții în alegeri, sau riscați să pierdeți majoritatea, cu toate avantajele necuvenite pe care vi le-ați luat. Credeți-mă pe cuvânt.

Sursa Romania Curata, via Cotidianu

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Cornel Nistorescu:Ciolacu, mai ridicol decît alaltăieri
29/04/2024 00:14

Ultimele panseuri ale lui Marcel Ciolacu ne arată un politician cu dezinvoltură si tupeu, băgăcios si gata să facă evaluări pe orice domeniu, pe orice subiect, cu aplombul pescarului care nu se teme că ...

Kovesi, surpriza electorală a anului?
29/04/2024 00:12

Alfred Bulai spune că aparitia Laurei Codruta Kovesi in cursa pentru prezidentiale ar putea reprezenta surpriza din acest an a alegerilor prezidentiale. Kovesi ar putea fi reprezentanta polului de dreapta, ex ...

Cornel Nistorescu:Garoafele, după 50 de ani
29/04/2024 00:03

Nu există tară in care garoafele să se bucure de atita dragoste si să aibă o asemenea simbolistică ca in Portugalia. Iar de 25 Aprilie, Ziua Natională, invazia de garoafe dă orasului si Portugaliei imag ...

Cornel Nistorescu:O „vacanță” la Seul
29/04/2024 00:02

După Coreea de Sud, presedintele Romaniei mai are Australia si Noua Zeelandă. Din Australia, am putea importa piei de cangur, iar din Noua Zeelandă, piei de peste. In Coreea de Sud, presedintele poate pune p ...

Politicienii ieșeni sar la gâtul premierului Ciolacu
28/04/2024 22:02

* presedintele CJ Iasi ii atrage atenţia prim-ministrului că moldovenii nu sunt cetăteni de mana a doua, dar nici ruda săracă a Bucurestiului, cu atat mai puţin datori cu ceva pentru proiecte care ni se c ...

Inflație de specialiști în listele electorale, la Iași
28/04/2024 22:01

Partidele politice s-au pozat in fata Biroului Electoral, cu ce au găsit mai bun prin bătătură, să vadă si electoratul cat de seriosi le sunt candidatii. Unii au mizat pe vechea gardă, altii au pus, mai ...

CTP e categoric în privința alegerilor din București: 'Alung duhurile rele cu matematică, nu cu usturoi'
28/04/2024 12:47

Scriitorul si publicistul Cristian Tudor Popescu a anuntat pe cine preferă in cursa pentru alegerile locale din Bucuresti. El a vorbit despre candidati, cu referire la pasiunile lor sau mesajele de campanie. ...

Marius Budăi anunță că se pregătește o măsură de mare impact, după ce va fi introdus salariul minim european
28/04/2024 12:10

Fostul ministru al Muncii, Marius Budăi, sustine că are informatii din interiorul Guvernului despre introducerea salariului minim european. El a explicat că legea va fi finalizată pană in 2024, iar apoi s- ...

Sorin Avram:Nu sunt din Buzău, nu mă jigniți
28/04/2024 08:43

”Asta e, a venit bănăteanul de Grindeanu să facă autostradă in Moldova. Buzăul nu e in Moldova, si vă rog frumos să nu mă jigniti. Dar a venit si un buzoian care, totusi, impreună cu domnul Grindean ...

Marcel Cioacu, întrebat dacă o trimite pe Gabriela FIREA ca „MIELUL la tăiere” în cursa pentru Primăria Capitalei: Vedeţi că, totuşi, nu e un joc
28/04/2024 08:17

Marcel Ciolacu a fost intrebat, sambătă, la emisiunea Insider Politic, de la Prima TV, dacă nu are senzaţia că o trimite pe Gabriela Firea ca „mielul la tăiere” in cursa pentru Primăria Capitalei, av ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei