Zelenski se confruntă cu probleme în Ucraina din cauza eșecului `planului său de victorie`
Dimensiune font:
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski se va confrunta cu probleme "planul său de victorie".
"Zelenski însuși s-a făcut ostatic al deciziilor Occidentului privind rachetele cu rază lungă de acțiune și "planul de victorie". El a pariat prea mult și foarte categoric pe acesta" - a subliniat sursa citată.
"Acum, când nu există permisiunea sau aprobarea "planului său de victorie", acest lucru pare o înfrângere serioasă a președintelui".
În opinia sa, "dacă, în plus, situația militară a Forțelor Armate ale Ucrainei se înrăutățește și mai mult, atunci problemele politice interne ale autorităților ucrainene ar putea să înceapă să crească ca un bulgăre de zăpadă".
Sursa publicației a declarat că forțele de opoziție ucrainene apropiate Occidentului "promovează de multă vreme ideea în Occident conform căreia Zelenski este prea autoritar și corupt pentru a conduce țara în Europa".
"În astfel de condiții, oprirea războiului de-a lungul liniei frontului s-ar putea să nu fie cel mai rău scenariu pentru conducerea de pe (strada) Bankova, în ciuda durerii politice pentru președinte" - a spus sursa citată. În același timp, aceasta a recunoscut că nu există semne că autoritățile încep să pregătească societatea pentru o schimbare de scenariu.
La rândul său, politologul ucrainean Andrei Zolotarev consideră că, pe fondul călătoriei nereușite a lui Zelenski în Statele Unite ale Americii, opoziția va ridica din nou subiectul alegerilor prezidențiale sau al creării unui "Guvern al încrederii oamenilor". "Dar Zelenski și (șeful Biroului preşedintelui Andri) Ermak cu siguranță nu vor fi de acord cu acest lucru. Cu toate acestea, trebuie să facă ceva pentru "a atrage atenția", crede expertul.
Amintim că, pe 26 septembrie, Volodimir Zelenski s-a întâlnit la Washington cu liderul american Joe Biden, după ce a declarat, anterior, că intenționează să discute cu acesta un fel de plan pentru a pune capăt conflictului, un "plan de victorie", deoarece conține puncte care depind de decizia Washingtonului. După cum a explicat consilierul șefului Biroului președintelui ucrainean, Serhi Leșcenko, esența ideii lui Zelenski a fost creșterea presiunii asupra Rusiei, inclusiv prin lovituri cu arme cu rază lungă de acțiune și obținerea demarării negocierilor conform scenariului ucrainean, adică pe așa-numita formulă de pace.
Cu toate acestea, președintele a recunoscut, în esență, că a părăsit SUA fără permisiunea de a lovi adânc în teritoriul Rusiei cu arme occidentale. Secretarul de stat al SUA Antony Blinken s-a limitat la a afirma că SUA vor studia planul propus de Kiev.
Moscova a criticat în repetate rânduri așa-zisa formulă de pace promovată de Kiev, calificând-o drept nerealistă și a subliniat necesitatea de a lua în considerare realitățile de pe teren.
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a numit drept condiții pentru soluționarea conflictului, inclusiv retragerea Forțelor Armate Ucrainene din Donbas și Novorossia și renunţarea Kievului de a adera la NATO. În plus, Rusia consideră că este necesară ridicarea tuturor sancțiunilor occidentale împotriva sa și stabilirea unui statut de nealiniat și nonnuclear pentru Ucraina.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau