Inima care știe să mulțumească. Recunoștință și transformare
Dimensiune font:
Sub razele blânde ale unui apus de toamnă, satul Poienița, o așezare din nordul Moldova, își trăiește renașterea într-o atmosferă încărcată de recunoștință. Oamenii din acest mic colț de paradis au fost cândva uitați de lume, însă grație unor gesturi mici și sincere, comunitatea și-a regăsit speranța și unitatea.
O dată cu vârtejul lumii nebune în care trăim, satul a fost la un pas de a se pierde în uitare. „A fost un timp când tinerii noștri plecau, casele rămâneau goale și inimile noastre mai triste decât iernile grele de pe aceste meleaguri”, spune Dorina, o bunicuță cu părul alb ca neaua și ochi ce par să păstreze povești din alte vremuri.
Totul a început să se schimbe când Ana, o tânără revenită din străinătate, a început să organizeze ateliere de artă și meșteșuguri pentru copii și bătrâni. „Am vrut doar să le arăt că valoarea lor nu constă în lucrurile materiale pe care le au sau nu le au, ci în capacitatea de a fi recunoscători și de a oferi din inimă”, am aflat de la Ana
Asta a fost scânteia. Un gest mic, dar sincer. Bătrânii au început să împărtășească tainele meșteșugurilor lor, copiii au învățat să prețuiască și să creeze, iar satul a redevenit un loc vibrant, plin de culoare și bucurie.
Însă puterea recunoștinței nu s-a manifestat doar în relația dintre generații. Mariana, o mamă singură, povestește cum vecinii s-au mobilizat să o ajute când casa ei a fost distrusă de un incendiu: „Nu știam ce să fac, dar comunitatea a venit și a construit pentru mine și copilul meu un cămin nou. Nu au fost doar cărămizi și lemn, ci și multă recunoștință și iubire”.
Puterea recunoștinței a transformat un sat uitat de lume într-o comunitate unită și plină de viață. A fost nevoie doar de un gest sincer și de credința în capacitatea oamenilor de a oferi și de a fi recunoscători.
Poienița este astăzi un exemplu viu al faptului că, atunci când recunoștința devine o practică zilnică, ea are puterea de a vindeca răni vechi, de a uni oameni și de a crea o lume mai bună.
În timp ce soarele se pierde după dealuri, lasând în urmă o aură rozaliu, simt că am avut privilegiul de a descoperi o lume unde recunoștința nu este doar un cuvânt, ci un mod de viață. Un mod care ne învață că, indiferent de circumstanțe, avem mereu un motiv să fim recunoscători.
Maura ANGHEL
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau