Poveștile șamanilor din munții Altai
Dimensiune font:
În inima Siberiei, la granița dintre Rusia, China și Mongolia, se află un tărâm mistic, în care domnesc puterea și energia pură a pământului. Sunt Munții Altai, un tărâm cu puteri miraculoase unde se află un loc sacru, despre care se povestește că este Shamballa. Se spune că Shamballa din Munții Altai, sau „Poarta Raiului”, este locul în care va începe o altă civilizație umană, unde civilizații diferite, cu existențe paralele, se vor întâlni pentru prima dată. În tradiția orientala, Shamballa este „Izvorul fericirii divine” sau, mai precis, „Ceea ce ne oferă accesul la izvorul de fericire pură și de bucurie nesfârșită”.
Shamballa mai este supranumită și Centrul Spiritual al Planetei, un centru sacru care nu are o locație spațial delimitată, nu este un teritoriu ce poate fi indicat pe hartă. Se află într-o dimensiune paralelă, într-un plan subtil care există paralel cu universul fizic. Se spune că poarta terestră către acest tărâm este pe cel mai înalt punct al munților, undeva la 4.500 de metri, pe vârful Belukha. Sunt mulți cei care au pierit pe creste în căutarea acestui ținut al fericirii, al armoniei perfecte, al nemuririi. Aceasta Poartă este interzisă oamenilor obișnuiți, până și cei mai inițiați șamani consideră că ar comite un sacrilegiu dacă s-ar apropia la mai mult de 10 kilometri de acest ținut al spiritelor.
Dialoguri între Cer și Pământ
Cea mai potrivită întruchipare a fluidului energetic este dansul ritualic al șamanilor care trăiesc într-o puternică armonie cu natura. Mulți oameni aflați în suferință își caută vindecarea în forțele benefice ale șamanilor din Altai. Nu toți sunt însă conștienți că vindecătorul nu face decât să mijlocească transferul de energie dinspre natură spre cel care are nevoie. Unul din elementele fundamentale ale filosofiei șamanice îl reprezintă comuniunea cu forțele naturii. De aceea, șamanii moderni s-au transformat într-un fel de „ecologiști”, ce încearcă să protejeze Pământul. Deși există un progres remarcabil al științelor și tehnicii, omul contemporan ignoră laturi importante ale existenței spirituale. Ei nu mai dețin controlul perfect al psihicului și al energiei lor. Așa au apărut cele mai cumplite boli psihice ale mileniului, care totuși pot fi vindecate prin metode ale tradiției șamanice străvechi. Șamanismul este religia tradițională sau sistemul credințelor al nativilor din Altai, datează de peste 40.000 de ani și este o adevărată tradiție spirituală, o sursă de fericire și iubire. Esența acestei religii este bazată pe conectarea individuală la „spiritele cosmice”. Șamanii îi ajută pe cei neinițiați să-și deschidă căi de comunicare cu acest nivel al cunoașterii spirituale. Se poate afirma că șamanismul siberian, deși ancestral, este ultima treaptă de explorat a spiritualității moderne. Ei intră în contact cu spiritele și zeii, într-o stare modificată a conștiinței de sine. Slujitorii acestui cult religios sunt mesageri între lumea reală și cea subtilă, în comuniune cu spiritele naturii, comunica cu animalele și cu plantele, vindeca boli, prezic viitorul.
Teona SOARE
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau