A salvat sute de vieți la doar 29 de ani
Dimensiune font:
Într-o specialitate dominată de bărbați, Ioana Știrban este una dintre puținele femei neurochirurg din țară * dedicată și muncitoare, la doar 29 de ani ai săi, aceasta se poate mândri că a reușit să salveze deja sute de vieți * “În momentul în care intru în sala de operații, simt că neurochirurgia mă întregește, mă face fericită”, împărtășește aceasta
Medicul rezident Ioana Știrban a reușit deja să salveze sute de vieți în cei șapte ani de activitate dedicați Spitalului de Neurochirurgie din Iași. S-a îndrăgostit de medicină de mic copil și și-a urmat visul, încă din primul an de facultate devenind parte din echipa Spitalului Clinic de Urgență “Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași. Muncitoare, dedicată, îndrăgostită de Neurochirurgie, aceasta spune că profesia aleasă îi oferă satisfacție după fiecare intervenție chirurgicală și asta o împlinește. „Neurochirurgia te conturează ca om și ca medic, te învață să te bucuri alături de pacienți atunci când aceștia pleacă fericiți acasă, dar te și învață să accepți acele momente în care oricât ai vrea, nu mai poți face nimic. Neurochirurgia implică multe ore de muncă, oboseală și stres dar îți oferă satisfacție și fericire după fiecare intervenție chirurgicală”, împărtășește aceasta.
Și-a dorit să fie medic încă din clasa a V-a, iar de atunci a muncit pentru a-și îndeplini visul. Și a reușit. A ales Neurochirurgia, deși este o specialitate grea, însă mărturisește că asta este ceea ce îi place. “Fericirea, entuziasmul și sentimentul de satisfacție pe care le simt atunci când începe intervenția chirurgicală îmi confirmă faptul că am ales cea mai bună opțiune pentru mine și că toate momentele grele nu au făcut decât să mă ajute să prețuiesc mai mult norocul de a-mi trăi visul în fiecare zi”, mai spune Ioana, bucuroasă că a ajuns într-o echipă minunată care o ajută să evolueze. „În prima zi în care am intrat pe secție ca medic rezident am simțit că am ajuns între prieteni, dar am început să percep diferit complexitatea specializării pe care am ales-o, deoarece m-am lovit de frica de a lua decizii. Brusc, nu mai aveam doar rolul de a răspunde corect la stagii, ci trebuia să aleg măsuri terapeutice corecte pentru pacientul din fața mea. Acum gărzile au devenit o provocare, am învățat că este important să recunoști atunci când nu știi și să ceri ajutorul, pentru că pacienții sunt mai importanți decât propriul orgoliu”, a mai spus aceasta.
PUBLICAŢIE DE VÂNZARE PRIN NEGOCIERE DIRECTĂ
PUBLICAŢIE DE VÂNZARE PRIN NEGOCIERE DIRECTĂ
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau