Asparagusul, ajutor pentru bolnavii de artrită
Dimensiune font:
Asparagusul, o legumă fără frunze, de sezon, valabilă într-o varietate de trei culori (alb, violet si verde) are o formă mai ciudată, dar gust suculent si textură plăcută. Este o sursă excelentă de vitamina K, C, A și proteine, dar conține o cantitate bună de fibre, fier, zinc, calciu.
Are o natură alcalină, ceea ce face să fie de mare ajutor pentru curățarea țesuturilor și a mușchilor de reziduuri și este bun pentru pacienții cu gută. Este un agent antiinflamator, ajutând la ușurarea simptomelor artritei și ale reumatismului. În privința cancerului și cataractei, asparagusul contine antioxidanți si glutation care pot preveni cancerul și cataracta sau progresul altor probleme ale ochilor.
Cât priveste diabetul si hipoglicemia, profilul de minerale din asparagus ajută în controlarea zahărului din sânge, dar oamenii cu probleme ale rinichilor ar trebui să evite acest superaliment. Acidul folic sau folatul este esențial pentru menținerea controlului nivelului de homocisteină, pentru sănătatea cardiacă.
O porție de asparagus suplinește 66% din doza zilnică recomandată și astfel, se previne numărul de atacuri de cord. În plus, acidul folic previne, în cazul femeilor însărcinate, defectele din naștere precum spina bifida.
Se pare că este de mare ajutor pentru tratamentul artritei, reumatismului și retenției de apă din cauza sindromului premenstrual.
Maura ANGHEL
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau