Cercetători chinezi anunță `mutații genetice caracteristice HIV` în cazul CORONAVIRUSULUI Covid 19. Este de sute de ori mai abil decât virusul SARS
Dimensiune font:
Asemănarea cu virusul HIV reapare. Virusul penetrează de 100 până la 1000 de ori mai rapid decât cel de SARS. În timp ce unii oameni de ştiinţă continuă să insiste că noul coronavirus nu a fost creat de om, noi cercetări ale oamenilor de ştiinţă din China şi Europa dezvăluie că virusul Wuhan manifestă o mutaţie asemănătoare virusului HIV, care îi permite să pătrundă în celulele umane devenind de 100 până la 1.000 de ori mai abil în penetrarea membranei celulare decât virusul SARS, potrivit South China Morning Post. Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a fost întrebat despre această teorie la Antena 3 și a confirmat că știe de studiile oamenilor de știință chinezi, dar a insistat că nu se pot generaliza concluziile lor pentru că ar fi fost făcute pe un eșantion prea mic de populație - aproximativ 130 de oameni.
La sfârşitul lunii ianuarie, o echipă de medici indieni a menţionat, într-o lucrare acum retrasă din cauza presiunii politice, că virusul Wuhan ar fi putut fi conceput genetic deoarece proteinele sale spike - "ţeapă" (care sunt prezente în acele coroanei) - încorporează părţi ale genomului HIV. Studiul menţiona că „această asemănare neobişnuită a inserţiilor din proteinele spike ale nCov cu secvenţele HIV-1 gp120 şi Gag este puţin probabil să fie întâmplătoare în natură".
Noi cercetări realizate de o echipă de la Universitatea Nankai, citate de Zerohedge, susţin că virusul Wuhan, acum cunoscut sub numele de COV-19, are o mutaţie asemănătoare HIV care îi permite să pătrundă rapid în corpul uman, prin legarea de un receptor numit ACE2 prezent în membrana celulară.
Alte virusuri extrem de contagioase, inclusiv HIV şi Ebola, vizează o enzimă numită furină, care funcţionează ca un activator proteinic în corpul uman. Multe proteine sunt inactive sau în stare latentă atunci când sunt produse şi trebuie „tăiate” în anumite puncte pentru a activa diferitele lor funcţii.
Când au examinat secvenţa genomului noului coronavirus, profesorul Ruan Jishou şi echipa sa de la Universitatea Nankai din Tianjin au găsit o secţiune de gene mutante care nu existau în SARS, dar erau similare cu cele găsite în HIV şi Ebola. - SCMP
"Această constatare sugerează că modul de infectare al 2019-ncov [noul coronavirus] ar putea fi semnificativ diferit de cel al SARS", se arată în lucrarea publicată luna aceasta pe Chinaxiv.org - o platformă folosită de Academia Chineză de Ştiinţe, care publică studii înainte de peer review.
„Acest virus poate utiliza mecanismele de împachetare a altor viruşi, cum ar fi HIV”, au adăugat cercetătorii.
Pentru nespecialişti, potrivit unei traduceri aproximative relatate de Zerohedge, virusul Wuhan poate conţine într-adevăr o secvenţă - deci o caracteristică - specifică HIV, care îl face extrem de infecţios, iar acesta este rezultatul unei „mutaţii” destul de bizare.
Din moment ce oamenii de ştiinţă nu au susţinut scandaloasa variantă conform căreia cercetătorii chinezi au creat o versiune aeriană a HIV - variantă care ar arunca în aer comunitatea internaţională - acum dau vina pe o mutaţie. Noua teorie este mult mai corectă politic, deşi şansele ca o asemenea mutaţie „aleatoare” să apară în mod natural sunt extrem de mici.
Versiunea oficială oferită de chinezi este că noul coronavirus exista în stare latentă în lilieci de ceva timp - 20 până la 70 de ani - după care „a trecut” la oameni prin specii intermediare necunoscute - eventual un pangolin, care este extrem de rar - ajungând cumva la o piaţă de animale vii din Wuhan, aflată, din întâmplare, la câteva sute de metri de un laborator de nivel 4 care coopera în programe militare bacteriologice, fiind de nivel de securitate 4. Culmea coincidenţei, în acest laborator se făceau studii asupra mecanismelor care permiteau virusurilor de Ebola şi HIV să stea în stare latentă în lilieci, fără a provoca îmbolnăvirea.
Potrivit noului studiu, „mutaţia” poate genera o structură cunoscută sub denumirea de "punct de clivaj" în proteina spike a noului coronavirus, relatează SCMP. „În comparaţie cu modul de intrare al virusului de SARS, această metodă de legare este „de 100 până la 1.000 de ori mai eficientă", susţine studiul.
Virusul foloseşte proteina spike pentru a se conecta la celula gazdă, dar în mod normal această proteină este inactivă. Funcţia structurii punctului de clivaj face ca furina umană să taie şi să activeze proteina spike şi să provoace o „fuziune directă” a membranelor virale şi celulare. - conform SCMP.
(Un articol recent publicat de Dr. Zhou Peng de la Institutul de Virologie din Wuhan, între timp, este „Imunogenicitatea glicoproteinei spike a coronavirusului asemănător cu SARS de liliac).
Potrivit raportului, un studiu consecutiv al Universităţii de Ştiinţă şi Tehnologie din Huhnhong din Wuhan a confirmat concluziile Universităţii Nankai.
Mutaţia nu a putut fi găsită în virusurile de SARS, MERS sau Bat-CoVRaTG13, un coronavirus de liliac, considerat sursa iniţială a noului coronavirus, având o asemănare de 96% a genelor.
Acesta ar putea fi „motivul pentru care SARS-cov-2 este mai infecţios decât alte coronavirusuri”, a scris Li într-un document publicat duminică pe Chinarxiv.
Între timp, un studiu al omului de ştiinţă francez Étienne Decroly de la Universitatea Aix-Marsilia, care a fost publicat în revista ştiinţifică Antiviral Research din 10 februarie, a descoperit, de asemenea, un „loc de clivaj asemănător furinei”, absent în coronavirusuri similare.
Oamenii de ştiinţă chinezi speculează că medicamentele care vizează enzima numită furină ar putea împiedica replicarea virusului în corpul uman. Medicamentele care sunt luate în considerare includ "o serie de medicamente terapeutice pentru HIV-1, cum ar fi Indinavir, Tenofovir Alafenamida, Tenofovir Disoproxil şi Dolutegravir şi medicamente terapeutice pentru hepatită C, inclusiv Boceprevir şi Telaprevir", potrivit studiului lui Li.
Concluzia este conformă cu mai multe rapoarte ale medicilor care şi-au auto-administrat medicamente HIV după testarea pozitivă pentru coronavirus, cu toate acestea nu au existat teste clinice care să confirme teoria.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau