De ce este bine să mâncăm broccoli
Dimensiune font:
Broccoli a devenit popular în țara noastră de doar câțiva ani și a intrat în scurt timp printre preferințele celor care îți doresc un stil de viață sănătos, cu o alimentație echilibrată. Poate fi consumat atât crud cât și gătit la abur, la cuptor sau fiert. Se potrivește de minune în supe, salate sau smoothie verde. Provine din zona mediteraneeană, iar denumirea i-a fost dată în Italia, din cuvântul „broccolo”. Bogat în sulf și fibre, broccoli poate echilibra procesul digestiv, reduce constipația și calma simptomele indigestiei. Este o legumă echilibrată, care poate fi consumată în cantități moderate chiar și de către persoanele cu gastrită, reflux gastric sau alte afecțiuni digestive similare. Este bogat în betacaroten și vitamina C, dar conține și valori moderate de zinc și seleniu. Toate aceste substanțe nutritive ne ajută în lupta cu toxinele, cu virusurile și bacteriile, întărind sistemul imunitar și protecția naturală a organismului. Fiindcă reglează digestia, broccoli poate fi aliatul tău în timpul unei diete, când schimbarea regimului alimentar îți poate da bătăi de cap. În plus, poate reduce pofta de mâncare, scade nivelul zahărului din sânge și are foarte puține calorii.
Îmbunătățește vederea Conține luteină și vitamina A, două substanțe importante pentru sănătatea ochilor. Vitamina C din broccoli este unul dintre cei mai buni antioxidanți și previne instalarea unor afecțiuni degenerative. Consumul regulat de broccoli poate îmbunătăți memoria și atenția și poate împiedica apariția unor afecțiuni ca demența și Alzheimer.
Maura ANGHEL
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau