De ce nu reuşeşti să scapi de stres: cele mai întâlnite motive
Dimensiune font:
De ce nu reuşeşti să scapi de stres: cele mai întâlnite motive
Stresul este de multe ori parte din viaţa cotidiană, în special atunci când trăieşti într-un ritm alert şi ai multe responsabilităţi pe cap. Atunci când nu reuşeşti să gestionezi corect stresul, el poate duce la apariţia mai multor probleme de sănătate, de la afecţiuni ale sistemului digestiv şi până la depresie sau anxietate.
Află care sunt cele mai întâlnite motive pentru care nu reuşeşti să scapi de stres şi te simţi mereu îngrijorat/a:
Ignori cauzele
De foarte multe ori, tehnicile de relaxare sau momentele de pauză nu sunt suficiente în gestionarea stresului, în special atunci când ignori cauzele. Printre cele mai comune cauze ale stresului se număra problemele financiare, lipsa de satisfacţie în carieră, conflictele cu membrii ai familiei sau chiar stilul de viaţă sedentar.
Ca să poţi să gestionezi stresul mai uşor, începe prin a identifica cauzele acestuia. În acest fel, vei putea lucra la rezolvarea cauzelor ca să elimini anumiţi factori de stres. În cazul în care simţi că nu poţi ajunge la rădăcina problemelor pe cont propriu, cere ajutorul unui psiholog sau psihoterapeut.
Dai curs gândurilor negative
Gândurile negative pot apărea oricând, uneori chiar fără o cauză ce ţine de viaţa ta personală ori profesională. Chiar şi ştirile sau reţelele sociale îţi pot influenţa gândurile, uneori în mod negativ. Cea mai bună soluţie pentru a gestiona mai bine stresul este să nu dai curs gândurilor negative şi să nu le laşi să îţi acapereze viaţa de zi cu zi.
Atunci când simţi că gândurile negative te sufoca, îndreaptă-ţi atenţia către alte lucruri. Încearcă să faci o plimbare, să citeşti, să vorbeşti cu un prieten sau să faci mişcare. Poate fi dificil la început să îţi focusezi atenţia la altceva când ai mintea plină de griji, însă efortul va merita cu siguranţă.
Nu încerci tehnici de relaxare
Tehnicile de relaxare se număra printre cele mai populare metode de a scăpa de stres, în special în lumea modernă. Meditaţia, masajul, aromaterapia, pictura sau Yoga, toate aceste activităţi pot juca un rol esenţial în gestionarea stresului. Indiferent de cât de mult sau puţin timp ai la dispoziţie, merită să incluzi cel puţin o tehnică de relaxare în rutină ta.
Meditaţia este una dintre tehnicile de relaxare uşor de practic, cu rezultate dovedite în inducerea unei stări de calm şi linişte. Poţi să meditezi foarte uşor acasă, în pat, pe canapea sau pe un scaun, iar durata sesiunii de meditaţie o decizi în funcţie de timpul tău liber.
Dacă vrei să meditezi în parc, pe plajă sau în grădină, foloseşte căşti wireless pentru a bloca zgomotele deranjante. Acest truc e foarte util pentru începători, mai ales dacă orice mic sunet îţi distrage atenţia.
Foloseşte căştile wireless ca să asculţi muzică relaxantă sau chiar melodii special realizate pentru meditaţie. De asemenea, anumite modele de căşti wireless vin cu funcţia de anulare a zgomotului integrată, ca să te ajute să te concentrezi mai uşor. În cazul în care vrei o alternativă budget-friendly la căştile wireless, îndreaptă-te către dopuri de urechi.
Cauţi prea mult pe internet
Internetul este una dintre cele mai minunate invenţii. A schimbat fundamental lumea în care trăim şi a adus inovaţie în zeci de domenii, de la HoReCa şi până la marketing, retail sau inginerie. Asta nu înseamnă că interntul nu are şi părţi negative, iar unele dintre ele chiar contribuie la stresul cotidian.
Dacă ai obiceiul de a căuta prea mult pe internet aspecte ce ţin de sănătate, stil de viaţă sau chiar sfaturi legate de relaţii, este posibil ca acest lucru să îţi afecteze starea de bine. Informaţia pe care o găseşti online poate fi deseori falsă, scoasă din context sau, pur şi simplu să nu reflecte realitatea ta.
Încearcă să foloseşti internetul în avantajul tău, ca să înveţi lucruri noi în carieră, să comunici cu cei dragi sau să urmăreşti filmele preferate. Pentru sfaturi medicale sau ce ţin de spiritualitate, relaţii sau sănătate mintală apelează la specialişti.
Ca să gestionezi mai uşor stresul sau chiar să îl elimini, începe prin a-i descoperi cauzele. Mai apoi, încearcă să îndepărtezi gândurile negative şi să descoperi tehnicile de relaxare care ţi se potrivesc.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau