Kefirul de apă, un remediu foarte bun în tratamentul poliartritei și diabetului
Dimensiune font:
Kefirul de apă, numit și orez de mare indian, este unul din cele trei complexe fermentative cu o istorie în medicina populară de mare vechime cu milioane de persoane care le folosesc și cu ample cercetări în medicina modernă. Este un complex de microorganisme cuprinzând bacterii și ciuperci microscopice. La fel că în cazul celorlalte două complexe, Kefirul de lapte și Kombucha, acest remediu miraculos, în fapt o terapie enzimatică, are beneficii multiple pentru organism. Primul beneficiar din organism este sistemul imunitar, kefirul de apă comportandu-se că un imunomodulator. Sunt eliminate și fenomenele alergice, cu efecte remarcabile în tratamentul poliartritei reumatoide, spondilitei anchilozante, fibromialgiei și sindromul oboselii cornice, dar și în diabet. Cauza directă este că aceste boli au drept cauză majoră sindromul de intestin semipermeabil.
Pentru un litru de kefir se pun grăuncioarele de kefir circa 20 grame (2 linguri de supă), spălate în prealabil în jet de apă rece foarte slab că intensitate. În vas se adaugă 30-40 grame de zahăr sau fructoză și se completează până la un litru cu apa filtrată. Kefirul se poate menține la fermentat cel puțin 12 ore, dar în general 24 de ore după care se strecoară prin tifon așezat într-o sita de plastic, niciodată metalică deoarece metalul poate afecta grăuncioarele de kefir. Se poate bea imediat sau se menține la frigider pentru a evita o fermentare suplimentară.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau