Medic descoperit mort în camera de gardă. A suferit o cădere din cauza supraepuizării
Dimensiune font:
O tânără doctoriță în vârstă de 38 de ani a fost găsită decedată în camera de gardă a unui spital privat din Constanța. Potrivit primelor informații medicul şi-a administrat un cocktail de medicamente.
La faţa locului s-au deplasat echipaje ale Ambulanţei, dar şi de la SMURD, însă din nefericire medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viaţa colegei lor.
Potrivit unor surse citate de Antena3, tânăra ar fi suferit în urmă cu numai câteva zile un accident vascular-cerebral şi în plus ar fi luat pastile pentru hipertensiune şi pentru slăbire.
Astăzi, în timp ce se afla la locul de muncă, tânăra şi-ar fi administrat singură un cockctail de medicamente pentru a trece peste epuizare, însă inima ei s-a oprit imediat ce medicamentele i-au ajuns în corp.
Poliţiştii şi procurorii din Constanţa au deschis o anchetă şi continuă cercetările pentru stabilirea împrejurărilor în care tânăra de 38 de ani, medic la spitalul privat, s-a stins din viaţă.
Specialiștii vorbesc despre o epidemide de burnout și stres post-traumatic în rândul personalului medical care a îngrijit pacienți cu COVID-19 în ultimul an. Evaluările indică niveluri alarmante de stres și epuizare, care vor afecta modul în care pacienții vor fi îngrijiți de acum înainte.
La noi, nu există astfel de evaluări la nivel național – ministerul și organizațiile reprezentative recunosc că „burnoutul în rândul personalului medical este o realitate în România”, doar că evidența nu înseamnă acțiune.
Un singur spital a măsurat gradul de epuizare a personalului și a descoperit că 56% dintre angajați au un nivel mediu sau ridicat de burnout și 55% se simt extenuați emoțional.
Și medicii și asistentele cu care am vorbit noi confirmă: muncesc și câte 15 ore, săptămâni în șir, nu pot să doarmă, iar seara se prăbușesc. Sunt manifestări tipice burnoutului.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau