Medicii: Pepenele galben reduce riscul de a face aceste boli
Dimensiune font:
Medicii: Pepenele galben reduce riscul de a face aceste boli. Medicii ruși, cardiologul German Gandelman și oftalmologul Mikhail Konovalov, au vorbit despre proprietățile benefice neașteptate ale pepenelui galben. Potrivit medicilor, consumul acestui fruct îmbunătățește protecția împotriva accidentului vascular cerebral și a cancerului de stomac.
Medicii: Pepenele galben reduce riscul de a face aceste boli
Accident vascular cerebral
Dr. Gandelman explică: „Pepenele galben oferă organismului o cantitate mare de vitamina C. Consumul suficient ajută la prevenirea accidentului vascular cerebral”.
„Doar 100 de grame de pepene galben conțin 60 la sută din necesarul zilnic de vitamina C, necesară pentru elasticitatea vaselor de sânge. „Deficitul de vitamina C poate declanșa un accident vascular cerebral”, avertizează Dr. Gandelman.
Cancer
Medicul Mikhail Konovalov adaugă că o astfel de porție de pepene galben conține, de asemenea, aproape 60 la sută din doza zilnică de vitamina A, o substanță naturală anticancerigenă. Consumul de alimente saturate cu aceasta are un efect anticancerigen.
„Studiile arată că persoanele care consumă alimente bogate în vitamina A sunt mai puțin susceptibile de a dezvolta cancer la stomac”, au precizat medicii.
La ce mai este bun pepenele galben?
Ficat și vezica biliară
Consumul acestuia are un efect benefic asupra activității ficatului și a vezicii biliare și servește ca măsură preventivă pentru formarea pietrelor în aceasta.
Fructul de pepene este foarte zemos (conține până la 92% apă), conține 4,5-20% zaharuri (zaharoză, glucoză, fructoză și alte zaharuri), acizi organici (malic, citric), vitaminele C, B1, B2, PP, RI E, caroten, panteat și acizi folici, pectină, există substanțe aromatice și altele.
Partea moale comestibilă a pepenelui galben conține cantități mari de săruri de fier, potasiu și alte elemente. Semințele sunt, de asemenea, bogate în substanțe biologic active (mai mult de 25% din grăsimi, zaharuri, proteine și alți compuși).
Rinichi și tractul urinar
Faptul că cantitatea de apă din pepene galben are capacitatea de a satisface pe deplin echilibrul hidric necesar organismului uman. Un decoct din semințele pepenelui, partea moale a fructului și sucul fructului sunt recomandate pentru utilizare în bolile rinichilor și ale tractului urinar ca diuretic, ale ficatului, ale tractului biliar ca coleretic. Beneficiile pepenelui galben în aceste boli sunt mari.
Diabet și alergii
Pepenele galben conține o mulțime de zaharuri ușor digerabile. Prin urmare, nu ar trebui să fie utilizat de pacienții care sunt predispuși la excesul de greutate (obezitate) și care suferă de diabet zaharat (diabet zaharat). În caz contrar, starea pacientului se agravează. Persoanele cu alergii alimentare ar trebui, de asemenea, să evite consumul de pepene galben.
Antidepresiv natural
În plus, pepenele este cunoscut ca un antidepresiv natural, ajutând la o mai bună gestionare a stresului zilnic, a iritației și a insomniei – vitaminele și oligoelementele conținute în acesta au un efect pozitiv asupra sistemului nervos, iar după consumul de pepene galben, conținutul „hormonului fericirii” serotonina crește în organism.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau