SUA vor sa faca in cateva luni ce dureaza de obicei 10 ani, doar sa aiba vaccin anti-COVID pana la anul

virus  3536af387

Dimensiune font:

| 23-05-2020 11:09

Statele Unite pregatesc o campanie majora de testare a circa sase vaccinuri candidat, care va implica peste 100.000 de voluntari, pentru a oferi un vaccin sigur si eficient pana la sfarsitul anului 2020, au declarat cercetatori implicati in program, transmite Reuters.

Proiectul va comprima in doar cateva luni activitati de dezvoltare si testare a vaccinurilor care in mod normal ar avea loc pe parcursul a 10 ani, ceea ce arata urgenta de a opri pandemia care a infectat peste 5 milioane de oameni si a ucis peste 335.000, afectand economia globala.

In acest scop, producatori majori de vaccinuri au convenit sa faca schimb de date si sa isi puna la dispozitia companiilor concurente retelele folosite pentru studiile clinice, in cazul in care vaccinul candidat propriu va esua, au spus cercetatorii.

Vaccinurile candidat care vor fi dovedite ca sigure in studii clinice de mica amploare vor fi testate apoi in studii clinice uriase, cu 20.000 - 30.000 de participanti pentru fiecare vaccin, incepand din luna iulie.

Intre 100.000 si 150.000 de oameni ar putea fi inrolati in studii, a declarat dr. Larry Corey, expert in vaccinuri la Fred Hutchinson Cancer Center din Seattle, care ajuta la proiectarea studiilor clinice.

"Daca nu este gasita o problema de siguranta, se continua", a declarat dr. Francis Collins, director al National Institutes of Health (NIH).

Activitatile pentru testarea vaccinurilor fac parte dintr-un parteneriat public-privat numit Accelerating COVID-19 Therapeutic Interventions and Vaccines (ACTIV), anuntat luna trecuta.

Eforturile fac parte din divizia de cercetare si dezvoltare a programului "Operation Warp Speed", anuntat saptamana trecuta de Casa Alba pentru accelerarea dezvoltarii de vaccinuri pentru coronavirus.

Vaccinurile, care vor fi folosite pe oameni sanatosi, sunt de obicei testate in mai multe etape, incepand cu testele pe animale.

Testele pe oameni incep cu un mic studiu de siguranta efectuat pe voluntari sanatosi, urmat de un studiu mai larg pentru a gasi doza potrivita si pentru a obtine date preliminare privind eficacitatea.

Etapa finala consta in testari pe scara larga, pe mii de oameni. Abia atunci un dezvoltator de vaccin se va angaja sa produca milioane de doze. In era coronavirusului, multe dintre aceste etape se vor suprapune, in special studiile in faza intermediara si finala, au spus Collins si Corey.

Abordarea implica riscuri, deoarece anumite probleme de siguranta pot aparea doar in studiile efectuate pe scara larga.

Planul autoritatilor ii ingrijoreaza pe americani

Americanii sunt ingrijorati de viteza in care se lucreaza la dezvoltarea vaccinurilor, a aratat un sondaj Reuters/Ipsos.

Un vaccin extrem de eficace ar putea fi testat chiar si doar sase luni, daca exista o diferenta mare de beneficii intre vaccin si grupurile placebo, a spus Corey. Pentru un vaccin cu eficacitate modesta, studiile ar putea dura noua pana la 12 luni.

Guvernul Statelor Unite a angajat miliarde de dolari pentru a ajuta producatorii sa produca doze de vaccinuri care s-ar putea sa nu aiba succes.

Pentru a obtine cel mai rapid raspuns, vaccinurile vor fi testate pe personal medical si in comunitatile unde virusul se raspandeste in continuare, pentru a arata daca a redus numarul de cazuri noi de COVID-19.

Washington D.C, unde epidemia de coronavirus nu a atins inca nivelul maxim, este o zona de testare probabila. Testele pot fi efectuate si in strainatate, inclusiv in Africa, unde virusul tocmai a inceput sa se raspandeasca, a spus Collins.

Guvernul intentioneaza sa se foloseasca de propriile retele de testare, inclusiv cele 100 de facilitati de asistenta a veteranilor, pentru potentiali voluntari pentru studii clinice, in timp ce producatorii de medicamente vor recruta din retelele lor de cercetare clinica.

Un vaccin al companiei de biotehnologie Moderna, dezvoltat in parteneriat cu NIH, va fi primul care va intra in testare la scara larga, in iulie, iar acestuia i se poate adauga un vaccin de la Universitatea britanica Oxford si AstraZeneca, a spus Collins.

Guvernul american a anuntat joi ca va cheltui 1,2 miliarde de dolari pentru a-si asigura 300 de milioane de doze din vaccinul dezvoltat la Oxford. Acest vaccin este deja testat pe oameni.

Vaccinurile dezvoltate de Johnson & Johnson, Sanofi si Merck sunt cu o luna sau doua in urma celor doua companii. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt, telefon 0233.787.050, fax 0233.787.050, e-mail: timisesti @nt.e-adm.ro, cod fiscal 2614252. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: -Imobil teren in suprafata de 1.000 mp, avand carte funciara 52220 si numar cadastral 52220, situat in sat Plaiesu, comuna Timisesti, Str. Neamtului nr. 2, judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Timisesti, conform caietului de sarcini, H.C.L. Comuna Timisesti nr. 105/12.11.2024 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin solicitare scrisa la Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Persoanele interesate pot achita contravaloarea documentatiei de atribuire de 10 Lei/exemplar, ce se achita la Serviciul Impozite si taxe, contabilitate, proiecte, mediu si achizitii publice al institutiei. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 06.12.2024, ora 14.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 16.12.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: 1 exemplar original. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 17.12.2024, ora 11.00, la Caminul Cultural din sat Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Instanta de contencios administrativ de pe langa Tribunalul Neamt, Piatra Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233.219.493, fax 0233.210.247, e-mail: tr-neamt-scivil @just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 18.11.2024.
1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Ion Neculce, cu sediul administrativ in sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, telefon 0232/710.880, email: office@primaria- ionneculce.ro, cod fiscal 4541050. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: -teren in suprafata de 2.539 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 62719, Carte funciara 62720; -teren in suprafata de 2.539 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62720, Carte funciara 62720; -teren in suprafata de 1.374 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 62721, Carte funciara 62721; -teren in suprafata de 1.165 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62722, Carte funciara 62722; ce apartin domeniului privat al Comunei Ion Neculce, conform caietului de sarcini, O.U.G. nr. 57/03.07.2019 si H.C.L. al Comunei Ion Neculce nr. 94/17.10.2024. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei sau electronic, prin e-mail: office@primaria- ionneculce.ro. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Registratura Comunei Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: Gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 18.11.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 26.11.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, Registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: un exemplar. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.11.2024, ora 09.30, Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi -etajul I -Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Iasi, Iasi, Str. Elena Doamna nr. 1A, judetul Iasi, telefon 0332/403.647, fax 0332/435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 01.11.2024.
Consumul de nuci este asociat cu un risc mai scăzut de demență
19/11/2024 12:30

Consumul de nuci este asociat cu un risc mai scăzut de dementă Dementa se dovedeste a fi foarte greu de tratat cu medicamente, dar oamenii de stiintă incearcă să găsească „ingrediente secrete&rdqu ...

Astenia de toamna. Realitate sau mit?
19/11/2024 11:33

Astenia de toamna. Realitate sau mit? Trecerea la un nou sezon, in speta trecerea de la vara la toamna, este marcata de o schimbare a starii de spirit, provocata de ajustarea intregului organism la schimbari ...

Cum ajută ficatul la eliminarea toxinelor din corp
18/11/2024 13:02

Cum ajută ficatul la eliminarea toxinelor din corp   Ficatul este considerat, pe bună dreptate, un motor al detoxifierii organismului. El are un rol esential in sănătatea noastră, indeplinind peste ...

Usturoiul - Beneficii cunoscute şi mai puţin cunoscute ale consumului de usturoi
18/11/2024 11:17

Usturoiul - Beneficii cunoscute şi mai puţin cunoscute ale consumului de usturoi  Cunoscut in mod special datorita aromei inconfundabile si gustului pe care il confera preparatelor culinare, usturo ...

Peste 10.000 de candidaţi susţin duminică examenul de intrare în rezidenţiat
17/11/2024 08:01

Ministerul Sănătătii organizează duminică, 17 noiembrie, concursul national de intrare in rezidentiat 2024, sub formă de test-grilă cu 200 de intrebări. Conform datelor oficiale, sunt inscrisi 10.575 de ...

Doctorița din scandalul copilului mort de la Târgu Jiu, tratamente în parcare. În trecut fusese condamnată pentru moartea unei tinere
16/11/2024 00:37

O doctorită implicată in cazul copilului mort la Spitalul de Urgentă din Targu Jiu a fost filmată in timp ce trata pacienti in parcare contra-cost. In trecut femeia a fost condamnată pentru ucidere din cul ...

Ministrul Rafila: Nu există restricţii la numărul paturilor de paliaţie şi a finanţării de la CNAS
16/11/2024 00:26

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat vineri, la Oradea, că nu există restricţii in privinţa numărului paturilor de paliaţie din spitale şi a finanţării acestora de Casa Naţională de ...

Viitorul nu arată deloc bine. Tinerii sunt tot mai anxioși, disperați și speriați. Ce este solostalgia?
15/11/2024 12:03

O nouă formă de suferintă psihologică afectează generatia tanără la nivel global. Sase din zece tineri se simt speriati, anxiosi si disperati cand se gandesc la viitorul planetei, iar specialistii au num ...

Bolile copilăriei - cum să te pregătești pentru reîntoarcerea copilului în colectivitate
15/11/2024 10:25

Bolile copilăriei - cum să te pregătesti pentru reintoarcerea copilului in colectivitate Revenirea in colectivitate după vacantă poate fi un moment marcat de entuziasm pentru copilul tău, dar si de provo ...

Guvernul a suplimentat bugetul Ministerului Sănătăţii cu suma de 1,4 miliarde lei
14/11/2024 19:57

Guvernul a suplimentat, joi, bugetul Ministerului Sănătăţii cu suma de 1,4 miliarde lei reprezentand credite bugetare, pentru plata integral, in luna decembrie 2024, a materialelor şi prestărilor de servi ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei