Terapia craniosacrală, ajutor în migrene
Dimensiune font:
Printr-un masaj special, specialiştii ajută la eliminarea tensiunilor şi a energiei stagnate din organism * astfel, se stabileşte echilibrul necesar vindecării
Corpul ştie singur să se vindece, spun majoritatea specialiştilor în terapii complementare. Asta nu înseamnă că nu-l putem ajuta, dacă ştim şi cum. Foarte multe persoane suferă de migrene şi de atacuri de panică. Imediat ce simptomele apar, cei care au probleme de mulţi ani cu aceste afecţiuni apelează la medicamente, însă este bine de ştiut că există şi altfel de tratamente. Exerciţiile de respiraţie, practicate corect, pot fi de mare ajutor în astfel de situaţii. Terapeuţii recomandă astfel de exerciţii zilnic, foarte indicată fiind respiraţia abdominală (sau respiraţia în patru timpi).
Dacă nu ne descurcăm singuri, putem apela la sprijinul unui specialist în terapia craniosacrală, o metodă dezvoltată din osteopatia craniană. „Este foarte eficientă la vindecarea unei game largi de afecţiuni legate de funcţionarea corectă a sistemului nervos, creierului şi măduvei spinării şi a coloanei vertebrale. Multe probleme de sănătate îşi au originea în astfel de disfuncţii la acest nivel”, a explicat terapeutul ieşean Daniela Bercu.
Durerea, efectul unui dezechilibru
Se ştie că lichidul cerebrospinal transportă energia vitală a vieţii (motorul oricărei vindecări) către toate ţesuturile corpului, iar prin corecţii asupra sistemului craniosacral se poate atinge starea de echilibru de la care probleme de sănătate dispar. Prin terapia craniosacrală se examinează mişcarea oaselor craniene, se identifică punctele în care energia stagnată, care poate fi eliberată printr-un masaj uşor. Aşa dispar tensiunile, durerile şi se instalează starea de bine. „De obicei, durerile sunt doar efectul, aşa cum se întâmplă la migrene. Cauza poate fi o problemă alimentară, unele afecţiuni hepatice, ale coloanei vertebrale sau chiar o tulburare emoțională”, a completat Daniela Bercu.
Terapia craniosacrală este de ajutor în orice afecţiune dureroasă, în stări de epuizare, în probleme neurologice, migrene şi dureri de cap ori probleme ale coloanei vertebrale. Durerile de spate, spre exemplu, pot dispărea în doar câteva şedinţe.
Ce este energia vitală?
În medicina tradiţională chineză, energia (sau chi) susţine activităţile vitale ale corpului. În organism există o energie primordială, cu care ne naştem şi care este stocată în rinichi (ea hrăneşte celulele şi stimulează funcţionarea organelor interne), şi o energie dobândită, produsă de corp, care este totalitatea energiilor atrase prin nutriţie, respiraţie şi din aparatul imunitar.
Ori de câte ori apare o tulburare în organism (endocrină, emoţională, accident fizic), la nivelul acestei energii primordiale se produce o modificare a frecvenţei, care duce la instalarea afecţiunilor. Echilibrul poate fi restabilit prin diferite practici energetice (inclusiv gimnastica) şi terapii alternative, cum ar fi cea craniosacrală.
Maura Anghel
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau