Vreau să îmi păstrez creierul tânăr! Exerciții și recomandări pentru persoanele care nu vor să îmbătrânească
Dimensiune font:
Atunci când vârsta îți permite să visezi că poți face orice, nu te gândești că la un moment dat lucrurile se vor schimba odată cu trecerea timpului. Bătrânețea nu ar trebui să fie un impediment în calea fericirii și a unei stări generale de bine. Dacă vrei să lucrezi încă de pe acum la menținerea creierului tău, descoperă în rândurile ce urmează câteva sfaturi și recomandări de la specialiști în domeniul sănătății mentale.
Ce poți face pentru că mintea ta să fie mereu tânără, indiferent de vârstă
* Citește în fiecare zi
Una dintre cele mai bune metode de a-ți menține creierul la parametri normali, indiferent de etate, este lectura. Cărțile sunt suportul necesar în păstrarea minții active și la curent cu tot ce se petrece în jur.
Se recomandă lecturarea pentru cel puțin 30 de minute pe zi, fie că este vorba de o carte, o revistă sau un ziar preferat. Seniorii pot alege înscrierea într-un club de carte pentru ca această activitate să fie mult mai interesantă și să se combine cu socializarea pe preferințe asemănătoare.
* Descoperă jocurile care îți pun mintea la contribuție
Crezi că jocurile nu mai sunt interesante pentru persoanele care au trecut de… vârsta jocurilor? Integramele, rebusul, sudoku și alte astfel de jocuri menite să stimuleze mintea sunt recomandate la orice vârstă, însă cu precădere pentru persoanele care deja au trecut de 45-50 de ani.
Ceea ce este interesant în acest caz este faptul că astfel de jocuri se regăsesc și sub formă de aplicații pentru telefon, așa că, dacă îți place stilul modern și ai vârsta potrivită pentru asemenea îndeletniciri, poți alege această metodă.
* Alege suplimente alimentare
Suplimentele alimentare se pot recomanda în funcție de categoria de vârstă și starea de sănătate a unei persoane. În timp ce unele dintre acestea pot fi cumpărate la liber, adică fără prescripție medicală, altele pot fi oferite de un medic specialist, chiar și după o atentă verificare a analizelor uzuale.
În cazul celor care vor să își mențină creierul activ și au nevoie de un supliment în acest sens, aceștia pot opta pentru Neorovert Forte, pe care îl pot achiziționa de la farmacia Helpnet.ro și care ajută la îmbunătățirea funcției cognitive și la funcționarea normală a circulației sanguine, strâns legată de sistemul nervos.
* Socializează
Socializarea este o altă formă de menținere a creierului și minții la parametri optimi, odată cu înaintarea în vârstă. Este drept că sunt mulți seniori care pur și simplu nu rezonează cu singurătatea și care, din varii motive, nu au de ales. Există asociații și cluburi dedicate pentru vârstnici, așa că, nu ar trebui să fie o problemă în găsirea unui partener de vorbă atunci când timpul și dispoziția permite. Socializarea de acest gen ajută la păstrarea activă a funcțiilor cognitive. Totodată, socializarea cu persoane apropiate de vârstă permite eliminarea gândurilor negative, inclusiv a celor legate de singurătate și de neputință, în unele cazuri.
Așadar, este destul de simplu să ai grijă ca mintea ta să fie mereu activă și în funcțiune, indiferent de vârsta din buletin. Important este să adopți metodele optime pentru tine și potrivit gusturilor personale, pentru a rezona cu activitățile de zi cu zi în funcție de mediu.
Sursă foto: Pexels.com
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau