Tanti Margareta, forțată să-și vândă lucrurile pentru a-și cumpăra mâncare: „nu pot să trăiesc cu pensia de 450 de lei”. A venit tocmai din Călărași în Capitală, sperând să-și câștige pâinea
Dimensiune font:
La o vârstă la care trebuia să stea acasă cu nepoții, Tanti Margareta vine, săptămână de săptămână, la târg. Talciocul de vechituri din Valea Cascadelor, București, o găsește cu produsele puse la vânzare, pentru a-și putea cumpăra o pâine. Cu o pensie de doar 450 de lei, împrejurările o forțează să bată drumul de la Călărași la București.
Tocmai din comuna Ileana bate drumul lung către Capitală. Pensionara a muncit de la vârste fragede, dar nu a avut parte de o educație care să-i asigure un post bun. Pe unde a putut, cum s-a nimerit, a reușit, cât era în putere, să strângă banii pentru mâncare și copiii săi. Când cei mici s-au făcut mari și au apărut nepoții, vârstnica nu mai avea puterea să se ducă zilieră. Are demnitate și nu vrea să cerșească de la străini sau de la rude, așa că și-a găsit soluția la târg.
Tanti Margareta are nevoie de bani pentru medicamente și mâncare, lucruri pe care nu și le poate permite din cei 450 de lei, cât îi dă statul român. Face naveta și negociază la tarabe cu cei dispuși să-i dea câțiva lei, pentru obiecte cu valoare sentimentală:
„Fac rost de bani de medicamente și să am ce să pun pe masă. Cu pensia nu mă ajung. Am lucrat și eu la viața mea, prin comună, prin județ, pe unde am apucat. Dar nu pot să trăiesc cu pensia de 450 de lei pe care o primesc lunar. Am tot felul de probleme, mă dor toate și pe mine. Mă ajută copiii, nepoții, dar de-aici măcar mai fac un bănișor de care să mă pot ajuta și singură”, a mărturisit Tanti Margareta, potrivit Libertatea.
Tanti Margareta își vinde amintirile în târgul de la Valea Cascadelor: „ce să fac?”
Zilele acestea, Tanti Margareta a ieșit la Valea Cascadelor cu cărți vechi, care au mai bine de 50 de ani. Le-a luat din casă, de unde a putut, le-a cărat până la București și speră să primească măcar câțiva lei pentru ele. Multe obiecte sunt amintiri, inclusiv bibelouri pe care le are de la părinții săi, dar nu are altă variantă.
„De prin casă, de pe unde am mai găsit. Ce să fac?! Multe le am de la părinții mei. Le vând ca să supraviețuiesc”.
O mulțime de români vin la târg pentru a strânge bani din vânzarea obiectelor vechi. Nu de puține ori, Poliția Română vine și îi amendează pentru că vând „la negru”. Legea nu ține cont că mulți bătrâni nu au alte opțiuni.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau