Ajutor neaşteptat pe perioada stării de alertă pentru CSM Politehnica Iași! „Ar fi prea frumos...”
Dimensiune font:
Trupa lui Mircea Rednic a susţinut ieri primul antrenament normal după aproape trei luni în care a fost nevoită să se pregătească online sau în grupuri de cel mult patru fotbalişti. Şedinţa de pregătire a fost ceva mai lejeră, fiind bazată mai mult pe alergări, la ea participând toţi cei 24 de jucători pe care Rednic i-a avut la dispoziţie şi în precedentele două săptămâni de când au fost reluate antrenamentele. Au lipsit doar cei cinci jucători aflaţi în autoizolare: Breeveld, Luckassen, Lopes Cabral, Klimavicius (ei au trecut cu bine de prima testare pentru COVID-19) şi Assulin (a ajuns duminică seara la Iaşi). Antrenorul de la CSM Poli are la dispoziţie mai puţin de două săptămâni pentru a-şi aduce echipa cât mai aproape cu putinţă de nivelul atins în prima decadă din martie, când o elimina pe Universitatea Craiova din sferturile de finală ale Cupei României (scor 3-2) şi trecea, tot în Copou, de Dinamo Bucureşti, cu 1-0, în etapa a II-a a play-out-ului Ligii 1. Un prim prilej, probabil şi singurul, de a verifica potenţialul echipei îl va avea sâmbătă, când, de la ora 17:00, pe Stadionul „Emil Alexandrescu”, este programat meciul amical cu FC Botoşani, data şi ora jocului nefiind însă chiar bătute în cuie.
Cadru legal chiar şi pentru plata salariilor!
Aşa cum v-am mai informat, începând de pe 15 mai, când starea de alertă a luat locul stării de urgenţă, a încetat şi suspendarea contractelor jucătorilor, aşa că ei vor fi plătiţi la nivelul angajamentelor semnate, iar AFAN, sindicatul fotbaliştilor, a semnalat cluburilor din Liga 1 un aspect important din Legea 55/15 mai 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Secţiunea a 6-a se referă la Domeniul Tineretului şi Sportului în Articolul 43 şi are două alineate, cel cu numărul (2) constituind un veritabil colac de salvare pentru cluburile din Liga 1. Iată conţinutul integral al aliniatului (2): „Pe durata stării de alertă, în scopul susţinerii structurilor sportive, definite conform Legii nr. 69/2000, cu modificările şi completările ulterioare, autorităţile administraţiei publice locale pot aproba, prin hotărârea consiliului local şi/sau judeţean, după caz, diverse forme de sprijin pentru finanţarea cheltuielilor de funcţionare sau de natură salarială ale structurilor sportive care îşi au sediul pe raza administrativ-teritorială ale acestora. În cazul acestor forme de sprijin, pe durata stării de alertă, nu sunt aplicabile prevederile legale privind ajutorul de stat şi prevederile Legii nr. 350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general, cu modificările şi completările ulterioare”.
Citește și: Pas consistent spre normalitate la CSM Politehnica Iași
Aşadar, autorităţile locale şi judeţene pot asigura chiar şi plata salariilor pentru luna în care a fost instaurată starea de alertă, ceea ce ar însemna un veritabil colac de salvare pentru clubul ieşean care abia a făcut rost de bani pentru cele trei sesiuni de testare pentru COVID-19, club care a achitat doar 30% din salariile pe februarie şi nimic pentru primele 23 de zile din martie, contractele jucătorilor fiind suspendate pe perioada stării de urgenţă. „Este cunoscut faptul că traversăm o perioadă foarte delicată din punct de vedere financiar, iar orice sprijin ar fi cât se poate de binevenit. Nu ştiu însă dacă bugetele autorităţilor locale şi judeţene permit să ne susţină şi pe perioada stării de alertă, ar fi prea frumos să ni se poată asigura salariile pe o lună”, ne-a declarat preşedintele executiv Ciprian Paraschiv.
Reamintim că, vineri, Consiliul Local Iaşi a aprobat 2,2 milioane de lei pentru proiectul de mentoring depus de Academia CSM Politehnica Iaşi. Dragoş GAŞPAR
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau