Benone Dohot: "Jucăm pentru spectatori şi pentru adevăratele simboluri ale Iaşului"

1poli
1poli1

Dimensiune font:

| 11-05-2021 19:59

Ieşean get-beget, cu o carieră de aproape 50 de ani în fotbal (inclusiv perioada de juniorat) antrenorul cu portarii, Benone Dohot a preferat mereu o atitudine discretă în relaţia cu mass-media. Extrem de puţine interviuri, ieşiri publice aproape deloc. Însă, în vestiar, încă de la vârsta junioratului, vocea sa a fost una ascultată. Acum, simţind momentele extrem de grele prin care trece echipa sa de suflet, a hotărât să lase reţinerile în vestiar şi să transmită câteva mesaje clare tuturor microbiştilor.

 

"Chiar dacă nu am realizat încă nimic, dedicăm victoria de la Arad adevăratelor simboluri ale Iaşului: Ionuţ Popa, Vasile Simionaş, Mihai Romilă, Doru Ionescu, Miţu Dănilă"

- Cum a fost la Arad?

- În primul rând, felicitări la toată echipa. Cu toate că nimeni nu ne dădea nicio şansă, băieţii au dat dovadă de caracter, de onoare, au luptat exemplar. 11 jucători am avut, doar cinci rezerve, dintre care singurul cu experienţă a fost Dylan Flores, în rest nişte copii, un portar de 15 ani.

- Cu banii, cu restanţele financiare cum e?

- Chiar dacă avem restanţe financiare, sunt jucători neplătiţi de patru luni, nimeni din lot n-a ţinut cont de asta. Am urmărit numai şi numai să câştigăm acest meci. Atât. Bravo băieţilor, au fost nişte exemple, felicitări, felicitări din toată inima. Chiar dacă victoria asta nu înseamnă nimic, acum, la momentul ăsta, vrem să i-o dedicăm lui Ionuţ Popa, lui Vasile Simionaş, lui Mihai Romilă, lui Doru Ionescu, lui Miţu Dănilă, care sunt adevăratele simboluri ale Iaşului. Vreau să dedicăm victoria asta suporterilor echipei, care au fost lângă noi şi sunt lângă noi şi luptăm împreună pentru a încerca să salvăm echipa asta.

Vreau pe această cale să fac un apel la suporteri, să-i rog să nu mai aplece urechea la toţi instigatorii, la nişte oameni mici, oameni frustraţi, care ne pun numai vorbe grele în gură, vorbe care nu au nici măcar un sâmbure de adevăr. Oameni care nu încearcă decât să distrugă echipa asta, să facă numai scandal şi să bage dihonie. Îi asigurăm pe suporterii Iaşului că nimeni, niciodată nu şi-a permis şi nu-şi va permite niciodată să vorbească urât la adresa lor. Îi asigurăm că vom lupta până la ultima picătură de energie împreună cu ei, să încercăm să salvăm echipa asta de la retrogradare. Ăsta este ţelul nostru, încercăm împreună cu suporterii să salvăm echipa.

- Niciun oficial n-a fost cu voi la Arad.

- N-a fost niciun oficial, dar nu asta-i important. Important este că echipa a înţeles - cu toate că trecem printr-o perioadă cum nu mi-a mai fost dat să văd, în toată cariera mea de fotbalist şi antrenor n-am prins o perioadă mai grea ca acum. Dar, repet, au fost caractere, au fost oameni de onoare, oameni care cred în continuare în şansa de a ne salva de la retrogradare.

Suntem o echipă decimată, ca şi cum n-ar fi fost de ajuns, au fost intrigile astea, certurile, nu mai vorbesc de accidentaţi, de îmbolnăviţi de COVID. Dar băieţi ca ăştia  rar mi-a fost dat să văd, aşa caractere şi aşa oameni de onoare. Dar n-am rezolvat nimic, dacă sâmbătă nu câştigăm.

Împreună cu suporterii

- Nici cu două victorii nu eşti sigur că te salvezi.

- Încă o dată: facem tot ce este omeneşte posibil să salvăm această echipă. Împreună cu suporterii Iaşului, împreuă cu oamenii care gândesc pozitiv.

- Şi suporterii sunt împărţiţi acum.

- Suporterii trebuie să asculte şi să ia informaţii de la cei care sunt aici, nu trebuie să aplece urechile la toţi instigatorii, la ăştia care nu vor decât răul echipei. Suporterii au fost întotdeauna oameni inteligenţi, care şi-au dat seama, care au ştiut să discearnă, să vadă cine vrea răul echipei.

Nimeni, nimeni dintre noi, niciodată nu o să vorbească urât la adresa suporterilor. Dacă suporterii vor să afle amănunte, trebuie să vorbească cu noi, nu să se ia după tot felul de zvonuri. Pe suporteri i-am simţit tot timpul aproape, am simţit tot timpul că le pasă de echipa asta.

 - Mai sunt aceste două etape, apoi ce se întâmplă?

 - Avem garanţiile că echipa va merge în continuare, nu se va desfiinţa nu se va întâmpla nimic de felul ăsta. Echipa va merge în continuare, indeferent de ce se întâmplă.

 - Accidentaţi cam mulţi şi cam dintr-o dată.

 - Nu, nu asta-i iarăşi zvonistică, nişte chestii aruncate tot de instigatori, de cei care vor să facă rău la echipă. Băieţii au avut, într-adevăr, probleme de sănătate. Nimeni nu s-a întors cu spatele, nimeni nu s-a dat la o parte. Pur şi simplu, asta s-a întâmplat. Suntem un grup unit, şi azi ne-am întâlnit şi am vorbit. Ştim că singura variantă a noastră e să câştigăm meciul de sâmbătă. Pe asta ne concentrăm acum.

 - Au fost şi meciurile astea din trei în trei zile, retur început în ianuarie, lucruri cu care fotbaliştii români nu-s obişnuiţi.

- Aşa este, am început devreme, apoi a fost COVID-ul care ne-a lovit exact când ne era mai greu.

- Dar situaţia asta a fost la mai toate echipele.

- Da, dar au loturi mai numeroase, au avut condiţii mai bune, au avut plăţile la zi. La noi, au venit mulţi jucători străini, au venit să câştige un ban aici, n-au venit să vadă Palatul Culturii. Noi, care suntem din Iaşi, înţelegem. Eu unul, de patru luni, n-am luat cinci bani. Noi ieşenii înţelegem şi ne sacrificăm fără nici cea mai mică problemă. Străinii au venit să câştige şi ei un ban, mă bucur şi am fost foarte plăcut surprins să constat că şi ei au înţeles situaţia, că sunt dispuşi să depună tot efortul pentru a urni căruţa din loc.

- Dintre cei accidentaţi, cine poate reveni?

- În afară de Mache, care are ruptură, sperăm ca sâmbătă să avem lotul complet. Inclusiv Brănescu. El pleacă mâine la Bucureşti să-şi ia măsurile pentru mască. Sperăm ca joi seara să avem masca, iar sâmbătă e foarte posibil să-l vedeţi în poartă. Cât despre COVID, astăzi am făcut testul, dar, practic nici nu prea mai are cine să-l ia, că l-am cam avut toţi. Acum nu ne gândim la nimic altceva decât la meciul de sâmbătă, după aia o să fie timp de a discuta şi despre bani etc.

a consemnat Marcel FLUERARU

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

%ANUNTSPECIAL%
Lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 200/89/2011, aflat pe rolul Tribunalului Vaslui şi C.E.C. Bank Sucursala Vaslui, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2006, privind procedura insolvenţei, precum şi a Codului de procedură civilă, a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „GENIALUL” S.R.L. Vaslui, cu sediul în mun. Vaslui, str. Alexandru cel Bun, bl. 187, sc. C, et. 2, ap. 12, judeţul Vaslui, cât şi terenul proprietatea lui Cordunianu Tudorel, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV, ADRESA, Componenţa/Observaţii, Valoare - lei- 1. Construcţia C2 – magazin, birou, spaţiu odihnă, Loc. Secuia, com. Muntenii de Jos, jud. Vaslui, suprafaţă construită 130,96 m.p., iar terenul pe care este amplasată construcţia nu aparţine debitoarei, 24.720,00 2. Bunuri mobile, Loc. Secuia, com. Muntenii de Jos, jud. Vaslui Vitrină frigorifică Mondial Elite, Rafturi PAL, Birou-masă PAL, Raft pâine lemn, Cântar electronic, Casă de marcat Datecs MP55A, 1.165,00. Preţul de pornire la licitaţie este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform hotărârii Adunării creditorilor din data de 23.03.2021. Vânzarea prin licitaţie publică pentru bunurile debitoarei va avea loc la data de 18.06.2021, ora 1000 şi se vor organiza 5 şedinţe săptămânale, respectiv la până la data de 16.07.2021. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 5% din preţul de pornire al licitaţiei pentru bunurile mobile şi 2.000 lei din valoarea activului licitat, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei şi a caietului de sarcini, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Preţul caietului de sarcini este 500,00 lei pentru bunurile imobile şi 50,00 lei pentru bunurile mobile şi este obligatoriu pentru participanţii la licitaţie. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefonul 0335/566.035, 0727/850.575, fax 0335/814.103. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
1. Informații generale privind autoritatea contractantă, în special denumirea, codul de identificare fiscală, adresa, numărul de telefon, fax și/sau adresa de e-mail, persoană de contact: Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Zemeș, str. Principală, nr. 200, Zemeș, judeţul Bacău, telefon 0234383037, fax 023438330, email adp@zemes.ro, persoană de contact Alupei Teofil. 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie închiriat: Spațiu nr. 1 (boxă), în suprafață de 16,03 m.p., ce face parte din imobilul Piață Zemeș, strada Principală nr.160, proprietate publică a Comunei Zemeș, pentru activități economice comerț sau servicii. Închirierea se face conform H.C.L. 82/17.05.2021, si O.U.G. nr. 57/2019. 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc in Caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: de pe site-ul www.zemes.ro sau de la sediul U.A.T. Comuna Zemeș. 3.2. Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul instituției de la care se poate obține un exemplar din documentația de atribuire: Compartimentul Administrare Domeniu Public si Privat, U.A.T. Comuna Zemeș, strada Principală nr. 200, de luni până vineri, între orele 08.00-13.00. 3.3. Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 10 lei, se poate achita numerar la casieria UAT Comuna Zemeș. 3.4. Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 14/06/2021, ora 13.00. 4. Informații privind ofertele: 4.1. Data-limită de depunere a ofertelor: 23/06/2021, ora 13.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura UAT Comuna Zemeș, strada Principală, nr. 200, județul Bacău. 4.3. Numărul de exemplare în care trebuie depusă fiecare ofertă: un exemplar. 5. Data și locul la care se va desfășura ședința publică de deschidere a ofertelor: 24/06/2020, ora 10.00, la sediul UAT Comuna Zemeș, str. Principală nr. 200, județul Bacău. 6. Denumirea, adresa, numărul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Bacău, Str. Ştefan cel Mare nr. 4, tel: 0234/514419, fax 0234/525211, email tr-bacau-info@just.ro. 7. Data transmiterii anunțului de licitație către instituțiile abilitate, în vederea publicării: 26/05/2021
Euro 2020: Franța vs Germania 1-0 / Autogolul lui Mats Hummels, decisiv la Munchen
16/06/2021 00:07

Jucătorii Frantei au trimis de două ori mingea in poarta lui Manuel Neuer, dar reprezentativa pregătită de Didier Deschamps s-a impus in fata Germaniei gratie unui autogol. Campioana mondială en-titre a ca ...

Euro 2020: Portugalia lui Ronaldo a evitat rusinea la debut. Campioana Europei a suferit cumplit la Budapesta
15/06/2021 21:17

Reprezentativa Portugaliei, detinatoarea trofeului, a invins marti, la Budapesta, cu scorul de 3-0, selectionata Ungariei, intr-un meci din grupa F a Campionatului European, conform news.ro. Au marcat Guerreir ...

Cine este adversara lui CFR Cluj în primul tur preliminar al Ligii Campionilor
15/06/2021 15:16

 În urma tragerii la sorti efectuate marti la Nyon, campioana Romaniei CFR Cluj va intalni formatia bosniacă FK Borac Banja Luka in primul tur preliminar al Ligii Campionilor.   CFR Cluj, cam ...

EURO 2020: Statistica uluitoare la meciul Spania - Suedia! Ce s-a intamplat in primele 20 de minute ale partidei
15/06/2021 13:20

 Spania si Suedia au terminat la egalitate, scor 0-0, intr-un meci care a generat o statistica incredibila. In primele douazeci de minute ale meciului, spaniolii au avut o posesie zdrobitoare, tinand mi ...

Noua Adunare Generală a membrilor asociați de la CSM Politehnica Iași prinde contur
15/06/2021 10:07

Adunarea Generală (AG) a membrilor asociati ai Asociatiei „Clubul Sportiv Municipal Politehnica Iasi” a fost din nou convocată pentru ieri după ce vineri a fost amanată, iar la sedintă au parti ...

Gol de kinograma reusit de Messi pentru nationala Argentinei, la Copa America VIDEO
15/06/2021 09:10

 Messi si-a facut din nou datoria fata de nationala Argentinei la Copa America, care se desfasoara zilele acestea in Brazilia. Argentina a remizat cu Chile, scor 1-1, golul pumelor fiind marcat de Messi ...

Euro 2020: Spania a avut 75% posesie, dar nu a câștigat (0-0 vs Suedia)
15/06/2021 00:17

 Spania a dominat autoritar meciul cu Suedia, din Grupa E a Campionatului European de fotbal, dar nu a reusit să se impună. Meciul de la Sevilla s-a terminat la egalitate, scor 0-0. Statistica partidei ...

Euro 2020: Slovacia, victorie surprinzătoare (2-1 vs Polonia) / Krychowiak, eliminat de Ovidiu Hațegan
15/06/2021 00:02

 Reprezentativa Slovaciei a reusit surpriza invingand, luni, cu scorul de 2-1, selecţionata Poloniei, intr-un meci contand pentru grupa E de la Campionatul European de fotbal. Partida de la Sankt Petersbu ...

Încă o convocare
14/06/2021 09:56

Adunarea Generală a membrilor asociati ai Asociatiei „Clubul Sportiv Municipal Politehnica Iasi” a fost convocată si pentru astăzi după ce sedinta de vineri a fost amanată. Se astepta atunci co ...

Nume uriaș pe lista de înscrieri! O lună până la „Concord Iași Open”, cel mai important turneu ATP din România!
14/06/2021 09:55

Doar o lună a mai rămas pană la primele schimburi de mingi de pe tabloul principal al „Concord Iasi Open” 2021, cel mai important turneu ATP din Romania si in acest an! Editia a II-a a competitie ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei