Câteva sclipiri într-un joc poticnit
Dimensiune font:
Trupa lui Daniel Pancu a început cu dreptul noul campionat, dispunând cu 1-0 de modesta Chindia Târgovişte prin golul înscris de Passaglia în minutul 22. Echipa ieşeană a trăit însă destul de periculos, fiind dominată în cea mai mare parte a meciului. A fost însă cumva o cedare deliberată a iniţiativei, pentru că probabil altfel ar fi stat lucrurile dacă tabela ar fi indicat egalitate şi după minutul 22.
La meciul său de debut pe banca tehnică ieşeană, Pancu a pus trei stoperi pe hârtie - Frăsinescu, Mihalache şi debutantul Baxevanos (grec împrumutat de la FC Botoşani) - într-un modul tactic pe care l-a vrut extrem de dinamic. Fundaşi centrali au fost doar primul şi ultimul, pentru că Mihalache a activat în faţa liniei de patru fundaşi, cu Lopes Cabral pe dreapta şi Onea pe stânga. În centrul liniei de patru mijlocaşi din spatele atacantului A. Cristea, căruia i-a redat banderola de căpitan fără a aduce vreun motiv palpabil în explicaţia oferită după joc, i-a trimis pe Passaglia şi F. Cristea, iar în lateral au evoluat Popadiuc, pe dreapta, şi Assulin, pe stânga. O fi lotul ieşean cumplit de subţire, dar Assulin chiar nu mai merită nicio şansă şi nu pricepem de ce încă nu i-a fost reziliat contractul. El s-a accidentat încă de la începutul disputei, iar în locul său a fost trimis De Iriondo, cel care s-a aşezat în faţa fundaşilor, Mihalache a început să arate că are disponibilităţi şi de dispecer, împrăştiind mingi utile, în timp ce F. Cristea, din ce în ce mai puternic din punct de vedere fizic, a demonstrat că poate lumina jocul echipei sale. I-ar conveni să joace mai mult în zonă centrală decât pe flancuri, deşi poate ar trebui lăsat să evolueze de-a latul terenului, iar când va căpăta şi mai multă încredere pentru a-şi permite să se întoarcă spre poarta adversă după ce preia balonul va deveni şi mai util colegilor săi cu pasele sale precise.
Un exemplu ni l-a oferit în minutul 22, când am asistat la cea mai frumoasă fază a meciului. Mihalache a deschis jocul spre dreapta, balonul a trecut pe la Lopes Cabral şi a ajuns la Popadiuc, care a centrat, înalt, cu stângul, spre careu, mingea s-a dus la bara a doua, portarul Moldovan ieşind hazardat, şi s-a întâlnit cu stângul lui F. Cristea. Putea juca în spate, către Mihalache, aflat la 10 metri de poartă, fundaşii adverşi credeau că va continua la A. Cristea, fiind în faţa sa, dar era marcat, însă tânărul fotbalist ieşean a arătat de ce are perspective atât de frumoase. L-a văzut pe Passaglia complet nemarcat la 7 metri, pe centrul porţii, şi i-a recentrat perfect deşi era cel mai îndepărtat coleg al său din careu, iar argentinianul a reluat cu capul în poarta goală, sub privirile lui Raţă, cel care nu s-a sinchisit deloc să-l marcheze.
O oră de dominare oaspete
CSM Poli Iaşi a mai dat senzaţia că ar mai fi dispusă să atace până la a doua pauză de hidratare, consemnată în minutul 30, după care iniţiativa a trecut în tabăra oaspete. Prea mari emoţii la poarta lui Axinte n-au apărut, mingea scurgându-se puţin pe lângă bară la un şut respins cu pieptul de Frăsinescu spre finalul primei reprize.
Formaţia ieşeană a continuat să accepte dominarea Chindiei, dar n-a avut forţă să acţioneze pe contraatac. Mihalache a primit probabil sarcini exclusiv defensive, lucru devenit evident după ce F. Cristea a fost înlocuit în minutul 58 cu închizătorul albanez Atska, aflat la prima apariţie în tricoul alb-albastru. Cu trei stoperi şi trei închizători pe teren, Pancu a încercat să betoneze apărarea în care Baxevanos a baleiat spre stânga, iar Onea a urcat mijlocaş.
Cum defensiva ieşeană n-a comis nicio greşeală flagrantă, singura gafă fiind a lui Lopes Cabral care a fost deposedat în propriul careu, dar Yameogo a reluat slab de la 8 metri mingea recuperată de Diaz, iar De Iriondo a respins pe lângă poartă, Chindia s-a zbătut în van, iar replicile ieşene au venit în special din partea inimosului Onea, cu două spectaculoase incursiuni pe final de joc. La prima din ele a driblat în viteză tot ce a întâlnit în cale, a intrat decis în careu, dar n-a mai avut resurse şi pentru un şut sănătos, iar la a doua a fost faultat la marginea careului, dar A. Cristea, mai deloc pus în valoare în acest meci, a executat lovitura liberă peste transversală.
Deşi poate se impunea mai devreme, Pancu n-a avut curaj să se atingă de A. Cristea decât în minutul 90+3, când l-a înlocuit cu tânărul Zaharia, jucător pe braţul căruia a rămas banderola de căpitan pentru ultimele zeci de secunde ale unui meci din care cele mai importante sunt, de departe, punctele cucerite. Dragoş GAŞPAR
Sursa foto: CSM Politehnica Iași
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau