Ceva mai bine
Dimensiune font:
Trupa lui Daniel Pancu a bifat miercuri și al doilea rezultat de egalitate în cele nouă etape consecutive de când n-a mai reușit să câștige în Liga 1. Acest ultim rezultat, 0-0 în Copou cu Academica Clinceni, consemnat în etapa a XIV-a, a adus al doilea punct în acele nouă etape de care tocmai am amintit, dar mai ales este al doilea meci când echipa ieșeană nu primește gol după victoria din runda inaugurală, 1-0 în Copou, cu Chindia, ceea ce este o veritabilă performanță din moment ce în șase dintre înfrângeri a încasat câte patru goluri! Un 0-0 în compania ocupantei locului al cincilea în clasament ar putea fi privit ca un rezultat bun în noianul de usturătoare înfrângeri, însă Academica n-a fost deloc o adversară de speriat, dimpotrivă. S-a dovedit o formație harnică, dar rudimentară, destul de bine așezată pe teren, bazată cam mult pe „închizătorul” Cebotaru, dar cu o linie de fundași vulnerabilă, și cu ceva sclipiri pe faza ofensivă, cu Cascini în rol de catalizator.
Pancu a mizat tot pe sistemul său preferat, 4-3-3, dar CSM Poli nu s-a mai aruncat orbește în atac. A încercat să fie pragmatică, a mizat pe faze fixe, dar și pe șuturi din afara careului care să muște din mocirla din careul mic al portarului advers, așa cum a fost cel al lui A. Cristea la jumătatea primei reprize, dar Vâlceanu a fost atent și a reținut. Construcția ieșeană a fost îngreunată de gazonul din ce în ce mai modest din Copou, deși acum un an a fost refăcut din temelii, dar a fost susținută cu ceva mai mult simț de răspundere de mijlocașii Passaglia, Vanzo și De Iriondo. Primii doi au creat o fază care putea aduce deschiderea scorului înainte de pauză: angajat excelent de argentinian, care, deși a pierdut câteva mingi, a fost mult mai aproape de adevăratul său potențial, Vanzo a avut iarăși mingea la 14 metri, ca și măcar în alte trei partide, și l-a lobat pe Vâlceanu, ieșit la 7 metri, dar mingea a întâlnit transversala și a căzut în fața liniei porții!
Ceva mai devreme, însă, defensiva ieșeană a fost surprinsă de a doua diagonală spre zona acoperită de Bușu. Cascini l-a lansat excelent pe dreapta pe Cordea, acesta, din cădere, a trimis spre centrul careului pe lângă portarul ieșean Axinte, care a ieșit din cadrul porții, Frăsinescu a luftat, balonul a ajuns la Dumitriu, singur cu poarta goală în față, dar șutul său a fost respins de același Frăsinescu!
Antrenorul Ilie Poenaru, de la Academica, a făcut o mutare neinspirată în minutul 57, când l-a scos pe Cebotaru, probabil convins că echipa ieșeană nu-i poate da prea mari emoții, și a mizat pe o formulă cu doi atacanți, lângă Rusescu trimițându-l pe tânărul basarabean Boiciuc, cel care acum câțiva ani debuta în Liga 1 sub culorile grupării din Copou, grupare care prea ușor l-a pierdut, așa cum parcă totuși prea ușor a mai pierdut un atacant central tânăr, pe Moldovan. Boiciuc l-a deschis în minutul 58 pe stânga pe Cr. Tănase, acesta a pasat în careu, Rusescu a ajuns la balon înaintea lui Baxevanos, dar șutul său ce putea deschide scorul a fost blocat de Frăsinescu.
CSM Poli a câștigat controlul la mijlocul terenului, a devenit și Platini mai activ și s-a alăturat eforturilor lui A. Cristea, cu o considerabilă risipă de efort. N-au rezultat însă ocazii clare până în minutul 85, când șutul de la 7 metri expediat de A. Cristea l-a lovit pe Gardoș în coapsă, iar mingea i-a atins brațul stâng înainte de a ieși în corner. Arbitrul Dumitrache n-a indicat penalty-ul solicitat de A. Cristea, i-a acordat lui Vanzo și al doilea cartonaș galben în minutul 88, iar în minutul 90+3 Onea a blocat decisiv șutul lui Boiciuc ce putea aduce Academicii o nemeritată victorie.
CSM Poli se poate considera nemulțumită că s-a ales cu doar un punct, a greșit mai puțin ca de obicei, dar reușitele sale n-au fost deloc pe măsura exageratului entuziasm afișat de Pancu după meci. Duminică, de la ora 14:00, echipa va susține, în deplasare, cu FC Hermannstadt, ultimul meci al anului în ultima etapă a turului, după care va fi binevenită analiza de care tot vorbește Pancu. O analiză obiectivă este absolut obligatorie pentru a putea gândi returul și partea a doua a campionatului bazându-se pe un fundament real, nu pe poveștile nemuritoare ajunse la putere în Copou! Dragoș GAȘPAR
Sursa foto: CSM Politehnica Iași
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau