Cu ochii larg închiși!

1poli

Dimensiune font:

| 07-05-2021 10:18

Trupa lui Nicolo Napoli a cam încheiat conturile cu Liga 1 după ce a pierdut miercuri și cel de-al treilea meci din play-out pe propriul teren. A cedat cu 1-2 (1-1) cu Dinamo în etapa a VI-a, după ce ratase cu FC Voluntari (scor 0-1) și FC Viitorul (0-3) șanse numai bune pentru a agonisi puncte. Sorții i-au adus la cele patru meciuri din Copou adversare accesibile, clasate pe ultimele cinci locuri ale ierarhiei, contracandidate la evitarea retrogradării, iar la primele trei ocazii le-a dat cu piciorul!

Pentru partida cu Dinamo, tehnicianul italian s-a confruntat cu destule probleme de lot și a mizat în cea mai mare parte pe jucători care au tot dus greul în play-out. A încropit o formație cu Brânză în poartă, cu Mensah mijlocaș dreapta, care a dovedit poftă de joc și chiar l-a suplinit bine pe Platini (suspendat), și cu Zajmovic în locul lui Duranovic (accidentat), atacant care a înscris golul egalizator și care a avut un randament superior muntenegreanului.

Echipa n-a jucat rău, dar a păcătuit în continuare prea mult pe faza defensivă într-o primă repriză plăcută ochiului. Primele douăzeci de minute au fost atât de intense cum n-am mai trăit de multă vreme în Copou, ocaziile la cele două porți succedându-se într-un ritm amețitor! Tonul la CSM Poli a fost dat de centrările lui Mensah din cornere, Baxevanos reluând cu capul pe lângă poartă, iar De Iriondo a fost mult mai precis, însă portarul Eșanu a respins de sub transversală!

Nici Dinamo n-a stat deloc degeaba într-un joc cu garda jos. Unul din cei trei stoperi, Albentosa, a fost găsit nemarcat în mijlocul careului de o centrare din corner, dar mingea reluată de el cu capul a izbit transversala! Același Albentosa a fost primul la minge după ce Eșanu respinsese în față șutul lui Onea, iar Brânză a ținut brațele întinse pentru a nu intra și cu mingea în poartă la șutul înșelător trimis de St. Filip de la mare distanță.

N-a mai avut ce face în minutul 21, când Sorescu a fost bine lansat pe dreapta, a preluat din fața lui Bușu și și-a căutat culoar de șut. Bușu probabil nu s-a așteptat ca fundașul dreapta să șuteze cu stângul, dar Sorescu a plasat balonul la colțul lung și a deschis scorul!

Gol făcut cadou!

Mihalache a încercat în permanență să trimită pase frontale, Mensah s-a zbătut, a colaborat bine cu fundașul dreapta Onea, dar Vanzo n-a putut limpezi jocul, iar Popadiuc n-a intrat prea bine în locul lui A. Stan. Dinamo a deținut controlul, dar CSM Poli a avut o lovitură liberă din poziție favorabilă. Mihalache s-a încumetat să șuteze, Eșanu a scos cu vârfurile degetelor și a respins în corner și șutul lui Popadiuc, din unghi. Mensah a centrat la prima bară, de unde Zajmovic a reluat plasat cu capul, trimițând mingea în plasă la colțul lung!

Egalarea a venit cum nu se putea mai bine, chiar înainte de pauză, însă Dinamo a revenit în atac din primele secvențe ale actului secund. CSM Poli a acceptat jocul pe contre, chiar dacă în atacul oaspete a apărut Morsay în locul lui Mihaiu. La un corner executat de Anton, stoperul Albentosa a fost iarăși nepermis de liber și de data aceasta a reluat cu capul pe jos, dar Brânză a fost la post.

Tânărul portar a fost însă ezitant la faza din minutul 54, când Dinamo a pornit pe contraatac, mingea a ajuns la Morsay în propria jumătate, dar Onea a anticipat foarte bine și, venit din spate, i-a suflat balonul. În loc însă să joace simplu, la portar, a ales o soluție neinspirată, cu o pasă scurtă în dreapta sa, la Baxevanos. Nemec, aflat între ei, a profitat de această bâlbă și l-a angajat pe Morsay, iar acesta l-a executat pe Brânză, ieșit în întâmpinare la 14 metri de propria poartă!

Doar teorie

CSM Poli a acuzat șocul în plin și dintr-o dată a părut secătuită de idei și de resurse fizice, în timp ce Dinamo emana tot mai multă dezinvoltură. Apariția lui Flores în locul lui Vanzo în minutul 64 n-a adus nimic bun, costaricanul fiind una din marile dezamăgiri ale sezonului. F. Cristea și Gaitan au fost introduși în locul cuplului de „închizători” Passaglia-De Iriondo, dar în ultimul sfert de oră nu prea mai era nimic de făcut! Putea însă Dinamo să aplice lovitura de grație, în minutul 90+3, dar Blejdea, abia trimis pe teren, a șutat pe lângă poartă după ce a lăsat pe drum trei adversari!

CSM Poli Iași este ca și retrogradată. Are șase puncte de recuperat până la cel mai apropiat loc de baraj înaintea ultimelor trei runde rămase până la finalul play-out-ului, șansele de a evita retrogradarea directă fiind pur teoretice chiar și cu o victorie duminică, de la ora 14:00, la Arad, cu UTA, așa că nu doar una, ci trei minuni mai pot salva echipa! Dragoș GAȘPAR

 

 

Sursa foto: CSM Politehnica Iași

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:48

%ANUNTSPECIAL%
Lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 200/89/2011, aflat pe rolul Tribunalului Vaslui şi C.E.C. Bank Sucursala Vaslui, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2006, privind procedura insolvenţei, precum şi a Codului de procedură civilă, a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „GENIALUL” S.R.L. Vaslui, cu sediul în mun. Vaslui, str. Alexandru cel Bun, bl. 187, sc. C, et. 2, ap. 12, judeţul Vaslui, cât şi terenul proprietatea lui Cordunianu Tudorel, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV, ADRESA, Componenţa/Observaţii, Valoare - lei- 1. Construcţia C2 – magazin, birou, spaţiu odihnă, Loc. Secuia, com. Muntenii de Jos, jud. Vaslui, suprafaţă construită 130,96 m.p., iar terenul pe care este amplasată construcţia nu aparţine debitoarei, 24.720,00 2. Bunuri mobile, Loc. Secuia, com. Muntenii de Jos, jud. Vaslui Vitrină frigorifică Mondial Elite, Rafturi PAL, Birou-masă PAL, Raft pâine lemn, Cântar electronic, Casă de marcat Datecs MP55A, 1.165,00. Preţul de pornire la licitaţie este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform hotărârii Adunării creditorilor din data de 23.03.2021. Vânzarea prin licitaţie publică pentru bunurile debitoarei va avea loc la data de 18.06.2021, ora 1000 şi se vor organiza 5 şedinţe săptămânale, respectiv la până la data de 16.07.2021. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 5% din preţul de pornire al licitaţiei pentru bunurile mobile şi 2.000 lei din valoarea activului licitat, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei şi a caietului de sarcini, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Preţul caietului de sarcini este 500,00 lei pentru bunurile imobile şi 50,00 lei pentru bunurile mobile şi este obligatoriu pentru participanţii la licitaţie. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefonul 0335/566.035, 0727/850.575, fax 0335/814.103. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
1. Informații generale privind autoritatea contractantă, în special denumirea, codul de identificare fiscală, adresa, numărul de telefon, fax și/sau adresa de e-mail, persoană de contact: Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Zemeș, str. Principală, nr. 200, Zemeș, judeţul Bacău, telefon 0234383037, fax 023438330, email adp@zemes.ro, persoană de contact Alupei Teofil. 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie închiriat: Spațiu nr. 1 (boxă), în suprafață de 16,03 m.p., ce face parte din imobilul Piață Zemeș, strada Principală nr.160, proprietate publică a Comunei Zemeș, pentru activități economice comerț sau servicii. Închirierea se face conform H.C.L. 82/17.05.2021, si O.U.G. nr. 57/2019. 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc in Caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: de pe site-ul www.zemes.ro sau de la sediul U.A.T. Comuna Zemeș. 3.2. Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul instituției de la care se poate obține un exemplar din documentația de atribuire: Compartimentul Administrare Domeniu Public si Privat, U.A.T. Comuna Zemeș, strada Principală nr. 200, de luni până vineri, între orele 08.00-13.00. 3.3. Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 10 lei, se poate achita numerar la casieria UAT Comuna Zemeș. 3.4. Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 14/06/2021, ora 13.00. 4. Informații privind ofertele: 4.1. Data-limită de depunere a ofertelor: 23/06/2021, ora 13.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura UAT Comuna Zemeș, strada Principală, nr. 200, județul Bacău. 4.3. Numărul de exemplare în care trebuie depusă fiecare ofertă: un exemplar. 5. Data și locul la care se va desfășura ședința publică de deschidere a ofertelor: 24/06/2020, ora 10.00, la sediul UAT Comuna Zemeș, str. Principală nr. 200, județul Bacău. 6. Denumirea, adresa, numărul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Bacău, Str. Ştefan cel Mare nr. 4, tel: 0234/514419, fax 0234/525211, email tr-bacau-info@just.ro. 7. Data transmiterii anunțului de licitație către instituțiile abilitate, în vederea publicării: 26/05/2021
Euro 2020: Belgia, primul loc în Grupa B (3-0 vs Rusia) /
13/06/2021 00:08

 Reprezentativa Belgiei a urcat pe primul loc in Grupa B, după ce a invins selectionata Rusiei, sambătă, la Sankt Petersburg, scor 3-0. Golurile au fost inscrise de Lukaku ('10, '88) si Meunier ('34) ...

Euro 2020: Danemarca, marcată de prăbușirea lui Christian Eriksen pe teren, a fost învinsă de Finlanda
12/06/2021 23:21

 Vizibil marcati de momentul dramatic petrecut in prima repriză (prăbusirea lui Christian Eriksen pe teren), jucătorii Danemarcei au pierdut primul meci disputat la Campionatul European, sambătă, la C ...

Euro 2020: record uluitor in meciul de deschidere. Niciodata nu s-a mai intamplat asta cu Italia
12/06/2021 10:49

 Reprezentativa Italiei a invins, vineri, la Roma, cu scorul de 3-0 (0-0), selectionata Turciei, in primul meci de la Campionatul European din 2020. Golurile au fost marcate de Demiral '53 (autogol), ...

Euro 2020: Tara Galilor, singura nationala fara selectioner. Antrenorul a agresat doua femei si risca inchisoarea
12/06/2021 10:40

Tara Galilor, nationala care va debuta sambata la Euro 2020, e singura selectionata de la acest turneu final care nu are pe banca selectionerul in functie, fiind pregatita de un interimar, Robert Page. In acte ...

Novak Djokovic, victorie memorabilă cu Rafael Nadal la Roland Garros: Sârbul explică cum a reușit să-l bată pe
12/06/2021 10:29

 Rafael Nadal a suferit doar a treia infrangere in istoria participărilor la Roland Garros, ibericul fiind invins după un meci memorabil de Novak Djokovic. Semifinala de la Paris a fost una de povestit n ...

Euro-2020: Programul partidelor de sâmbătă
12/06/2021 10:08

   Euro 2020 a inceput in fortă, cu Italia zdrobind Turcia la scor de neprezentare. A doua zi a turneului final aduce trei meciuri tari, Belgia - Rusia, Danemarca - Finlanda si Tara Galilor - Elveti ...

Euro 2020: Italia, victorie zdrobitoare în meciul de deschidere (3-0 vs Turcia)/ VIDEO
12/06/2021 07:02

 Desfăsurarea partidei dintre Turcia si Italia: Final de meci la Roma. Turcia vs Italia 0-3 '90+2 Chiellini intervine incredibil in fata lui Yilmaz si respinge in corner. '90 Dervisoglu il faulte ...

Ce post tv va transmite in urmatorii cinci ani turneul de tenis de la Roland Garros in Romania
11/06/2021 21:24

Federatia Franceza de tenis si Discovery s-au inteles in privinta transmiterii urmatoarelor cinci editii de Roland Garros. Cele doua parti au semnat un contract prin care turneul de Grand Slam de la Paris se v ...

CUTREMUR în Italia, înainte de debutul Euro 2020: Un fotbalist vândut recent de Juventus a fost arestat pentru VIOL
11/06/2021 20:45

Mijlocaşul echipei italiene de fotbal Genoa, Manolo Portanova, a fost plasat in arest la domiciliu, impreună cu alte două persoane, sub acuzaţia de viol, a declarat vineri o sursă judiciară pentru Reuters ...

Cat va fi darul si cine vor fi nasii la nunta Simonei Halep
11/06/2021 10:25

 Nunta anului va avea loc la Constanta. Simona Halep se marita cu Toni Iuruc, iubitul ei mai mare cu 13 ani. Ea fost ceruta in casatorie si a primit un inel de logodna. Pregatirile pentru petrecere au inc ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei