Gabriel Vașvari: „Am venit să promovez cu Iaşul. Este obiectivul echipei, dar în primul rând al meu”
Dimensiune font:
- Bună ziua şi mulțumesc că aţi acceptat să ne întâlnim pentru ca fanii dumneavoastă şi cititorii cotidianului Evenimentul Regional al Moldovei să vă cunoască mai bine...
- Bună ziua! Mă numesc Gabriel Vaşvari, m-am născut la Zalău, la data de 13 noiembrie 1986, iar în prezent sunt legitimat la CSM Politehnica Iași, pe postul de mijlocaș central.
- Spuneți-mi, care sunt cele mai importante realizări ale dumneavoastră până la această vârstă?
- Fără discuţii, în primul rând, cea mai mare realizare a mea în plan personal este familia mea! În plan sportiv, cea mai mare realizare a fost atunci când am reușit să promovez în liga I, cu FC Botoșani, în sezonul 2012-2013, unde se afla tot domnul Cornel Șfaițer la conducere. A urmat calificarea cu FC Botoșani în Europa League, am eliminat prima dată pe Tskhinvali, din Georgia, după care am jucat cu Legia Varşovia, care ne-a eliminat, dar am rămas cu o experiență foarte plăcută. Am jucat pe un stadion foarte frumos, cu nişte suporteri minunați. A urmat câștigarea Cuperi României, cu Sepsi Sfântu Gheorghe. De două ori am jucat finala Cupei, prima dată am pierdut cu FCSB, a doua oară am reușit să o câștigăm, deci am avut parte de o carieră minunată.
- Câte meciuri aveţi în liga I?
- Aproximativ 284 de meciuri şi mi-aş dori să promovez anul acesta cu Iașul pentru a atinge borna de 300 . Acesta este unul din obiectivele mele în viitorul apropiat. În minim 250 de meciuri am avut ocazia să joc din postura de titular. M-a ajutat faptul că am fost ferit de accidentări, ceea ce este esențial pentru un sportiv. Accidentările pe care le-am avut au venit în ultimul an. La Sepsi am suferit o pubalgie - se spune că e boala fotbalistului, nu știau nici doctorii ce se întamplă, dar până la urmă a fost bine. Acum am avut o ruptură peste care am trecut relativ repede. Nu mi-a fost deloc ușor, au fost două luni în care nu m-am antrenat deloc, incet, incet îmi intru în ritm.
„Sper ca în cel mai scurt timp să arătăm așa cum se dorește şi să realizăm obiectivul propus”
- Asta este nemaipomenit, înseamnă că vă aflaţi într-o formă bună si sunteți pregătit să daţi Iaşului tot mai mult!
- Da, de asta am şi venit aici, să promovez cu Iaşul. Este obiectivul echipei, dar în primul rând al meu.
- Tot timpul aţi jucat pe postul acesta?
- Da, tot timpul am jucat ca mijlocaş central, dar am jucat şi mai avansat şi mai defensiv.
- Cum este cu schimbarea de antrenor? Cu domnul Grozavu ați mai lucrat...
- Da, cu domnul Grozavu am mai lucrat, prima dată la Botoșani, am lucrat şi la Zalău o dată cu dumnealui, apoi de la Botoşani am plecat la Timișoara. La şase luni de la plecarea mea a semnat si dânsul cu ACS Poli Timișoara, după care am plecat la Sfântu Gheorghe, iar la un an a venit şi dumnealui la echipă.
- Deci, v-aţi intersectat destul de des, aţi avut o traiectorie comună, înseamnă că ii cunoaşteţi filosofia jocului.
- Este un antrenor exigent, dumnealui îi place să joace ofensiv, dorește să ne dominăm adversarul de la un capăt la altul, să avem un joc avântat, să marcăm goluri şi noi, ca fotbaliști profesioniști, trebuie să respectăm aceste cerințe şi trebuie să dăm ce avem mai bun pe dreptunghiul verde.
- Cum simțiți atmosfera din lot?
- Să ştiţi că avem un vestiar bun, chiar dacă sunt mulți străini, un vestiar cu băieți preocupați, un vestiar cuminte. Din vechiul lot am rămas doar 2-3 jucători, au venit mulți jucători noi, care au trebuit integrați într-o perioadă scurtă la echipă. Sper ca în cel mai scurt timp să arătăm așa cum se dorește şi să realizăm obiectivul propus.
„Mi-a fost puțin teamă când a trebuit să venim la Iași!”
- Cum v-aţi acomodat la Iași? Cum s-a acomodat familia?
- Sincer să vă spun, la început mi-a fost puțin teamă, când a trebuit să venim la Iași. Am stat patru ani la Sf.Gheorghe, copiii erau foarte bine acomodați acolo, fetița cea mare, care e la şcoală, o îndrăgea foarte mult pe doamna învățătoare, copiii aveau prieteni acolo şi de aia mi-am făcut griji în privința acomodării , dar cu această ocazie vreau să mulțumesc conducerii , în special domnului Șfaițer şi domnului Briaur, pentru că dumnealor m-au ajutat foarte mult cu înscrierea copiilor la grădiniță şi la școală, unde s-au acomodat neașteptat de bine pentru mine și soția mea. La mine, nu au fost probleme de acomodare, am destulă experiență să gestionez astfel de momente, să mă integrez şi să mă adaptez la un vestiar nou.
- Am auzit că şi fiul practică fotbal la Politehnica. Credeți că vă va moșteni talentul?
- Da, este şi el în familia Politehnicii, face parte din echipa domnului antrenor Mişu Drăgoi, a făcut primii paşi în fotbal aici, la Iaşi şi îi place, dar este încă mic, are doar 5 anişori şi e mult până departe. Eu sper să muncească şi să fie serios ca să reușească în această meserie. Din partea mea va avea toată susținerea, dacă îl voi vedea că îi place şi vrea să facă fotbal.
- Cum decurge o zi de fotbalist în Iași?
- Mă trezesc dimineața, alături de soția si copilașii mei, îi pregătim împreună pentru grădiniță şi pentru scoală, apoi iau calea stadionului, de cele mai multe ori avem antrenament dimineața, prezenţa e la 9.30-10.00. Eu ajung în jur de 8.30, să mă pregătesc pentru antrenament; așa am fost dintotdeauna, mi-a plăcut să ajung mai repede, îmi fac partea mea de încălzire, de pregătire, de sală şi când intru în antrenament sa fiu 100% pregătit pentru ceea ce urmează.
După antrenament, avem refacere la stadion , apoi masa, ajung în jur de ora 14-15 acasă, urmează o oră, o oră jumătate de odihnă, la mine e literă de lege, aşa a fost dintotdeauna. În jur de ora 17.00 iau copiii de la şcoală, de la grădiniţă, mai petrecem în parc, mai facem o plimbare, urmează cina în familie şi cam asta a fost ziua.
- Ce le transmiteți fanilor dumneavoastră?
- Vreau să le transmit să aibă răbdare. Știu că nu e ușor, pentru că jocul şi rezultatele nu au fost tot timpul pe măsura aşteptărilor, dar să ramână alături de noi şi să ne susțină pentru că sunt convins că dacă vom reuși să adunăm puncte până la vacanţa de iarnă şi să fim pe loc de play off, la final vom promova.
- Mult succes, sper să ne revedem la finalul turului cu obiectivul atins!
A consemnat prof. Gheorghe PLEȘU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau