Liga 2, în acelaşi format ca şi în sezonul precedent
Dimensiune font:
în sezonul regulat se va disputa doar un tur * nici la Liga 3 nu s-a schimbat nimic * din păcate, în acest eşalon am mai rămas doar cu Ştiinţa Miroslava * au crescut premiile pentru jocurile din Cupa României
Miercuri, 29 iunie, a avut loc şedinţa Comitetului Executiv al FRF, la capătul discuţiilor stabilindu-se datele de start ale competiţiilor pentru sezonul 2022-2023. Liga 1 va începe pe 16 iulie, Liga 2 pe 6 august, iar Liga 3 pe 27 august.
Cât priveşte eşalonul secund, cel în care va evolua Politehnica Iaşi, acesta se va desfăşura în acelaşi mod în care a avut loc şi în ediţia recent încheiată, 2021-2022. Deşi a fost în discuţii ca noul sezon să aibă meciuri tur-retur şi în play-out, cum nu s-a întâmplat în sezonul trecut, acest lucru nu a mai fost aprobat de federali, astfel că se merge pe varianta deja cunoscută.
Reamintim că actualul format al campionatului Ligii 2 a fost admis de FRF pentru perioada în care pandemia aducea fel şi fel de probleme cluburilor, ca de exemplu cheltuielile suplimentare pentru testarea împotriva COVID-19. Pandemia şi restricţiile au trecut, însă forul condus de Răzvan Burleanu a fost atât de mulţumit de el, încât a decis să meargă pe aceeaşi variantă şi în sezonul 2022-2023, cu toate că cluburile şi-ar fi dorit mai multe meciuri de disputat, cel puţin în play-out. Aceeaşi dorinţă au avut-o şi în vara anului trecut, însă nici atunci FRF nu a dorit acest lucru. Liga 2, ediţia 2022-2023, va avea 20 de echipe la start, iar acestea vor juca în sezonul regular doar meciuri tur, adică vor fi 19 etape şi 19 jocuri de fiecare formaţiei.
Ulterior, primele şase clasate în sezonului regular vor juca în play-off, în sistem tur-retur, adică vor avea încă 10 meciuri în tot atâtea etape de disputat.
Echipele de pe locurile 7-20 vor fi repartizate în două serii de play-out, urmând a disputa tot doar meciuri tur, adică încă şase partide de fiecare într-un interval de şapte etape. S-a votat în unanimitate.
Tot în şedinţa de miercuri s-a confirmat că primul meci care va beneficia de tehnologia VAR va fi Supercupa României, de pe 9 iulie, la Arad. La fel şi în ceea ce priveşte Liga 3, unde, din nefericire, judeţul Iaşi a mai rămas cu o singură echipă, Ştiinţa Miroslava.
Cupa României devine un obiectiv extrem de important
În ce priveşte deciziile luate miercuri de către Comitetul Executiv, ar fi de remarcat faptul că premiile totale ale ediţiei 2022-2023 a Cupei României, care se va desfăşura într-un nou format, se ridică la peste 1,4 milioane de euro.
„Am aprobat fondul de premiere pentru Cupa României în noul format. Am reuşit să aprobăm şi creşterea premiilor totale acordate participantelor în Cupa României, începând din sezonul următor. Vom creşte fondul de premiere cu aproximativ 50%, urmând ca din următorul ciclu financiar să înregistrăm creşteri chiar şi mai mari. Se va premia fiecare punct câştigat, astfel fondul total de premiere depăşeşte 1,4 milioane de euro. Premierea începe din primul tur, când vom avea un fond de 38.000 de euro. În finală cele două echipe vor lupta pentru 240.000 de euro şi implicit calificarea în Conference League. Totodată, am introdus în criterii de departajare care presupune executarea loviturilor de la 11 metri, în caz de egalitate, aşadar după fiecare meci se vor executa penaltyuri pentru a putea face diferenţa în cazul în care vom avea o egalitate perfectă în faza grupelor la nivel regional”, a explicat preşedintele.
În fine, un alt subiect pe ordinea de zi a Comitetului Executiv a fost legat de înfiinţarea unui nou departament de arbitraj, care va urmări implementarea strategiei de creştere a numărului de arbitri, precum şi a procesului de educaţie al acestora şi a unui departament care se va ocupa exclusiv de implementare VAR în România. Ioan TÂRNOVEANU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau