Proiectul de buget pe sport, fotbalul şi disputele inutile
Dimensiune font:
O dispută total inutilă şi pe lângă realitate s-a declanşat de când cu discuţiile pe bugetul municipiului Iaşi pentru acest an. Ba că-i prea mult, ba că-i prea puţin, certuri inutile şi deloc constructive. Referitor la fotbal, persistă o mare confuzie. Într-adevăr, pentru a ataca promovarea, Politehnica are nevoie de 2 milioane euro. Numai că sezonul următor începe în a doua jumătate a lui 2022 şi se încheie în primăvara lui 2023. Iar bugetul urmează a fi votat se referă strict la anul 2022. Logic, cele două milioane se împart între partea a doua a sezonului 2021/2022 şi prima parte din 2022/2023.
Ori, în acest pseudoretur, cum nu-i niciun obiectiv şi nici meciuri nu sunt prea multe, e evident că nu se va cheltui milionul ce ar reieşi aritmetic. Poate ceva peste 500.000. Restul, pentru obiectivul promovării şi pentru reforma de fond a clubului din Copou, aşa cum o gândeşte Şfaiţer. Acesta din urmă, chiar din ziua instalării sale în fruntea grupării, a vorbit despre atragerea de fonduri private. Care nu se face peste noapte. Dar, până la atacarea promovării, mai e destul timp. Deocamdată, ţinta pentru primăvară trebuie să fie recăpătarea credibilităţii clubului. Trebuie ca Politehnica Iaşi să devină o echipă atractivă şi pentru fotbaliştii români de valoarea, nu doar pentru exoticii veniţi de nicăieri. Şi, evident, evitarea retrogradării în Liga 3.
În concluzie, schiţa de buget, cel puţin în ceea ce priveşte fotbalul, e una realistă. Dacă se va vota fără modificări absurde, există premizele unui nou început. Premizele ca să se materializeze un proiect temeinic.
Restul banilor, câţi or fi, pentru celelalte sporturi. Sporturi unde să fie sportivi, echipe şi antrenori. Altfel, chiar e risipă. Marcel FLUERARU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau