Revoluția propusă de FIFA - Regula care ar schimba mult fotbalul actual
Dimensiune font:
FIFA urmează să lanseze un raport cu privire la testele pe care le-a făcut cu tehnologia de urmărire a membrelor jucătorilor, care ar identifica instantaneu offside-urile, înlocuind liniile trasate de VAR şi reducând întârzierile în decizii, informează dailymail.co.uk.
Cum funcționează noua tehnologie
Inteligenţa artificială urmăreşte mişcările jucătorilor şi identifică momentul exact în care se dă o pasă.
Studiind membrele jucătorilor, VAR poate, în câteva secunde, retransmite offside-ul către asistent, care va ridica steagul. Tehnologia este atât de sofisticată încât poate detecta vârful piciorului unui atacant în timp real.
Asistenţii nu ar mai fi nevoiţi să aştepte finalizarea unei faze de joc înainte de a semnaliza un offside, iar fanii ar putea sărbători golurile ştiind că marcatorul lor a fost în poziţie regulamentară.
Care e problema actuală cu VAR-ul și pozițiile de offside
FIFA intenţiona ca sistemul să fie lansat până în 2022, la timp pentru Cupa Mondială din Qatar, dar pandemia de Covid-19 a provocat o întârziere în teste, transmite News.ro.
Accidentarea lui Rui Patricio putea fi evitată
În minutul 86, portarul echipei Wolverhampton s-a ciocnit violent cu un coechipier, Conor Coady, iar Salah a marcat, într-o fază care ar fi trebuit să fie oprită mai devreme, din cauza poziţiei de ofsaid din care a plecat atacantul oaspeţilor. Internaţionalul portughez a primit timp de 14 minute îngrijiri pe teren, înainte de a fi transportat la spital.
Conform actualei proceduri la meciurile cu VAR, în situaţii la limită, asistentul lasă faza să continue până la capăt, apoi asistenţa video stabileşte dacă a existat vreo infracţiune.
Dacă offside-ul ar fi fost semnalizat la timp, nu s-ar mai fi ajuns la accidentarea lui Rui Patricio.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau