Strategie gândită și în funcție de meciul cu Chindia! Sepsi Sf. Gheorghe - CSM Politehnica Iași (ora 20:00), în semifinalele Cupei României

1poli

Dimensiune font:

| 24-06-2020 10:15

UPDATE: Frăsinescu, Passaglia, Breeveld, Olteanu și Assulin nu au efectuat marți deplasarea pentru jocul de miercuri cu Sepsi.

Trupa lui Mircea Rednic va susţine diseară, în deplasare, de la ora 20:00, în compania celor de la Sepsi Sf. Gheorghe, manşa-tur din cadrul semifinalelor Cupei României, şi, conform declaraţiilor oferite de conducerea clubului şi de antrenor, va încerca să obţină un rezultat care să-i permită la Iaşi, în manşa-retur, pe 8 iulie, calificarea în ultimul act. CSM Poli a pierdut duminică, în deplasare, cu FC Voluntari (scor 0-1), în etapa a V-a a play-out-ului Ligii 1, în urma unui penalty-cadou oferit de Klimavicius, şi a ajuns la a treia înfrângere consecutivă din tot atâtea posibile de la reluarea campionatului, în timp ce Sepsi a câştigat, tot duminică, în deplasare, cu Dinamo Bucureşti (scor 3-1).

Echipa ieşeană a rămas cantonată la Snagov după jocul cu FC Voluntari, dar luni a rămas cu un lot de 25 de jucători după ce portarului Târnovanu i-a fost descoperită o problemă medicală la nas şi a fost trimis la Iaşi. „Anamneza şi examenul clinic ORL au decelat o afecţiune cronică de tip inflamator, care determină obstrucţia nazală unilaterală a fosei nazale stângi, care totodată, în cazul unui sportiv de performanţă, îl împiedică din dezvoltarea capacităţii fizice la nivel maxim, cauzând un fenomen de insuficienţă respiratorie”, a declarat medicul Alexandru Drăgan potrivit site-ului oficial al clubului din Copou, el recomandând efectuarea unor investigaţii suplimentare necesare pentru certitudinea unui diagnostic. Foarte probabil, portarul împrumutat de la FCSB şi care a comis o gafă de proporţii în meciul pierdut la Iaşi cu Academica Clinceni (scor 0-1), al doilea de la reluarea Ligii 1, va fi supus unei intervenţii chirurgicale care nu suportă amânare.

 

Citește și: CSM Politehnica Iaşi caută portar, s-ar părea că a şi găsit! Cine este în pole-position!

 

Pe cine va menaja Rednic

Nu este deloc exclus ca Mircea Rednic să plece spre Sf. Gheorghe doar cu lotul de 20 de jucători pe care va miza cu Sepsi, iar cinci jucători să rămână la Snagov unde s-ar putea pregăti în compania unuia din cei doi preparatori fizici care au efectuat deplasarea. Antrenorul de la CSM Poli trebuie să gândească jocul de astăzi şi în funcţie de cel din etapa a VI-a a play-out-ului, cu Chindia Târgovişte, meci programat sâmbătă (ora 15:30), la Ploieşti, şi nu este exclus să şi menajeze câţiva jucători, cei luaţi în calcule fiind titularii din cele trei meciuri susţinute de la reluarea Ligii 1. La portari nu este cazul, aşa că va miza pe Rusu sau Axinte, însă Frăsinescu şi Şerban au bifat toate jocurile, la fel Grădinaru, folosit când fundaş, când mijlocaş, dar şi Passaglia, Horşia şi Omoh.

Fundaş dreapta cu Sepsi ar putea fi Lopes Cabral, care în prima repriză cu FC Voluntari s-a descurcat destul de bine şi pe faza defensivă (unde are mari lacune), cu două intervenţii eficiente, dar poate ar fi timpul să mai fie văzut şi tânărul Onea la lucru, în timp ce pe stânga este bun de joc Olteanu (în prima parte a sezonului a evoluat la Chiajna, împrumutat de Dinamo), dar nu şi suficient de pregătit pentru a-i lua faţa lui Şerban. Dacă Frăsinescu nu va fi inclus în lot, atunci în centrul liniei de fundaşi ar putea apărea Klimavicius, Mihalache sau Fomba, deşi n-ar fi chiar exclus ca Mihalache să fie folosit în faţa apărării alături de De Iriondo sau Breeveld, deşi olandezul ar putea fi menajat după ce a dovedit poftă de joc şi de implicare în disputa cu FC Voluntari. Chacana va reveni în echipă ca mijlocaş lateral, pe celălalt post urmând a fi distribuit Horşia, în funcţie şi de jucătorii Under 21 cu care Rednic va aborda confruntarea, sau poate chiar Popadiuc dacă nu va fi luat în calcule Grădinaru. În atac nu poate lipsi A. Cristea şi probabil va face pereche cu Luckassen, deşi şi tânărul Zaharia ar merita o şansă.

Vom lupta până la capăt pentru calificarea în finala Cupei României, aşa cum şi în campionat vom lupta până la capăt pentru a nu schimba eşalonul. Deşi am ajuns pe ultimul loc, am toată încrederea în jucători şi în antrenori că vor redresa la timp corabia şi vom începe chiar de la meciul cu Chindia să adunăm punctele necesare pentru a ne îndepărta de zona fierbinte a clasamentului. Niciodată de când sunt implicat în destinele acestui club nu m-am gândit că am putea retrograda, mai ales că se ştie foarte bine că este mult mai greu să promovezi în Liga 1 decât să te menţii”, ne-a declarat managerul executiv Adrian Ambrosie, cel care de pe 1 februarie i-a predat funcţia de preşedinte executiv lui Ciprian Paraschiv. Dragoş GAŞPAR 

 

Sursa foto: CSM Politehnica Iași

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:21

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 1, judetul Neamt, telefon 0233.786.059, fax 0233.786.364, e-mail: primariagrumazestineamt@yahoo.com, cod fiscal 2614198. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Teren identificat cu sola 31, parcela 712 al comunei Grumazesti, in suprafata de 235 mp, teren curti constructii, situat in intravilan sat Topolita, comuna Grumazesti, F.N., judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Grumazesti, conform H.C.L. Grumazesti nr. 63/30.05.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin cerere scrisa, transmisa prin mijloace electronice sau depusa in format fizic inregistrata la Comuna Grumazesti -Registratura. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, str. Principala nr. 30, comuna Grumazesti, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 19.06.2024, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 28.06.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1 exemplar original, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 01.07.2024, ora 09.00, Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Tribunalul Neamt, Piatra-Neamt, Bd. Decebal nr. 5, judetul Neamt, cod postal 610012, telefon 0233.212.717, fax 0233.232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 06.06.2024.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 1, judetul Neamt, telefon 0233.786.059, fax 0233.786.364, e-mail: primariagrumazestineamt@yahoo.com, cod fiscal 2614198. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Teren identificat cu sola 31, parcela 712 al comunei Grumazesti, in suprafata de 152 mp, teren curti constructii, situat in sat Topolita, comuna Grumazesti, F.N., judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Grumazesti, conform H.C.L. Grumazesti nr. 63/30.05.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin cerere scrisa, transmisa prin mijloace electronice sau depusa in format fizic inregistrata la Comuna Grumazesti -Registratura. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Gratuit. 3.4.Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 19.06.2024, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 28.06.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1 exemplar original, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 01.07.2024, ora 11.00, Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Tribunalul Neamt, Piatra-Neamt, Bd. Decebal nr. 5, judetul Neamt, cod postal 610012, telefon 0233.212.717, fax 0233.232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 06.06.2024.
Batem Slovacia și scăpăm de Franța!
26/06/2024 01:01

 Mai multe calcule decat fotbal, mai multe rugăciuni decat goluri, asta a generat nationala de fotbal din chiar prima zi a Campionatului European. Si cum atatea dorinte nu puteau rămane fără rezultat, ...

O judokană din Brazilia vrea să lupte pentru România la Jocurile Olimpice din 2018
25/06/2024 14:25

Thalia Narino Castellano a primit cetătenia romană la 30 aprilie si vrea să scrie istorie pentru tara noastră. Născută in Cuba, Thalia Narino Castellano (21 de ani), s-a adaptat imediat in tara noastr ...

România – Slovacia, „moment de răscruce” pentru actuala generație de „tricolori”
25/06/2024 06:00

Va trebui să asteptăm finalul partidei cu Slovacia pentru a sti dacă nationala este calificată in „optimile” Campionatului European de fotbal... Miercuri, de la ora 19, la Frankfurt, Romani ...

ACS USV Iași a promovat în Liga a III-a după o manșă-retur cu două penaltiuri ratate!
23/06/2024 20:20

ACS USV Iasi, formatia de fotbal a clubului sportiv al Universitătii de Stiintele Vietii „Ion Ionescu de la Brad” din Iasi condus de prof. univ. dr. Vasile Stoleru, prorector cu activitătile socia ...

La pomul lăudat...
23/06/2024 19:10

Romania a pierdut, sambătă seara, disputa cu Berlgia, din cadrul Campionatului European, si va trebui să astepte ultimul meci din grupă, contra Slovaciei, pentru a reusi o calificare in „optimi” ...

Poli Iași își completează pregătirea de vară în Bulgaria
23/06/2024 19:09

* iesenii vor disputa si cateva partide de pregătire, in compania formatiilor Montana (Bulgaria, Liga 2) – 26 iunie, Pirin Blagoevgrad (Bulgaria, Liga 1) – 27 iunie, CSKA Sofia (Bulgaria, Liga 1) & ...

„Tricolorii”, cu gândul la o nouă minune
22/06/2024 21:47

Euro 2024. Nationala Romaniei joacă, in aceasta seara, de la ora 22.00 (in direct la PRO TV), impotriva Belgiei, in etapa a 2-a a Grupei E a turneului final. Cele două nationale au inceput competitia din Ger ...

EURO 2024: Mesajul lui Iordănescu înaintea meciului cu Belgia
22/06/2024 21:34

Meciul cu Belgia are o incărcătură uriasă pentru tricolori. O victorie sau o remiză ar certifica o calificare prestigioasă a Romaniei in optimile de finală ale EURO 2024, desi acolo am avea parte, cel ma ...

David Popovici a revenit în ţară după ce a luat aurul european la 100 și 200 m liber: ”Mi-am întrecut aşteptările. Cred că sunt bun, cred că ar trebui doar să am mai multă încredere în mine”
22/06/2024 21:05

David Popovici a declarat, sambătă, la revenirea in ţară de la Campionatul Europeam de la Belgrad, unde a obţinut două medalii de aur, că şi-a depăşit aşteptările, avand in vedere faptul că nu a av ...

România - Belgia, la Euro! Iordănescu: „Am ridicat ștacheta și oamenii se așteaptă la mai mult”
22/06/2024 06:00

* astă-seară, de la ora 22, Romania va intalni Belgia, in al doilea meci din faza grupelor la Campionatul European de fotbal * partida se va desfăsura la Koln si va fi arbitrată de polonezul Szymon Marcinia ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei