Transylvania Open: Cât a costat organizarea turneului de la Cluj-Napoca și ce se va întâmpla cu ediția din 2022
Dimensiune font:
Transylvania Open și-a făcut loc în calendarul WTA pe final de sezon, chiar înainte de Turneul Campioanelor. A fost posibilă o asemenea poziționare doar pentru că s-au anulat competițiile din China, după cum a precizat Patrick Ciorcilă, directorul întrecerii din BT Arena. Oficialul a mai spus și cât a costat organizarea unui turneu de o asemenea anvergură.
La turneul găzduit de Cluj-Napoca au luat startul destule jucătoare cu nume din circuitul WTA, asta chiar dacă sportive de marcă precum Garbine Muguruza, Paula Badosa și Elise Mertens au refuzat pe ultima sută de metri prezența în BT Arena.
Transylvania Open a primit licență și a avut parte de o poziționare foarte bună în calendar doar pentru că turnele din China nu au mai avut loc în acest an din cauza pandemiei de Covid-19.
Patrick Ciorcilă a explicat, pentru profit.ro, câți bani s-au cheltuit cu Transylvania Open și ce se va întâmpla cu turneul în 2022.
"Am cheltuit peste un milion de euro cu acest turneu. Ne referim aici în primul rând la licență, apoi la premiile oferite sportivelor, dar și cu alte chestiuni ce țin de organizare, de împărțirea sălii din Cluj în două părți pentru a amenaja încă un teren și așa mai departe" - Patrick Ciorcilă.
Competiția din România a profitat din plin de faptul că a avut la start jucătoare importante și a fost transmisă în 100 de țări, după cum precizează oficialul turneului din BT Arena.
"Este clar, în primul rând că orașul Cluj nu mai poate găzdui două turnee și anul viitor. Anul acesta am avut noroc pentru că s-au anulat competițiile din China și am putut lua noi o licență și să punem pe picioare acest turneu chiar înainte de Turneul Campioanelor.
Numele gândit, Transylvania, a fost bine ales, pentru că rezonanța la nivel european și-a atins scopul.
De aceea ne gândim ca la anul să păstrăm acest nume și să încercăm să organizăm turneul undeva în toamnă, ca să fie după concedii", a conchis Ciorcilă.
Finala Transylvania Open le va aduce față în față pe principalele două favorite, Simona Halep și Anett Kontaveit. Meciul va avea loc duminică, de la ora 17:30, urmând să fie LiveText pe HotNews.ro și în direct pe Digisport 2.
Halep vs Kontaveit 3-0
De-a lungul timpului, Simona și Anett s-au duelat de trei ori în circuitul WTA, de fiecare dată câștigând sportiva noastră.
Sigur, coordonatele sunt altele în prezent: Halep revine în circuit după o absență de luni de zile și este în căutarea ritmului pierdut, în timp ce Kontaveit este una dintre jucătoarele momentului: a triumfat la Moscova și dispută finala la Cluj-Napoca (se află la o victorie distanță de calificarea în premieră la Turneul Campioanelor).
2020, Australian Open (hard outdoor): 6-1, 6-1 pentru Halep
2017, Roma (zgură): 6-2, 6-4 pentru Halep
2017, Miami (hard outdoor): 6-3, 6-0 pentru Halep
Halep vs Kontaveit
Titluri WTA: 22-4
Bani câștigați din tenis: $37.925.893 vs $6.006.270
Victorii/înfrângeri în carieră: 534/226 vs 349/178
Cea mai bună poziție în WTA: 1 (9 octombrie 2017) vs 14 (1 aprilie 2019)
Locurile actuale: 18 vs 14
Ani: 30 - 25
Înălțime: 1,68 metri vs 1,74 metri
Ambele sunt jucătoare de mâna dreaptă și execută backhandul cu două mâini.
De știut:
Este prima finală din acest sezon pentru Simona Halep. 2021 a fost un an în care sportiva noastră a absentat luni întregi din circuitul mondial din cauza unei accidentări.
Pentru calificarea în finală, Simona și Anett vor primi câte 16.398 de dolari şi câte 180 de puncte WTA. Câştigătoarea Transylvania Open va încasa 29.200 de dolari şi 280 de puncte WTA.
Dacă va câștiga turneul de la Cluj-Napoca, Anett Kontaveit va urca până pe locul 8 în ierarhia WTA (cea mai bună clasare din carieră).
Dacă va triumfa în BT Arena, Simona Halep va reveni în TOP 20 (se va afla de luni pe 19).
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau