Vinovaţi fără vină!
Dimensiune font:
Trupa lui Daniel Pancu a mai bifat duminică o boroboaţă, dar pentru care n-are nicio vină. Va pierde disputa cu FC Viitorul, din cadrul etapei a IX-a a Ligii 1, la „masa verde”, din cauza problemelor cu nocturna, tânărul antrenor ieşean înscriindu-se pe lista celor care, atât ca jucător, cât şi ca antrenor, au trăit o astfel de experienţă atât de neplăcută. Este posibil ca lista nici să nu conţină prea multe nume, poate Pancu este unicul, el având parte de o astfel de păţanie pe când juca la Rapid Bucureşti, în acel meci de pomină cu Paris Saint Germain, dar probabil rezolvarea va fi una tipic românească şi va fi găsit un ţap ispăşitor de către adevăraţii vinovaţi pentru ruşinea pe care Iaşul a suferit-o.
Mai mult sau mai puţin implicaţi, mai mult sau mai puţini cunoscători, mulţi îşi dau cu părerea pentru că s-au aflat cât de cât aproape de instalaţia de nocturnă din Copou, cea care a cedat atât înaintea meciului ce a început cu 53 de minute întârziere (limita maximă de întârziere era 60 de minute), a rulat la 75 la sută din capacitate, dar în minutul 54 al disputei a cedat din nou! Conform regulamentului, arbitrul a fluierat finalul disputei ce va fi omologată cu 3-0 în favoarea echipei oaspete. Nimeni nu spune însă că de ceva vreme nu mai este efectuată verificarea de rutină în seara dinaintea unui meci disputat în nocturnă, mai precis dacă instalaţia este pornită pentru a vedea dacă funcţionează la capacitate maximă, pentru ca în cazul în care sunt descoperite probleme să fie timp pentru a putea fi remediate!
Echipa este obişnuită să se antreneze cu nocturna la capacitate redusă, dar de regulă şedinţele de pregătire sunt programate la lumina zilei, şi se pare că faptul că la antrenamentul de sâmbătă seara nu funcţiona un stâlp n-a pus pe nimeni pe gânduri. Deşi Primăria Iaşi administrează Stadionul „Emil Alexandrescu”, totuşi nu i se poate cere primarului Mihai Chirica să doarmă la arena din Copou! Deşi se spune că există un contract cu o firmă care să asigure mentenanţa instalaţiei, totuşi cea pentru care se aprinde la maximum este echipa de fotbal CSM Politehnica Iaşi, echipă care ea are de pierdut puncte dacă apare vreo problemă, aşa că poate ea ar fi trebuit să simtă prima palpitaţii legate de sincopele nocturnei şi să-i pună pe cei responsabili în priză. Posibil ca fiecare să fi lăsat însă sesizarea sau/şi rezolvarea problemei în seama altuia, dar iată că inevitabilul s-a produs şi, cum s-au mai văzut cazuri prin dulcele târg, sunt luate măsuri abia după ce se întâmplă vreo istorie, câteodată chiar cu consecinţe tragice!
Cum să-ţi râdă nocturna în nas!
Că pierde CSM Poli Iaşi meciul la „masa verde” nu este deloc o tragedie, ci doar a patra înfrângere consecutivă! De data asta chiar nu mai este vina jucătorilor şi a antrenorului, ba chiar nocturna a cedat din nou chiar cu o fracţiune de secundă înainte ca echipa să preia conducerea, de parcă a vrut să-i râdă în nas!
Pancu a mizat pe portarul maghiar Bosz în detrimentul ieşeanului Axinte, eligibil Under 21, deşi ştia că suferă la acest capitol, şi a preferat să-l înlocuiască după câteva zeci de secunde pe Tălmaciu cu De Iriondo! A preferat să piardă o schimbare şi a riscat să fie arătat şi el cu degetul pentru cum poate traumatiza un tânăr jucător, dar Pancu se pare că nu prea îi are la inimă pe jucătorii tineri (poate doar cu excepţia celor super-talentaţi, aşa cum a fost el), însă acest lucru este cumva explicabil pentru un tehnician fără prea mare experienţă. A mai mizat în formula de start pe Frăsinescu şi Breeveld, care au revenit după perioade de pauză, dar a surprins că nu l-a titularizat pe A. Cristea în meciul ce putea fi cel cu numărul 400 pentru valorosul atacant!
CSM Poli a început meciul în forţă, aşa cum ne-a obişnuit, Zajmovic şi Platini provocând ceva panică prin careul advers. Elanul dat de faptul că FC Viitorul avea multe absenţe cauzate de noul coronavirus şi accidentări a durat însă doar zece minute, aşa cum s-a mai întâmplat în acest sezon, iar formaţia oaspete a pus stăpânire pe joc. A deschis scorul în minutul 20, când centrarea lui Dussaut, de pe dreapta, a ajuns tocmai pe partea opusă depăşind toată apărarea ieşeană, în care Zajmovic, înlocuitorul lui A. Cristea, era la fel de dezorientat ca şi Buşu în centrul careului, Passaglia iar nu prea s-a deranjat să-l incomodeze pe cel spre care se îndrepta balonul, Bosz a preferat să rămână pe linia porţii deşi era cel care vedea că mingea îi va depăşi colegii ce însă l-ar fi putut proteja în cazul unei ieşiri, aşa că Dobrosavlevici a înscris la colţul lung, cu capul, din colţul careului mic opus centrării!
FC Viitorul a continuat să domine, dar fără să mai aibă vreo ocazie clară, iar după pauză, conştientă, teoretic, că nu mai are ce pierde, CSM Poli Iaşi s-a aruncat în atac. N-a fost în zadar ca în alte partide şi după ce Onea a expediat o torpilă de la circa 30 de metri, portarul advers Cojocaru n-a mai avut reacţie la brambureala din propria apărare ce i-a permis lui Zajmovic să înscrie în minutul 51, de la 9 metri, cu un şut pe jos. Minutul 54 va fi ţinut minte pentru că Onea a şutat de la 20 de metri, mingea a fost deviată uşor de Breeveld, însă nocturna a picat chiar înainte ca balonul să se scurgă în plasă!
Ar fi fost 2-1 pentru CSM Poli, dar, deşi se găsesc destui care să spună că meciul ar fi fost câştigat, nu ştie nimeni ce s-ar fi putut întâmpla până la final! Echipa însă a mai picat un loc în clasament, a ajuns pe 13, iar sâmbătă va juca, în deplasare, de la ora 14:30, cu FC Voluntari, o altă formaţie în mare criză de puncte.
Altfel, clubul ieşean a anunţat ieri transferul jucătorului Manuel Angiulli: „Belgianul în vârstă de 25 de ani poate evolua atât ca fundaş central, cât şi ca mijlocaş la închidere. În CV-ul acestuia se regăsesc două echipe din ţara sa natală - RE Virton şi CS Vise, precum şi o experienţă în Germania, la Aachen II”. Dragoş GAŞPAR
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau