Alte continente dispărute – între legendă şi realitate
Dimensiune font:
Istoria planetei noastre ascunde nenumărate alte secrete, inclusiv despre continente dispărute, în jurul cărora nu numai că s-au construit mituri, dar despre care oamenii de ştiinţă caută în continuare mărturii.
S-au scris până acum, de exemplu, peste 5000 de volume şi articole despre misteriosul continent Atlantida (“Insula Lui Atlas”), despre care unii spun că s-ar fi aflat undeva, în apropierea Peninsulei Iberice, în vestul strâmtorii Gibraltar, din Oceanul Atlantic.
În anii 2000, tema Atlantidei a fost reluată în cadrul a numeroase conferinţe internaţionale, aducând în atenţie şi alte supoziţii – că vestigiile acestui fascinant continent, pe care s-ar fi dezvoltat o civilizaţie superioară, s-ar afla în nişte mlaştini din sudul Spaniei sau, undeva, în adâncurile Oceanului Atlantic, unde s-au găsit urmele unui continent „înghiţit”, în urmă cu peste 100 de milioane de ani, în momentul separării Africii de America de Sud.
Despre misteriosul continent Mu (Lemuria) se crede că s-ar fi aflat în Oceanul Pacific sau în Oceanul Indian şi că s-ar fi scufundat în urma unor puternice erupţii vulcanice. Colonelul James Churchward, la începutul secolului trecut, susţinea că a studiat documente despre Lemuria, vechi de peste 12 000 de ani, aflate în mânăstiri îndepărtate din Asia, conform cărora continentul Mu ar fi fost centrul unui imperiu global, care includea şi Atlantida.
Într-un alt studiu, din 1998, W.T. Samsel susţine că locuitorii Atlantidei şi ai Lemuriei trăiau “sub legea lui Unu”, totul fiind interconectat, ceea ce, în ştiinţă, se numeşte “Teoria câmpurilor unificate”.
O lume despre care ştim foarte puţin
Despre continentul Mauritia, altădată parte din India și Madagascar, oamenii de ştiinţă cred că s-ar afla, de peste 85 de milioane de ani, în adâncurile Oceanului Indian. Marele continent Gondwana, din care s-au desprins Australia, Africa, Antarctica și America de Sud este un alt subiect de cercetare şi care ne arată că trăim într-o lume despre care se ştie foarte puţin.
Poate că, dacă omul de astăzi ar elimina din preocupările sale atingerea unor “performanţe” prin care să distrugă planeta, singura lui “casă”, mult mai multe lucruri am şti despre ce a fost, ca să putem gândi, corect şi recunoscători, viitorul.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau