FOTO/VIDEO - Povestea controversată a lui Serghei Mizil, de la actorie la afaceri, trecând printr-o boală cruntă
Dimensiune font:
Serghezi Mizil nu este doar un personaj monden și fiul liderului comunist Paul Niculescu Mizil, ci are în spate, la vârsta de 69 de ani, o poveste impresionantă.
Pe vremea comuniștilor, Serghei Mizil aducea din străinătate lucruri la care românii doar visau, precum aparate video, casete video/audio, geci de blugi, pe care le vindea în țară la prețuri fabuloase: echivalentul unei Dacii, la o lună și jumătate!
E artist, ajuns om de afaceri. La Cena și Cena 2 sunt două dintre restaurantele de succes în care Serghei a investit bani buni și s-a declarat mulțumit.
Afaceristul s-a aventurat în zona imobiliară, construind un bloc cu parter și patru etaje, în zona de nord a Capitalei. Suma investită a fost de 700.000 de euro, iar apartamentele s-au vândut foarte rapid.
”Am vrut sa investesc intr-o afacere stabila si transparenta. Cu restaurantele ai multa bataie de cap, e greu sa gasesti personal bun in ziua de astazi. Nu mai vor oamenii sa munceasca. Am facut totul prin banca, apartamentele s-au vandut foarte repede. Mai sunt cateva de lux, cu terasa. Am incredere in business-ul asta si merg mai departe” a declarat Serghei Mizil.
Paul Niculescu-Mizil a fost căsătorit cu Lidia Niculescu-Mizil. Împreună au avut șase copii, din care trei adoptați. Copiii naturali sunt Serghei Mizil, Lidia Mizil și Donca Mizil. Pe Doru, Paul Niculescu-Mizil l-a înfiat înainte de a împlini 1 an, după ce a rămas orfan în urma unui accident rutier.
„În primii ani ai lui Ceaușescu puteai să faci rost de orice. Am avut Mercedes 220 decapotabil, ca James Bond, un Jaguar, alții aveau BMW sau Jeep. Erau doar în uzul nostru, proprietatea statului.”
„Aveam vilă la Snagov, aveam o Dacie mai specială cu număr mic și nu se luau milițienii de mine. Astea erau avantajele mele, mâncam de la o casă de comenzi mai specială, unde găseai whisky de multe feluri, țigări mai bune. Astea se datorau funcțiilor părinților. Aveam un magazin, la început, pe strada Varșovia, unde ăia din Biroul Politic puteau să comande orice, și Rolex și Merțane. În ultimii ani se duseseră și o parte din avantajele astea, Ceaușescu voia să facă economii.” (sursa: Jurnalul Național, 4 martie 2008).
A absolvit Arte Plastice, obținând o diplomă de pictor, și o perioadă a profesat ca artist. A făcut rochii sau curele pentru Fondul Plastic, a vândut tablouri inclusiv în străinătate, beneficiind, ca fiu de activist de Partid, de privilegiul unui pașaport. A fost un apropiat al lui Nicu Ceaușescu, fiul dictatorului Nicolae Ceaușescu. Alături de acesta a dus o viață de noapte, frecventând baruri și restaurante cunoscute în epocă; din cercul celor doi mai făceau parte și alți fii de demnitari comuniști sau de persoane sus-puse, precum Mădălin Voicu, Jean Maurer, fiul lui Ion Gheorghe Maurer, nepoții lui Gheorghe Gheorghiu-Dej, Ghiță, Sanda și Mândra, Gino Iorgulescu, Irinel Columbeanu sau Sașa Marinescu.
Abuzurile l-au adus la un pas de moarte. Este binecunoscută pasiunea lui Serghei Mizil pentru petreceri și alcool și de fiecare dată când are ocazia, acesta se laudă că nu-l întrece nimeni la băutură. A existat un moment, însă, când alcoolul era să-l omoare, Serghei Mizil dezvăluind că un medic l-a atenționat că are început de ciroză. A urmat un tratament întins pe durata a 15 ani, dar Serghei s-a vindecat în cele din urmă și a revenit la vechea pasiune.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau