De ce să opărești cârnații în apă clocotită, înainte de-ai găti. Sfat prețios de la bunica
Dimensiune font:
Cârnații sunt nelipsiți de pe masa de Sărbători. Însă pentru a putea să te bucuri de un gust delicios, trebuie să cunoști acest truc. Îl vei folosi mereu.
Cârnații nu mai crapă în timpul preparării, dacă în prealabil sunt opăriți în apă clocotită, timp de 2-3 minute. Dar știi cum se prăjesc corect cârnații afumați? Există un secret numai de bucătarii români știut. Astfel, nu vor crăpa.
Se taie cârnatul bucăţi cât doriţi de lungi, cam la 4 cm, să poată fi mâncaţi din 2 îmbucături. Se aşează cârnaţii într-o cratiţă/tuci astfel încât să fie pe un singur strat, mai bine un pic înghesuiţi decât răsfiraţi, scrie e-retete.ro. Alegeţi aşadar o cratiţă care să-i cuprindă cât mai bine.
Turnaţi apa de două degete şi aduceţi la fierbere. Daţi focul la mediu spre mic şi lăsaţi să fiarbă cu capacul uşor întredeschis. Amestecaţi de câteva ori în acest timp. Cârnaţii vor fierbe în jur de 20 minute şi îşi vor lăsa grăsimea în apă.
Când auziţi că începe să sfârâie în oală e semn că apa s-a evaporat şi în oală a rămas doar grăsimea lăsată de cârnaţi. Verificaţi grăsimea, dacă e foarte puţină puteţi completa cu 1 lingura de ulei (sau untură). Puneţi capacul pe oală şi lăsaţi cârnaţii să se prăjească până se rumenesc frumos, amestecând de vreo 2 ori în acest timp ca să se facă pe toate părţile (durează cam 10 minute). Cârnaţii sunt buni imediat sau reîncălziţi.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau