Greșeala pe care o fac românii când mănâncă banane. Specialiștii trag un semnal de alarmă

banane  d

Dimensiune font:

| 13-12-2021 21:06

 Greșeala pe care o fac românii când mănâncă banane. Specialiștii trag un semnal de alarmă

De câte ori ați încercat să decojiți o banană de pe tulpină și ați rămas cu un fruct învinețit și îndoit? Uneori nici măcar nu reușești să o deschizi! Dacă de fiecare dată rămâi cu banane sfărâmicioase, s-ar putea să fie din cauză că mănânci bananele greșit. Iată cum să decojești corect o banană, ca să nu mai ajungi în această situație. S-ar putea crede că nu există un singur mod corect de a mânca o banană, dar se pare că există.

 

Modul greșit în care mănânci bananele
Deși o banană deformată și coaptă nu este o mare problemă dacă o arunci într-un smoothie sau dacă adaugi câteva felii în fulgii de ovăz, nu arată atât de apetisant dacă o ronțăi crudă ca o gustare. Din fericire, nu trebuie să vă mai chinuiți. Suntem pe cale să vă dezvăluim modul corect de a mânca o banană. Și totul începe cu modul în care o decojești.

Vedeți, tulpina bananei comune, specia care aprovizionează rafturile supermarketurilor, este cea mai dură parte a fructului. Când te oprești să te gândești la asta, cu siguranță are sens de ce ar trebui să fie atât de robustă. Tulpina este locul în care fructul se atașează de restul ciorchinelui și este cea care este responsabilă pentru menținerea bananelor atașate de plantă. Încercarea de a o deschide prin ciupirea celei mai dure părți a fructului va fi mai dificilă decât spargerea din orice alt punct. De aceea, există o alternativă mai eficientă.

Care este cel mai bun mod de a decoji o banană
Este imposibil să nu fi văzut cum cresc bananele într-un copac, dar știați că ceea ce noi considerăm a fi „partea de jos” este de fapt partea de sus? Bananele cresc de la tulpină în sus!


Așadar, contrar modului în care majoritatea dintre noi am procedat toată viața, cel mai bun mod de a decoji o banană este de fapt cu susul în jos, care este de fapt partea dreaptă. Prin ciupirea vârfului de jos, puteți deschide banana fără să vă chinuiți să rupeți tulpina încăpățânată. Nu decojiți bananele de la tulpină. Ciupește-le de vârf, sau ceea ce majoritatea oamenilor consideră a fi „partea de jos”.

Ce este partea neagră a unei banane
Ca un bonus, această metodă vă ajută, de asemenea, să vă debarasați de masa neagră enervantă din vârful bananei. Contrar zvonurilor care circulă în jurul a ceea ce este de fapt această parte a bananei, care variază de la ouă de păianjen până la o sămânță sterilă, este de fapt ceea ce a rămas din perioada în care banana era o floare, potrivit unei cercetări publicate în Annals of Botany.

 

Efectele secundare ale consumului de banane în fiecare zi
Întotdeauna am știut că bananele sunt o opțiune de gustare extrem de sănătoasă, plină de o mulțime de vitamine și nutrienți. Dar, v-ați întrebat vreodată care sunt, de fapt, efectele secundare atunci când mâncați banane în fiecare zi? De fapt, consumul de banane poate face destul de mult pentru corpul tău atunci când le mănânci în mod regulat.

Deși acesta este cazul, este important să vă amintiți să nu exagerați, deoarece chiar și în cazul bananelor există o limită înainte ca acestea să înceapă să devină dăunătoare pentru sănătatea dumneavoastră. Așadar, în general, să te limitezi la 1 până la 3 pe zi, este ideal. Acestea sunt efectele secundare pe care ai putea începe să le experimentezi după ce ai mâncat o cantitate sănătoasă de banane în fiecare zi.


Ai putea pierde în greutate
Un efect secundar al consumului regulat de banane ar putea fi faptul că numărul de pe cântar începe să scadă. Acest lucru se datorează naturii proteice și bogate în fibre a bananelor, lăsându-vă să vă simțiți sătul pentru o perioadă mai lungă de timp și, în cele din urmă, mai puțin predispus la gustări.

Vei adormi mai repede dacă mănânci banane
Triptofanul, un aminoacid care te face să te simți somnoros, se găsește în banane, motiv pentru care consumul unei banane la sfârșitul zilei te poate face să te simți gata de culcare. Pe lângă triptofan, bananele conțin și magneziu și potasiu, ambele acționând ca relaxanți musculari, care te ajută să adormi mai ușor.


Îți vei îmbunătăți sănătatea intestinală

Un intestin nesănătos poate duce la diverse probleme în tot corpul, așa că lucrarea asupra microbiomului dvs. ar trebui să fie o prioritate de top. Consumul de banane ar putea fi o modalitate excelentă de a vă îmbunătăți sănătatea intestinului. O analiză a unui studiu din 2017 în Nutrition Bulletin a arătat că bananele conțin amidon rezistent, care funcționează pentru a crește producția de acizi grași cu lanț scurt – care sunt esențiali pentru sănătatea intestinului.

Vă puteți reduce riscul de cancer la rinichi
Cancerul de rinichi este o boală gravă, așa că doriți să faceți tot ce puteți zi de zi pentru a vă reduce riscul de a fi diagnosticat. Datorită nivelului ridicat de compuși fenolici antioxidanți care se găsesc în banane, fructul nostru galben preferat vă poate ajuta să vă reduceți riscul doar prin consumul lor. Potrivit unui studiu suedez, femeile care au mâncat între patru și șase banane pe săptămână au reușit să își reducă la jumătate riscul de a dezvolta cancer de rinichi. Acesta este cu siguranță un motiv pentru a adăuga bananele pe lista de cumpărături.


Îți vei crește nivelul de energie dacă ai banane în dietă
Vorbim despre modul perfect de a vă începe ziua – și mai ales ca o gustare înainte sau după antrenament. Consumul unei banane în fiecare zi nu numai că vă va împiedica să vă simțiți obosiți pe parcursul zilei, dar vă va îmbunătăți și performanța sportivă. Un studiu PLOS One din 2012 a găsit o corelație directă între consumul unei banane și creșterea nivelului de energie la atleții de sex masculin care concurează în curse de ciclism pe distanțe lungi, așa că păstrarea unei banane în geanta ta ar putea fi gustarea perfectă pentru a-ți oferi impulsul de care ai nevoie.

Vă puteți îmbunătăți memoria
Pun pariu că nu ți-ai dat seama niciodată că dacă mănânci o banană îți poate îmbunătăți memoria. Ei bine, potrivit BCC, poate. Bogăția în vitaminele B este cea care conferă bananelor puterea de a susține funcția de memorie, precum și de a proteja creierul. Studiile au descoperit că studenții care mănâncă banane au rezultate mai bune la examene, precum și că învață mai eficient. Este timpul să luați niște banane.

Îți poți îmbunătăți pielea
Căutăm în mod constant noi modalități de a ne îmbunătăți sănătatea pielii și, aparent, ar putea începe și se poate termina cu bananele. Vitaminele și mineralele din banane, în special manganul, acționează pentru a crește nivelul de colagen și, astfel, pentru a vă repara pielea. Totul, de la acnee la riduri și până la pielea uscată, poate începe să se limpezească imediat ce termini banana. Este atât de simplu.

Îți vei îmbunătăți vederea
Trebuie să mulțumiți vitaminei A din banane pentru îmbunătățirea vederii dumneavoastră. Institutul Național de Sănătate evidențiază trei lucruri care vin odată cu ingerarea vitaminei A. Protejarea ochilor, menținerea unei viziuni normale și chiar îmbunătățirea vederii pe timp de noapte. Nu numai că este incredibil de ușor să ai la îndemână o banană pe care să o mănânci ca gustare, dar și beneficiile pentru sănătate, precum acesta, sunt imense.

Apropo de banane, ai auzit că dieteticienii susțin ideea, conform căreia, cojile de banane te ajută să slăbești și să dormi mai bine? 

 

 

 

 

 

 

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Un bărbat din Africa a fost condamnat la peste 3.000 de ani de închisoare. Ce acuzații i se aduc
28/04/2024 14:47

 Un bărbat din Zimbabwe, Africa a fost condamnat la 3.376 de ani de inchisoare, insă el va trebui să execute doar 65. Inculpatul a primit o sentintă judecătorească de 3.376 de ani de inchisoare in A ...

Comunicat de presă
26/04/2024 10:34

Comunicat de presă Vino să savurezi cele mai alese sortimente de cafea, la Coffee Summit, primul eveniment de profil organizat la Iasi, in Palas Campus Iasi, 26 aprilie 2024 Iubitorii de cafea de speciali ...

Ce înseamnă „boala lui Calache”, de fapt? Personajul era să devină domnitor al Țării Românești
25/04/2024 14:07

 Ce inseamnă  „boala lui Calache”, de fapt? De multe ori, expresia se mai foloseste chiar si astăzi, desi are o vechime de cateva sute de ani. Dar putini cunosc care este originea ei si ...

Schema prin care românii pot rămâne fără bani dacă răspund la telefon. Atenție la aceste numere!
25/04/2024 10:56

Romanii pot rămane fără bani doar dacă răspund la telefon sau la SMS. Atacurile s-au inmultit in ultima perioadă. Specialistii ii avertizează pe oameni să nu răspundă la numere internationale necunosc ...

Datorită Eurovision, Malmo devine destinația turistică a Suediei
24/04/2024 17:32

Euforia provocată de concursul Eurovision a dus la creşterea căutărilor privind călătoriile in oraşul costier Malmo din sudul Suediei cu 176% intre septembrie 2023 şi aprilie 2024, a anunţat compania s ...

Un mare oraș din Italia vrea să interzică înghețata și pizza după miezul nopții. Care este motivul deciziei controversate
23/04/2024 22:33

 Un oras italian este gata să interzică gustările de la miezul noptii, printre acestea: inghetata si pizza. Autoritătile propun chiar o nouă lege pentru a interzice aceste plăceri. Dacă va fi aproba ...

Jumătate de milion de euro, evaziune din afaceri cu usturoi
23/04/2024 13:47

 Două persoane sunt cercetate pentru evaziune fiscală, după ce ar fi realizat achiziţii de usturoi şi utilaje din Spania, simuland de pe telefonul mobil efectuarea tranzacţiilor bancare, ulterior nei ...

Câți copii a avut Veronica Micle, marea iubire a lui Mihai Eminescu? Adevărul despre fiica celor doi
21/04/2024 18:05

 Cati copii a avut Veronica Micle, marea iubire a lui Mihai Eminescu? Dincolo de legendă, dragostea dintre cei doi a fost departe de perfectiune, dar nieni nu poate contesta paasiunea cu care amandoi au t ...

Presa internațională, după retragerea Simonei Halep: ”A fost nevoită”
20/04/2024 21:35

 Simona Halep nu va participa la turneul de categorie WTA 1000 Mutua Madrid Open, pentru care a primit wild card din partea organizatorilor, informează Marca. “Halep, aflată pe locul 1.146 in clas ...

Un cuplu englez care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
19/04/2024 12:30

În timp ce-si renovau bucătăria din casa lor veche, doi soti din Dorset, Anglia, au descoperit o comoară formată din peste 1.000 de monede vechi, din secolul al XVII-lea, care era ascunsă sub podea. ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei