Trucul genial pentru ca bananele să rămână proaspete și 15 zile. Coaja nu va deveni maro

banane-538x332

Dimensiune font:

| 03-12-2021 09:14

Bananele sunt cele mai populare fructe, peste tot în lume. În medie, fiecare dintre noi consumă 10 kg de banane în fiecare an, aproximativ 100 de banane. Există sute de soiuri comestibile care se împart în două specii distincte, banane și plantain. Dar, pe cât de hrănitoare sunt, dacă nu avem grijă de ele, s-ar putea să ne trezim cu probleme.

 

Bananele sunt pline de „sănătate”
Bananele au o formă distinctă și o pulpă fermă, dar cremoasă, în interiorul unei coji groase, necomestibile. În timp ce oamenii se gândesc la banane ca având pielea galbenă, culoarea lor se schimbă de la verde, insuficient coapte, la galben, însemnând coapte, și la maro, adică prea coapte.

Bananele cresc în ciorchini de 50-150 de bucăți, cunoscuți sub numele de „mâini” de câte 10-20 de bucăți la un moment dat. Cel mai popular tip de banană este varietatea de banană dulce mare, galbenă, cu coajă netedă.

Această banană Musa sapienta variază în mărime și culoare și este de obicei consumată crudă. Bananele mai mari, de culoare verde, sunt cunoscute sub numele de banane plantain.


Bananele plantain sunt pregătite într-un mod similar cu legumele, fiind de obicei coapte sau prăjite. Dar, ca orice alt fruct, s-ar putea să avem prlbme e cu ele, dacă le lăsăm prea mult într-un loc.

În cele ce urmează vă ajutăm cum să împiedicați bananele să devină maro prin diferite metode de depozitare și trucuri pentru a încetini coacerea.

 

De ce devin bananele maro?
După decojirea unei banane, fructul se poate transforma din alb sau galben în maro în doar câteva minute. După un timp petrecut pe tejghea, bananele coapte vor dezvolta o coajă maro.

Bananele conțin enzima polifenol oxidază, iar atunci când enzima interacționează cu oxigenul, aceasta provoacă o reacție chimică. Această reacție chimică, cunoscută sub numele de rumenire enzimatică, schimbă coaja și fructul bananei în maro.


Cum să păstrați bananele să nu se transforme în maro
Dacă cumpărați o grămadă de banane de la magazinul alimentar și doriți să păstrați bananele proaspete timp de o săptămână, depozitați-le departe de alte fructe. Avocado, merele și piersicile emit toate gaz etilenă, care grăbește procesul de coacere, așa că depozitați bananele întregi, necurățate, departe de aceste fructe.

O altă modalitate de a vă păstra proaspete bananele nedecojite este să le agățați într-un suport pentru banane. Agățarea bananelor va preveni vânătăile și va menține culoarea galbenă proaspătă a fructelor. Bananele cu vânătăi vor suferi o rumenire enzimatică mai rapidă.


Ar trebui să depozitați bananele în frigider?
Ținerea bananelor în frigider va menține fructele proaspete, dar coaja bananelor poate deveni maro. Temperatura mai scăzută încetinește procesul de coacere.

Atâta timp cât banana este galbenă și proaspătă atunci când o puneți în frigider, va putea fi consumată în siguranță după ce va fi răcită în frigider timp de câteva zile. Aceasta poate fi o gustare plăcută și răcoritoare în timpul vremii mai calde.


Dacă bananele sunt deja maro și coapte, punerea în frigider nu va inversa procesul de coacere. Din fericire, puteți folosi bananele ușor moi sau prea coapte în rețete, inclusiv budincă de banane, smoothie-uri și pâine cu banane.

Moduri de a preveni ca bananele să se coacă prea repede
Există câteva metode pe care le puteți folosi pentru a împiedica bananele să se coacă prea repede.

Păstrați-le în folie de plastic
Uneori, atunci când cumpărați un ciorchine de banane, există folie de plastic înfășurată în jurul coroanei fructelor. Păstrați acea folie.

Gazul etilenă care duce la rumenirea enzimatică se eliberează din partea superioară a fructului. Dacă ciorchinii dvs. nu au folie de plastic în jurul lor, puteți să adăugați una pentru a prelungi durata de valabilitate a fructelor.

Adăugați acid citric
Pentru a conserva bananele decojite, luați o lingură de suc de lămâie și ungeți-o peste banană. Sucul de lămâie, sucul de ananas și sucul de portocale vor funcționa la fel de bine. Puteți aplica același procedeu când banana este tăiată.

Pulverizați puțin suc de citrice, două părți de acid citric la o parte de apă, peste o salată de fructe cu banane, amestecați-o și apoi acoperiți-o bine pentru a o conserva.

Țineți-o departe de lumina directă a soarelui. Asigurați-vă că nu sunt atinse de lumina directă a soarelui. Soarele va crește temperatura bananelor, ceea ce le va face să se coacă mai repede.

Moduri de a păstra bananele pe termen lung
Pentru a depozita bananele pentru o perioadă mai lungă de timp, puteți folosi două metode simple.

Așezați-le într-un recipient etanș
Dacă ați curățat banana de coajă, dar nu ați terminat-o, puneți-o într-un recipient etanș sau într-o pungă cu fermoar pentru a ține oxigenul afară și a opri procesul de coacere.

Păstrați-le în congelator
Când sunt congelate se vor păstra până la o lună și își vor păstra pigmentul. Țineți-le departe de alte articole din congelator pentru a nu se învineți și scoateți-le cu aproximativ o oră înainte de consum, astfel încât să se dezghețe și să ajungă la temperatura camerei.

Concluzie
Acum că ați aflat de ce devin bananele maro și cum puteți preveni acest lucru, vă urăm spor la cumpărături și să savurați în liniște o banană. 

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iasi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al S.C. Best Milk 2005 S.R.L., cu sediul în loc. Bucecea, str. Calea Națională, nr. 748, jud. Botoșani, CUI RO17767289, J07/455/2005, anunţă, scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare la data de 04.02.2022, ora 14.00, la sediul lichidatorului judiciar Management Reorganizare Lichidare Iași S.P.R.L. din mun. Iași, str. Aleea Nicolina, nr. 82 a activelor S.C. Best Milk 2005 S.R.L. reprezentate prin: Denumirea bunurilor mobile Valoare de evaluare (lei fara T.V.A.) Valoare de pornire a licitatiei (lei fara T.V.A.) 1  FERMA VACI situata in sat Calinesti, oras Bucecea, jud. Botosani compusa din: teren intravilan cu categoria de folosinta curti constructii si arabil cu suprafata totala de 4.000 mp si construcții reprezentate prin: • cladire Hala (destinata intretinerii vacilor de lapte) • cladire Hala (hala muls vaci) • cladire Hala (destinata cresterii viteilor) 336.600,00 185.130,00 2 Plug reversibil purtat marca Vogele Noot, model XM950, SERIE C13S565E55. an fabricatie 2005, nr. identificare 059554. 28.000,00 15.400,00. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data 03.02.2022, ora 14.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi. Relaţii suplimentare se pot obţine la: Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.: tel: 0751.084.083; 0757.545.545; 0232 – 243.864, fax: 0232-212.231 e-mail: vanzari@insolventa.ro.
Lichidatorul judiciar desemnat prin Sentinţa civilă nr. 227/F/21 decembrie 2021, pronunţată de Tribunalul Vaslui, Secţia Civilă, în dosarul nr. 1663/89/2021, privind debitoarea S.C. PRODIVA S.R.L. Huşi, având C.U.I. 35582319, sediul social în mun. Huşi, str. Dobrina, nr. 17, Corp C2, jud. Vaslui, număr de ordine în registrul comerţului J37/80/2016, notifică deschiderea procedurii simplificate de insolvenţă şi intrarea ȋn faliment, conform Legii privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă. Termenul limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor este de 03.02.2022. În temeiul art. 114 din Legea privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, nedepunerea cererii de admitere a creanţei până la termenul menţionat atrage decăderea din drepturi privind creanţa/creanţele deţinute împotriva debitoarei. Termenul limită pentru verificarea creanţelor, întocmirea, afişarea şi comunicarea tabelului preliminar al creanţelor este 14.02.2022. Termenul pentru soluţionarea eventualelor contestaţii şi pentru afişarea tabelului definitiv al creanţelor este 11.03.2022. Se convoacǎ prima Adunare a creditorilor în data de 18.02.2022, ora 1200 la sediul lichidatorului judiciar situat în mun. Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, jud. Vaslui, având următoarea ordine de zi: 1. desemnarea comitetului creditorilor şi a preşedintelui acestuia; 2. confirmarea lichidatorului judiciar şi a onorariului, 3. probleme diverse. Relaţii la lichidatorul judiciar ESTCONSULT I.P.U.R.L. Huşi, tel. 0335/566.035, 0727/850.575.
Subscrisa“EuroBusiness LRJ”S.P.R.L., cu sediul în Iași, Str. Zorilor nr.11, Jud.Iași, în calitate de lichidator judiciar al debitoarei S.C.”VILA LUX GRUP” S.R.L, cu sediul în Mun. Bacău, Str. Mioriței, nr. 82, Bl. 82, Sc. B, parter, ap. 2, jud. Bacău, J04/53/1998, CUI 10141511, desemnat prin Sentinţa Civilă 326/24.07.2020, pronunţată de Tribunalul Bacău, Secția a II–a Civilă de Contencios Administrativ și Fiscal, în dosarul 5323/110/2017, primește oferte,pe suport de hârtie, în plic sigilat la sediul lichidatorului judiciar, până la data de 24.01.2022, orele 12:00, pentru angajarea unei firme specializate în serviciul arhivistic pentru prelucrarea arhivistică (servicii de organizare a fondului arhivistic) și de păstrare și conservare (depozitare) a fondului arhivistic. Deschiderea ofertelor se va face la data de 24.01.2022, orele 13:00. Oferta trebuie să conțină următoarele elemente obligatorii: structura prețului pentru fiecare serviciu, prețul pentru perioada de depozitare legală, precum și pentru un metru liniar de documente,modalități și termene de plată. Oferta va fi însoțită de copiile certificatelor de conformitate, a actului constitutiv al persoanei juridice, a certificatelor de inregistrare la Registrul Comertului,a autorizației de funcționare pentru serviciile arhivistice menționate, inclusiv de păstrare și conservare a documentelor de arhivă cu valoare practică, eliberată de Arhivele Naționale,precum și de proiectul contractului în care să se regăsească și clauzele privind transferul acestor documente, conform Ordinului MAI nr.137/27.09.2013 și a art.18 indice 4, din Legea nr.138/2013. Documentele de arhivă cuprind documente contabile, acte de personal etc., ale societății falite S.C.”VILA LUX GRUP”S.R.L, în cantitate de aproximativ 12 m.l. Criteriul aplicat pentru stabilirea ofertei câștigătoare este prețul cel mai mic oferit. Ofertele ce urmeaza a fi primite vor fi supuse atenţiei Adunării Creditorilor debitoarei S.C.”VILA LUX GRUP”S.R.L.-în faliment. Desemnarea ofertantului câştigător al selecţiei de oferte va fi făcută în conformitate cu decizia Adunării Creditorilor .Relații suplimentare la tel./fax 0232/220.777, mail: office.is@lrj.ro,www.lrj.ro.
Ce s-a întâmplat azi, 24 ianuarie?
24/01/2022 08:37

Ziua de 24 ianuarie este cea de 24-a zi a calendarului gregorian si a 25-a zi in anii bisecti. Pană la sfarsitul anului au mai rămas 341 de zile. 24 ianuarie 1859 este data in care s-au unit Principatele ...

Doliu în muzica populară. A murit Rela Ciulei, sufletul tarafului „Rapsozii Gorjului”
24/01/2022 08:15

Una dintre emblemele muzicii populare romanesti s-a stins din viată la 83 de ani. Rela Ciulei era supranumită sufletul tarafului „Rapsozii Gorjului”. Rela Ciulei, sufletul tarafului „Raps ...

Singurul aliment care ar fi fost inventat de daci. Românii îl mănâncă și acum în cantități uriașe
23/01/2022 21:19

Te-ai intrebat vreodată ce mancau strămosii nostri, dacii si romanii? Ei bine, istoria arată că acestia obisnuiau să se hrănească extrem de sănătos, la loc de cinste fiind produsele naturale. Totusi, d ...

Speak și Ștefania, carantinați în Indonezia. Condiții inumane, pe bani mulți.
23/01/2022 17:36

Speak si Stefania au fost carantinati in Indonezia, după ce au fost testati pozitivi la coronavirus. Speak si Stefania au fost carantinati in Jakarta, Indonezia, după ce s-au imbolnăvit de Covid-19. Desi ...

Carnavalul de la Rio este amânat pentru APRILIE din cauza pandemiei
22/01/2022 10:29

Celebrul carnaval din Rio de Janeiro, Brazilia, este amanat pentru luna aprilie. Festivităţile de Carnaval de la Rio de Janeiro şi Sao Paulo, prevăzute la sfarşitul lui februarie, au fost amanate pentr ...

Adele amână seria concertelor din cauza COVID. Mulți colaboratori de-ai ei s-au îmbolnăvit
21/01/2022 11:20

Cantăreaţa britanică Adele a anunţat amanarea sine die a seriei de concerte pe care urma să le susţină in Las Vegas, in contextul in care mai mulţi membri ai echipei sale s-au imbolnăvit de COVID-19 in ...

Ce s-a întâmplat azi, 19 ianuarie?
19/01/2022 08:45

Ziua de 19 ianuarie este cea de 19-a zi a calendarului gregorian si a 20-a zi in anii bisecti. Pană la sfarsitul anului au mai rămas 346 de zile. La 19 ianuarie 1983, Apple anuntă „The Apple Lisa& ...

Actriţa Anamaria Vartolomei, vedetă la Premiile Lumiéres
18/01/2022 19:21

Actriţa Anamaria Vartolomei, vedetă la Premiile Lumiéres Lungmetrajul „L'événement”, o relatare crudă despre un avort ilegal, in regia lui Audrey Diwan, a fost desemnat cel ...

Care este forma de plural a substantivului sânge. Puțini reușesc să-i ghicească forma ciudată
18/01/2022 11:38

Limba romană a dobandit de-a lungul timpului multe alte mii de cuvinte, dar si actualizări ale substantivelor si formelor de plural. Un exemplu in acest sens este reprezentat de forma de plural al substantivu ...

Elveţienii îşi vor putea schimba legal sexul printr-o simplă vizită la biroul de stare civilă, începând cu 1 ianuarie / Orice persoană de peste 16 ani îşi va putea modifica sexul
18/01/2022 09:16

Elveţienii işi vor putea schimba legal sexul printr-o simplă vizită la biroul de stare civilă, incepand cu 1 ianuarie, plasand ţara in fruntea mişcării de autoidentificare a genului din Europa, transmit ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei