Drob de ciuperci. Reţeta de drob din ciuperci şi verdeţuri este ideală pentru masa de Paşte in cazul in care aţi renunţat la carne şi aţi ales stilul alimentar vegan. Pe langă faptul că este foarte gustos, timpul de preparare este şi foart ...
Oana Roman si-a făcut aparitia la un eveniment monden intr-o pereche de pantaloni extrem de mulati. După despărtirea de Marius Elisei si după scandalul pe care l-a avut cu sora ei, Catinca Roman, aceasta a slăbit enorm si a declarat că mai vrea s ...
Puiul toscan este o alternativă foarte bine primită pentru un pranz delicios. Ingrediente 4 buc piept de pui, fara piele 1 lingura ulei de masline sare si piper dupa gust 2 linguri unt 225 g ciuperci, feliate 1 lingura faina 2-3 catei ...
Fanuropita sau prăjitura Sfantului Fanurie este o prăjitură foarte populară in Grecia, aromată si foarte simplu de făcut. În timpul preparării acestei retete, se spun rugăciuni către Sfantul Fanurie si pentru mantuirea mamei sale, pe care ...
Se prepara intr-un vas rotund, din lut, mai inalt si mai mare in partea de sus, care se numeste tian, de unde si denumirea preparatului. Se poate gati insa si intr-un vas rotund, normal. Tian de legume contine felii fine de dovlecei, vinete, rosii, ceap ...
Croissantul cu unt este unul dintre produsele de panificatie delicioase, dar care par aproape imposibil de făcut in propria bucătărie. Există si retete de croissante pretentioase, care cer mai multă atentie si dedicare, insă si retete simple care ...
Ghiveciul de legume este o mancare usor de preparat, foarte gustoasă si sănătoasă. În post, este o altenativă la mesele de pranz, dar si pentru cină.
În combinatii cu friscă, lichior, cafea sau fructe, mousse-ul există de cel putin 200 de ani. Totul a inceput in Franta cand acestă cremă delicioasă era cunoscută sub numele de „cremă aerată”, „cremă spumată ...
Cu o textură usoară, mătăsoasă si fină, supa cremă de dovleac este aperitivul ideal la o cină cu invitati sau la pranzul in familie. Istoria acestui fel de mancare incepe pe 1 ianuarie 1804, in Haiti, unde localnicii au făcut pentr ...
Deliciosul cozonac este nelipsit de la masa de Pasti insă este extrem de important să stim cum facem un aluat de cozonac după reteta veche a bunicii. Gospodinele tin cont de cateva trucuri pentru a face un aluat fraged cu care vor pregăti cei mai bu ...
Lumea culinară a suferit o pierdere foarte mare. Unul dintre cei mai cunoscuti bucătari din Scotia, Ahmed Aslam Ali, a murit la varsta de 77 de ani. El rămane celebru pentru reteta sa de pui care a devenit un preparat nelipsit din meniurile restauran ...
Doi hoti care au intrat peste o familie din Peştişul Mare pentru a fura o retetă de mici au fost prinsi de politisti. Doi bărbati care in luna septembrie ar fi intrat peste o familie din localitatea hunedoreană Pestisul Mare au f ...
Cum se face gemul de prune Ingrediente - 2 kg prune - 800 g zahăr - zahăr vanilat sau esenţă de vanilie (opţional) Cum se prepară Se spală şi se curăţă prunele de samburi şi de codiţe. Se pun la frigider, la rece, pentru 2-3 ore. &I ...
Turtele sunt foarte indicate in perioada postului, reteta fiind una rapid. Pot fi consumate si simple, dar si umplute cu varză, cozi de ceapă verde, cartofi cu ceapă sau chiar cu magiun. Gospodinele au nevoie de următoarele ingrediente: 550 grame ...
Ziua Natională a Romaniei vine si cu o traditie in ceea ce priveste sectorul culinar. Cea mai cerută mancare de 1 Decembrie este deja celebra fasole cu ciolan afumat. Reteta pentru acest preparat este una destul de simplă, insă, dacă vrei să obt ...
Club Sandwich-ul poate fi considerat o gustare, de cele mai multe ori servită pe plaje, la cafenele, dar il poti prepara si pe post de mic dejun. Asadar, dacă iti este poftă de un sandvis gustos, iată reteta pe care o poti incerca in bucătăria ta. ...
Ceapa murată poate fi adăugată in salate, sandvisuri, burgeri. De asemenea, poate fi servită alături de o friptură si, pur si simplu, ca o gustare. Ceapa rosie se murează perfect si arată foarte elegant pe masă. Vă oferim cea mai rapidă si m ...
Aproape că nimic nu se compară cu mirosul painii de casă, abia scoasă din cuptor, cu textură crocantă si miez cald si pufos. Ce-i drept, painea de casă făcută de bunica va rămane intotdeauna unul dintre cele mai apetisante preparate, insă la ...
Timp de pregătire: 45 minute Timp de gătit: 15 minute Dificultate: Usor Sos de grătar cu ardei iuţi şi cafea. Ingrediente 3 ardei iuţi guajillo 3 ardei iuţi mulato 1/2 ceapă medie, tăiată in patru 6 cătei de ustur ...
Crema vinete lumina este un sos delicat si gustos, perfect pentru buschette, crutoane, paste, dar si carne. Folositi aromele preferate: pătrunjel, oregano, mentă sau busuioc, orice doriti. Puteti folosi si iute pentru un gust picant si puternic. Ofer ...
Rares Bogdan face anuntul zilei in conditiile in care Romania se confruntă cu o criză economică fără precedent. Facturile la energie, dar si gaze au explodat, la fel ca si pretul la carburanti, iar pretul alimentelor a inregistrat si el cresteri al ...
Tanjesti după ceva dulce? Încercati cartofi dulci cu scortisoară! Acest combo clasic satisface cu sigurantă pofta voastră pentru gustări dulci. Această retetă este deosebit de potrivită pentru persoanele care au nevoie de a stabiliza nivel ...
Micii sunt recunoscuti ca fel de mancare independent, cu toate că reteta de bază isi are originea in Balcani, provenind din Serbia. Are si influente otomane, se intalneste si in Grecia sau Turcia. O legendă spune că mititeii ar fi fost inventati ...
Focaccia este un produs de panificatie specific bucătăriei italiene, de obicei continand ulei de măsline si ierburi aromatice. Această paine e consumată drept aperitiv. Pe vremuri, focaccia era servită de sărbători. Dacă aveti suficient ti ...
Pe 14 februarie se implinesc 40 de ani de cand renumita ciorbă rădăuteană a intrat in retetarul oficial al restaurantelor din Bucovina. Cand a fost consemnată, pe 14 februarie 1982, nimeni nu se astepta la succesul pe care il are acest fel de man ...