Rețetă de turte delicioase
Dimensiune font:
Turtele sunt foarte indicate în perioada postului, rețeta fiind una rapid. Pot fi consumate și simple, dar și umplute cu varză, cozi de ceapă verde, cartofi cu ceapă sau chiar cu magiun. Gospodinele au nevoie de următoarele ingrediente:
550 grame de făină albă de calitate superioară
25 grame de drojdie proaspătă sau aproximativ 7 grame din cea uscată
10 grame de sare
1 linguriță rasă de zahăr
50 ml de ulei de floarea soarelui
400 ml de apă caldă.
Rețetă de post, turte pufoase la tigaie
Toate ingredientele solide se amestecă într-un castron, așadar fără ulei. Se frământă totul până se formează un aluat moale, aproximativ 5 minute Se toarnă inițial doar 350 ml de apă caldă. Dacă făina mai cere apă, atunci se mai adaugă și restul de 50 de ml. La final se adaugă uleiul și se continuă frământarea pentru alte 3-5 minute.
Aluatul se strânge sub forma unei bile și se lasă la dospit. Castronul trebuie să fie acoperit cu un prosop curat și lăsat la cald. Aluatul trebuie să-și dubleze volumul, să fie moale și să facă bășicuțe. Compoziția obținută se împarte în patru părți egale a câteva 250 de grame fiecare
Fiecare bilă de aluat se frământă și se întinde cu palma sau cu ajutorul unui sucitor. Turtele crude se acoperă cu folie de plastic până când se prăjesc. Turtele se pot prăji în tigaie sau în ceaun.
Este foarte important ca fundul tigăii să fie presărat cu puțină sare, iar focul să fie dat la minim. Tigaia se acoperă cu un capac, iar urtele se lasă la copt circa 10 minute pe fiecare parte sau până când aluatul începe să se umfle și să se rumenească. Rețeta ta este gata. Poftă bună!, potrivit Fanatik.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau