De ce să bei ceai Kombucha? Află ce beneficii îți aduce

Fata tine in mana o sticla de ceai kombucha de la Zenvita(1)

Dimensiune font:

| 18-11-2024 10:14

 De ce să bei ceai Kombucha? Află ce beneficii îți aduce

Ai mai auzit până acum de ceaiul Kombucha și de beneficiile pentru sănătate cu care vine la pachet pe lângă gustul revigorant și delicios? Vom detalia mai jos, însă pe scurt, o sticlă de ceai Kombucha are probiotice, vitamine, minerale și acizi care îți dau un boost pentru digestie și energie, ajută imunitatea și procesele naturale de detoxifiere ale organismului. Te-am convins să citești mai departe? 

Ce este ceaiul Kombucha?

Kombucha este la bază un ceai îndulcit fermentat. Mai exact, după prepararea unui ceai verde și negru îndulcit cu zahăr, se adaugă ciuperca de Kombucha (cultura de Kombucha) - o cultură de drojdii și bacterii care face ceaiul să fermenteze. În timpul fermentării se produc milioane de bacterii bune, numite probiotice, bacterii care odată ajunse la noi în intestin sunt extrem de benefice pentru acesta și flora intestinală.

Unde a apărut ceaiul Kombucha?

Undeva în China apare menționată pentru prima dată, dar mai interesant este că ceaiul Kombucha se prepară de peste 2.000 de ani. Așadar, este posibil ca arborele tău genealogic să cuprindă rude care și-au preparat ceai Kombucha acasă.Deși momentul când a fost descoperită este ambigu, în jurul acestei băuturi circulă multe legende, unele mai interesante decât altele. Una dintre ele spune despre împăratul Japoniei care a fost tratat de către doctorul Kombu cu acest ceai, căpătând astfel o aură miraculoasă și fiind supranumit „elixirul tinereții” sau „ceaiul nemuririi”.

Ce beneficii are ceaiul Kombucha? 

Am amintit mai sus de probiotice care ajută flora intestinală. De aici derivă o serie de beneficii importante pentru sănătate: 

· Ceaiul Kombucha ajută digestia - O floră intestinală echilibrată înseamnă un ajutor în descompunerea alimentelor, dar și a preluării nutrienților din acestea.

· Un tranzit regulat – Dacă ai probleme cu constipația, ceaiul Kombucha poate fi un aliat de bază, deoarece ajută la reglarea tranzitului tot prin echilibrarea florei. Multe persoane au declarat că un consum regulat de ceai Kombucha le-a rezolvat această problemă. 

· Ajutor în detox – Preparată pe bază de ceai, Kombucha este natural bogată în polifenoli – micronutrienți ce pot ajuta la combaterea stresului oxidativ și neutralizarea radicalilor liberi din organism. Practic, poate contribui la protejarea celulelor împotriva daunelor toxice. 

· Ajută imunitatea – Ceaiul Kombucha reglează atât flora intestinală pentru o absorbție mai bună a nutrienților din alimente, dar vine și cu vitamine B, C, D, minerale precum calciu, magneziu, fier, potasiu, zinc, dar și compuși benefici (probiotice, antioxidanți, acizi organici, enzime digestive și polifenoli). O întreagă listă de nutrienți ce fortifică imunitatea. 

· Piele mai sănătoasă – Dacă te confrunți cu acnee de tip inflamatoriu, ceaiul Kombucha poate contribui la reducerea acesteia prin probioticele care ajută microbiomul să scadă inflamația din organism, inflamație care se poate traduce în eczeme ale pielii sau acnee. Numeroase femei au declarat că, în urma consumului regulat de Kombucha, au observat o diminuare semnificativă a acneei sau chiar eliminarea acesteia. 

· Ceaiul Kombucha susține colesterolul „bun” și îl ține în frâu pe cel „rău”.- Meritul aparține ceaiului verde folosit ca bază pentru prepararea kombucha. Această băutură este bogată în compuși benefici, precum polifenolii și antioxidanții, care pot crește nivelul colesterolului „bun” HDL. Ceaiul verde și, implicit, kombucha fermentată din ceai verde, pot ajuta, de asemenea, la prevenirea oxidării particulelor de colesterol, contribuind astfel la menținerea sub control a nivelurilor de colesterol „rău” LDL. 

· Ceaiul Kombucha îți dă energie - Mulți consumatori de Kombucha spun că au observat niveluri crescute de energie după consumul acestei băuturi dar și o mai bună concentrare în timpul zilei de muncă. De unde vine energia? În primul rând, de la cofeina din ceaiul negru și verde, dar și de la toți nutrienții enumerați mai sus.

 Unde găsești ceai Kombucha?

Pe piața din România, tot mai multe branduri de kombucha, atât internaționale, cât și locale, își fac apariția. Ce este esențial să știi atunci când alegi ceaiul Kombucha este să cauți unul nepasteurizat și nefiltrat pentru a beneficia de toate proprietățile care îl fac atât de apreciat. Printre producătorii locali, Zenvita se remarcă prin prepararea ceaiului kombucha conform unei rețete tradiționale. Pentru îmbuteliere folosesc sticle de sticlă și oferă trei arome foarte echilibrate ca și gust (folosind numai plante și fructe reale, naturale și sucuri presate la rece): ghimbir & lămâie, mentă & lime, zmeură & hibiscus. În plus, Zenvita pune la dispoziție și un kit pentru preparare ceai kombucha acasă, pentru cei care doresc să-și facă singuri această băutură.

Acum, probabil te-ai convins că ai toate motivele să introduci ceaiul Kombucha în alimentația ta. Nu uita însă că beneficiile băuturii sprijină un regim de viață echilibrat și nu poate să combată somnul insuficient, fast-food-ul sau sedentarismul.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:31

1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Ion Neculce, cu sediul administrativ in sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, telefon 0232/710.880, email: office@primaria- ionneculce.ro, cod fiscal 4541050. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: -teren in suprafata de 2.539 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 62719, Carte funciara 62720; -teren in suprafata de 2.539 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62720, Carte funciara 62720; -teren in suprafata de 1.374 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 62721, Carte funciara 62721; -teren in suprafata de 1.165 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62722, Carte funciara 62722; ce apartin domeniului privat al Comunei Ion Neculce, conform caietului de sarcini, O.U.G. nr. 57/03.07.2019 si H.C.L. al Comunei Ion Neculce nr. 94/17.10.2024. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei sau electronic, prin e-mail: office@primaria- ionneculce.ro. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Registratura Comunei Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: Gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 18.11.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 26.11.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, Registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: un exemplar. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.11.2024, ora 09.30, Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi -etajul I -Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Iasi, Iasi, Str. Elena Doamna nr. 1A, judetul Iasi, telefon 0332/403.647, fax 0332/435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 01.11.2024.
1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Ion Neculce, cu sediul administrativ in sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, telefon 0232/710.880, email: office@primaria- ionneculce.ro, cod fiscal 4541050. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: -teren in suprafata de 4.250 mp, situat in extravilanul satului Razboieni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62548, Carte funciara 62548; -teren in suprafata de 3.080 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 61364, Carte funciara 61364; ce apartin domeniului privat al Comunei Ion Neculce, conform caietului de sarcini, O.U.G. nr. 57/03.07.2019 si H.C.L. al Comunei Ion Neculce nr. 89/27.07.2023. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei sau electronic, prin e-mail: office@primaria- ionneculce.ro. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Registratura Comunei Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: Gratuit. 3.4.Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 18.11.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 26.11.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, Registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: un exemplar. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.11.2024, ora 09.30, Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi -etajul I -Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Iasi, Iasi, Str. Elena Doamna nr. 1A, judetul Iasi, telefon 0332/403.647, fax 0332/435.700, e-mail: tr-iasi-reg @just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 01.11.2024.
Usturoiul - Beneficii cunoscute şi mai puţin cunoscute ale consumului de usturoi
18/11/2024 11:17

Usturoiul - Beneficii cunoscute şi mai puţin cunoscute ale consumului de usturoi  Cunoscut in mod special datorita aromei inconfundabile si gustului pe care il confera preparatelor culinare, usturo ...

Ministerul Sănătății organizează duminică, 17 noiembrie 2024, concurs național de intrare în rezidențiat
17/11/2024 12:09

 Peste 10.000 de absolventi de medicină din intreaga tară s-au inscris la concursul de intrare in rezidentiat, care va avea loc astăzi. Acesta se va desfăsura in centrele universitare Bucuresti, Cluj- ...

Peste 10.000 de candidaţi susţin duminică examenul de intrare în rezidenţiat
17/11/2024 08:01

Ministerul Sănătătii organizează duminică, 17 noiembrie, concursul national de intrare in rezidentiat 2024, sub formă de test-grilă cu 200 de intrebări. Conform datelor oficiale, sunt inscrisi 10.575 de ...

Doctorița din scandalul copilului mort de la Târgu Jiu, tratamente în parcare. În trecut fusese condamnată pentru moartea unei tinere
16/11/2024 00:37

O doctorită implicată in cazul copilului mort la Spitalul de Urgentă din Targu Jiu a fost filmată in timp ce trata pacienti in parcare contra-cost. In trecut femeia a fost condamnată pentru ucidere din cul ...

Ministrul Rafila: Nu există restricţii la numărul paturilor de paliaţie şi a finanţării de la CNAS
16/11/2024 00:26

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat vineri, la Oradea, că nu există restricţii in privinţa numărului paturilor de paliaţie din spitale şi a finanţării acestora de Casa Naţională de ...

Viitorul nu arată deloc bine. Tinerii sunt tot mai anxioși, disperați și speriați. Ce este solostalgia?
15/11/2024 12:03

O nouă formă de suferintă psihologică afectează generatia tanără la nivel global. Sase din zece tineri se simt speriati, anxiosi si disperati cand se gandesc la viitorul planetei, iar specialistii au num ...

Bolile copilăriei - cum să te pregătești pentru reîntoarcerea copilului în colectivitate
15/11/2024 10:25

Bolile copilăriei - cum să te pregătesti pentru reintoarcerea copilului in colectivitate Revenirea in colectivitate după vacantă poate fi un moment marcat de entuziasm pentru copilul tău, dar si de provo ...

Guvernul a suplimentat bugetul Ministerului Sănătăţii cu suma de 1,4 miliarde lei
14/11/2024 19:57

Guvernul a suplimentat, joi, bugetul Ministerului Sănătăţii cu suma de 1,4 miliarde lei reprezentand credite bugetare, pentru plata integral, in luna decembrie 2024, a materialelor şi prestărilor de servi ...

14 Noiembrie - Ziua Mondială a Diabetului
14/11/2024 10:59

14 Noiembrie - Ziua Mondială a Diabetului Ziua Mondială a Diabetului, marcată in fiecare an la data de 14 noiembrie, a fost lansată in anul 1991 de Federatia Internatională de Diabet (IDF) cu scopul pro ...

Studiu britanic: Consumarea unui pumn de nuci pe zi poate reduce riscul de demență
12/11/2024 12:10

Dementa se dovedeste a fi foarte greu de tratat cu medicamente, dar oamenii de stiintă incearcă să găsească „ingrediente secrete” care stimulează creierul, ascunse deja in alimentatia noastră, potriv ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei