De ce să bei ceai Kombucha? Află ce beneficii îți aduce
Dimensiune font:
De ce să bei ceai Kombucha? Află ce beneficii îți aduce
Ai mai auzit până acum de ceaiul Kombucha și de beneficiile pentru sănătate cu care vine la pachet pe lângă gustul revigorant și delicios? Vom detalia mai jos, însă pe scurt, o sticlă de ceai Kombucha are probiotice, vitamine, minerale și acizi care îți dau un boost pentru digestie și energie, ajută imunitatea și procesele naturale de detoxifiere ale organismului. Te-am convins să citești mai departe?
Ce este ceaiul Kombucha?
Kombucha este la bază un ceai îndulcit fermentat. Mai exact, după prepararea unui ceai verde și negru îndulcit cu zahăr, se adaugă ciuperca de Kombucha (cultura de Kombucha) - o cultură de drojdii și bacterii care face ceaiul să fermenteze. În timpul fermentării se produc milioane de bacterii bune, numite probiotice, bacterii care odată ajunse la noi în intestin sunt extrem de benefice pentru acesta și flora intestinală.
Unde a apărut ceaiul Kombucha?
Undeva în China apare menționată pentru prima dată, dar mai interesant este că ceaiul Kombucha se prepară de peste 2.000 de ani. Așadar, este posibil ca arborele tău genealogic să cuprindă rude care și-au preparat ceai Kombucha acasă.Deși momentul când a fost descoperită este ambigu, în jurul acestei băuturi circulă multe legende, unele mai interesante decât altele. Una dintre ele spune despre împăratul Japoniei care a fost tratat de către doctorul Kombu cu acest ceai, căpătând astfel o aură miraculoasă și fiind supranumit „elixirul tinereții” sau „ceaiul nemuririi”.
Ce beneficii are ceaiul Kombucha?
Am amintit mai sus de probiotice care ajută flora intestinală. De aici derivă o serie de beneficii importante pentru sănătate:
· Ceaiul Kombucha ajută digestia - O floră intestinală echilibrată înseamnă un ajutor în descompunerea alimentelor, dar și a preluării nutrienților din acestea.
· Un tranzit regulat – Dacă ai probleme cu constipația, ceaiul Kombucha poate fi un aliat de bază, deoarece ajută la reglarea tranzitului tot prin echilibrarea florei. Multe persoane au declarat că un consum regulat de ceai Kombucha le-a rezolvat această problemă.
· Ajutor în detox – Preparată pe bază de ceai, Kombucha este natural bogată în polifenoli – micronutrienți ce pot ajuta la combaterea stresului oxidativ și neutralizarea radicalilor liberi din organism. Practic, poate contribui la protejarea celulelor împotriva daunelor toxice.
· Ajută imunitatea – Ceaiul Kombucha reglează atât flora intestinală pentru o absorbție mai bună a nutrienților din alimente, dar vine și cu vitamine B, C, D, minerale precum calciu, magneziu, fier, potasiu, zinc, dar și compuși benefici (probiotice, antioxidanți, acizi organici, enzime digestive și polifenoli). O întreagă listă de nutrienți ce fortifică imunitatea.
· Piele mai sănătoasă – Dacă te confrunți cu acnee de tip inflamatoriu, ceaiul Kombucha poate contribui la reducerea acesteia prin probioticele care ajută microbiomul să scadă inflamația din organism, inflamație care se poate traduce în eczeme ale pielii sau acnee. Numeroase femei au declarat că, în urma consumului regulat de Kombucha, au observat o diminuare semnificativă a acneei sau chiar eliminarea acesteia.
· Ceaiul Kombucha susține colesterolul „bun” și îl ține în frâu pe cel „rău”.- Meritul aparține ceaiului verde folosit ca bază pentru prepararea kombucha. Această băutură este bogată în compuși benefici, precum polifenolii și antioxidanții, care pot crește nivelul colesterolului „bun” HDL. Ceaiul verde și, implicit, kombucha fermentată din ceai verde, pot ajuta, de asemenea, la prevenirea oxidării particulelor de colesterol, contribuind astfel la menținerea sub control a nivelurilor de colesterol „rău” LDL.
· Ceaiul Kombucha îți dă energie - Mulți consumatori de Kombucha spun că au observat niveluri crescute de energie după consumul acestei băuturi dar și o mai bună concentrare în timpul zilei de muncă. De unde vine energia? În primul rând, de la cofeina din ceaiul negru și verde, dar și de la toți nutrienții enumerați mai sus.
Unde găsești ceai Kombucha?
Pe piața din România, tot mai multe branduri de kombucha, atât internaționale, cât și locale, își fac apariția. Ce este esențial să știi atunci când alegi ceaiul Kombucha este să cauți unul nepasteurizat și nefiltrat pentru a beneficia de toate proprietățile care îl fac atât de apreciat. Printre producătorii locali, Zenvita se remarcă prin prepararea ceaiului kombucha conform unei rețete tradiționale. Pentru îmbuteliere folosesc sticle de sticlă și oferă trei arome foarte echilibrate ca și gust (folosind numai plante și fructe reale, naturale și sucuri presate la rece): ghimbir & lămâie, mentă & lime, zmeură & hibiscus. În plus, Zenvita pune la dispoziție și un kit pentru preparare ceai kombucha acasă, pentru cei care doresc să-și facă singuri această băutură.
Acum, probabil te-ai convins că ai toate motivele să introduci ceaiul Kombucha în alimentația ta. Nu uita însă că beneficiile băuturii sprijină un regim de viață echilibrat și nu poate să combată somnul insuficient, fast-food-ul sau sedentarismul.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau