Cât de dificil este să organizezi o înmormântare în 2021 și cum vă ajută serviciile funerare Rarox
Dimensiune font:
Chiar dacă trăim vremuri de pandemie, dacă mizăm pe un stil de viață modern, când sunt momente cheie în viața omului reducem totul la tradiții și lucruri care „așa trebuie făcute”. Iar din lungul șir de tradiții se numără și o sumedenie de lucruri pe care o familie îndoliată trebuie să le facă. Contrar aparențelor, în 2021 să organizezi o înmormântare nu este un lucru ușor.
Câți colaci, câte prosoape și alte tradiții la o înmormântare
Chiar din primele clipe când apelați la servicii funerare Rarox există un lung șir de tradiții ce se înșiruie. Defunctul trebuie să aibă parte de un sicriu „îmbrăcat” cu lenjerie, pernă, cu voal alb, capitonat de ce nu. Are semnul crucii pe capac și alături de sicriu vine și nelipsita cruce din lemn, inscripționată cu numele și data nașterii și a morții. Acestea sunt și primele cheltuieli ce se fac cu privire la organizarea unei înmormântări.
Urmează și pregătirile ce țin de colaci, prosoape și lumânări. În fiecare zonă a țării există o serie de tradiții legate de cum se va desfășura ziua înmormântării, deși în fond vorbim despre aceleași curs al evenimentului. Agenții firmelor de pompe funebre sunt însă în general pregătiți și având experiență în spate, pot consilia, astfel încât să faceți alegeri ce țin cont și de partea religioasă, cât și de cea legală, în vigoare, respectând totodată și tradițiile locului/zonei.
Cât costă o înmormântare în zilele noastre
O înmormântare poate costa destul de mult, dar asta nu înseamnă că veți rămâne cu mortul pe masă în lipsa unui buget generos. Apelați la agenții de pompe funebre care au varietate de servicii funerare Fundeni, astfel încât să fie convenabil și din punct de vedere financiar. Spre exemplu, în cadrul firmei Rarox din București, există pachete funerare ce pot fi achitate și pe bază de talon de pensie. Sunt 4 la număr și presupun un cumul de servicii specifice și/sau produse și alte articole funerare. Astfel, până când veți deconta de la stat ajutorul de înmormântare, aveți însă disponibile cele necesare pentru priveghere și pentru a nu întârzia cu organizarea.
Cheltuielile se adună și pentru că în zilele noastre există obligativitatea de a îmbălsăma defunctul, ceea ce generează costuri și cu preluarea, manipularea, transportul defunctului.
De la stat puteți primi puțin peste 5.000 de lei, dacă persoana în cauză a fost asigurată sau puțin peste 2.000 de lei dacă nu a avut acest statut.
Tradițiile sunt pentru cei rămași sau pentru sufletul celui plecat?
Deși și fețele bisericești admit că unele tradiții făcute și respectate la înmormântări practic nu au temei religios, mulți nu se dezic de ele. Una din explicații este că sufletul celui plecat să fie liniștit sau poate pentru că acestea sunt ultimele lucruri posibil de realizat pentru cel plecat, un soi de datorie morală a celor rămași, a familiei îndoliate.
Despre cât de greu este organizată o înmormântare toată lumea află mai devreme sau mai târziu, mai ales dacă astfel de evenimente au loc în zone rurale unde sunt păstrate cu sfințenie unele tradiții.
Contact:
office@funerarenonstop-bucurești.ro
0769.658.216
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau