De ce refuză unii români noile buletine electronice: ”Ni se pune în pericol mântuirea!”

cartea-electronica-de-identitate-1280x720-840x500

Dimensiune font:

| 22-01-2020 15:42

La începutul anului, actualul ministru de interne, Marcel Vela, a anunțat că începând din vara anului viitor, toți românii vor putea cere buletine electronice. Noile cărți de identitate vor avea CIP și vor îndeplini și funcția de card de sănătate.

De ce refuză unii români noile buletine electronice: ”Ni se pune în pericol mântuirea!”
Conform declarațiilor ministrului, cu noile cărți de identitate vom putea călători în țările membre ale Uniunii Europene. Iar până în 2031 pot merge fără pașaport și cei care nu au apucat să schimbe cartea de identitate, dar au un buletin valabil.

„Cartea electronică de identitate va asigura funcționalitatea de card de sănătate. Documentele electronice de identificare vin cu elemente suplimentare de securitate și cu garanții că persoana care prezintă documentul este, în fapt, titularul acestuia. Această carte de identitate simplă nu va conține un CIP ori date electronice dar va prezenta un grad ridicat de securitate. Aș dori să atenționez că acest tip de carte, fără CIP, nu va putea fi folosit, începând de anul viitor, pentru a ieși din țară”, a subliniat ministrul de Interne într-un interviu pentru Europa FM.

Termenul-limită pentru emiterea cărților de identitate electronice (CI) este cuprins în Regulamentul (UE) 2019/1157 și este stabilit, mai exact, în data de 2 august 2021. Astfel, cel mai târziu la început de august 2021, tinerii de peste 12 ani din țara noastră vor putea solicita autorităților eliberarea de acte de identitate.

„Cărţile electronice de identitate vor simplifica relaţia cetăţenilor români cu autorităţile naţionale şi cu cele din alte state. Cetăţenii vor putea interacţiona de unde vor cu autorităţile administraţiei publice putând cere prestarea de servicii, vor fi eliminate celebrele cozi de la ghişeele din zona Ministerului Interne şi din alte zone ale administraţiei publice.

Cartea electronică de identitate va asigura funcţionalitatea de card de sănătate. Se va crea și posibilitatea de a crea o carte de identitate simplă pentru cetățenii care nu vor carte de identitate cu cip. Cartea simplă de identitate nu va conţine cip sau date electronice, dar va prezenta un grad ridicat de securitate. Acest tip de carte fără cip nu va putea fi folosită de anul viitor pentru a ieşi din ţară”, a declarat Marcel Vela.

Inițiativa MAI nu este una nouă, ci, mai degrabă, reprezintă o aliniere la regulamentul Uniunii Europene 2019/1157. Data limită pentru emiterea cărților de identitate electronice este 2 august 2021. În privința datelor care vor fi stocate pe cipul integrat în cartea de identitate, particularitățile respective la vezi mai jos.

datele din formatul tipărit, care se stabilesc prin norme metodologice. În prezent datele tipărite sunt: numele și prenumele, CNP-ul, cetățenia, locul nașterii, adresa de domiciliu, iamaginea facială
un certificat digital pentru autentificare emis și înscris de Ministerul Afacerilor Interne;
un certificat digital pentru semnătură electronică emis și înscris de Ministerul Afacerilor Interne şi, după caz, certificate calificate pentru semnătură electronică, astfel cum acestea sunt definite de legislația în domeniu; datele biometrice ale titularului, constând în imaginea facială şi impresiunile papilare a două degete.
Noile cărți de identitate vor avea o valabilitate de 10 ani după vârsta de 18 ani, de 6 ani de la 12 până la 18 ani și nelimitat după 70 de ani.

Toate aceste informații au fost dezbătute marți de Ministerul de Interne. Dezbaterea a durat șase ore și au participat preoți, reprezentanți ai Noii Drepte, reprezentanți ai Asociației Pro Decizii Informate, dar și cetățeni, majoritatea împotriva introducerii cipului.

”Ni se pune în pericol mântuirea, numele de botez este asociat cu un număr, 666. De ce se vrea această Uniune Europeană antihristică? De ce se atentează la mântuirea noastră? Are efecte nocive asupra sufletelor noastre. Este visul tuturor dictatorilor de a deţine controlul asupra supuşilor”.

Femeia care a făcute aceste declarații, în timpul dezbaterii, este de părere că folosirea buletinelor electronice va deveni o închisoare. Iar cipul pe care vor fi stocate datele personale este doar o măsură înaintea cipului implantat.

„Dacă cineva vă permite să intrați în casa lui doar cu anumite condiții, trebuie să respectați acele reguli”, a spus secretarul general adjunct în MAI, Giani Nica.

Într-o altă intervenție, un alt participant la dezbatere a spus clar că nici el nu este de acord cu acest aspect.

„Creștinii ortodocși refuză să fie numerotaţi. A nu se uita că numerotarea oamenilor a început la Auschwitz în vara anului 1943. Acei evrei au fost tatuaţi cu număr de ordine”, a spus bărbatul.

La dezbatere au fost prezenți și reprezentați ai organizației ”Noua Dreaptă”, la rândul lor declarându-se împotriva noilor sistem de identificare, prin vocea Georgetei Mihail.

„De ce faceți lucruri împotriva poporului român? Toate atitudinile astea care se fac – şi cu ciparea populaţiei, şi cu 5G-ul, vaccinarea cu forţa -, toate sunt deja o formă de dictatură. Noi vrem să ne păstrăm liberul arbitru. Noi suntem români şi suntem europeni prin naştere. Deci, plătim la Uniunea Europeană taxă de membru în urma căreia Uniunea Europeană a ajutat ca să ne fie ţara jefuită, nu mai avem fabrici, locuri de muncă, păduri şi agricultură”, a spus Georgeta Mihail. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:26

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Cum devine moldovenesc grâul ucrainean. ”În război se fac cele mai mari profituri!”
19/05/2024 20:03

Republica Moldova exporta in Romania, in trimestrul III 2021, o cantitate de 14.699 de tone de grau, iar după inceperea războiului, in trimestrul III din 2022, a urcat la 74.000 de tone de grau, pentru ca in ...

Explicațiile pentru presiunea mare de la granițele României: Peste 275.000 de oameni au trecut frontierele în 24 de ore
19/05/2024 17:01

Peste 275.000 de oameni si circa 86.000 de masini au trecut frontiera Romaniei in ultimele 24 de ore, anuntă duminică Politia de Frontieră. Punctele de trecere a frontierei sunt mai aglomerate deoarece dumin ...

Elicopterul în care s-ar afla președintele Iranului s-ar fi prăbușit
19/05/2024 16:53

Un elicopter in care s-ar fi aflat presedintele Iranului, Ebrahim Raisi, ar fi fost implicat intr-un accident aviatic. Acesta călătorea intr-un convoi de 3 elicoptere, unul dintre ele s-ar fi prăbusit, dar n ...

Colonelul Talpan, declarații de noaptea minții: și-a făcut de râs superiorii și a dat o veste bulversantă
19/05/2024 15:56

Pe vremuri, se stia că disciplina e o conditie de bază in cadrul Armatei. Iar ierarhiile se respectă cu sfintenie. In ultimii ani insă, in ceea ce priveste Armata Romană cel putin, aparitia personajului Fl ...

Armata României se „dezintegrează”. Val de plecări din Ministerul Apărării Naționale din cauza salariilor mici
19/05/2024 15:36

Tinerii care sunt ingineri in Armata Romaniei, dar si cei care au alte functii, aleg să-si dea demisia, ca urmare a salariilor mici. Studentii de la cele 4 facultăti ale Academiei Tehnice Militare din Bucures ...

Ciclonul care a distrus Europa ajunge în România! Meteorologii anunță ploi abundente, grindină și vânt puternic
19/05/2024 10:53

În Europa, in ultimele zile, un ciclon a făcut ravagii, cea mai afectată tară fiind Italia. Meteorologii avertizează că ciclonul se intreaptă spre tara noastră si, chiar dacă nu va lovi cu aceeasi ...

Atenție! Reguli stricte în mai multe cafenele din România în weekend
19/05/2024 06:54

Mai multe cafenele din Bucuresti si din Cluj au inceput să le interzică clientilor folosirea laptopului in timpul weekend-ului. Motivul principal ar fi că uneori oamenii sunt atat de focusati pe muncă, inca ...

Trendul bizar care a luat amploare în liceele din România! Elevii se identifică drept animale şi vin îmbrăcaţi ca vulpi şi papagali: 'Urcă în patru labe'
19/05/2024 06:46

Trendul care a uimit Romania! Elevii "furry" au ajuns să sperie profesorii. Fenomenul inspirat de pe reţelele de socializare ii transformă pe copii in diverse animale. Se imbracă şi se comportă ca nişte ...

Inundaţii în Germania, Belgia, Franţa şi Olanda în urma ploilor abundente
18/05/2024 22:19

Mai multe regiuni din Germania, Belgia, Franţa şi Olanda au fost afectate sambătă de inundaţii in urma intemperiilor, iar pagubele se anunţă deja ‘considerabile’ in unele locuri, relatează A ...

Prima ipoteză după naufragiul de la Sf. Gheorghe: 'Cel mai probabil a fost o coliziune cu o altă navă' / Cum s-au salvat cei opt marinari
18/05/2024 20:34

Liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor, Adrian Mihălcioiu, a afirmat că cel mai probabil nava scufundată in zona Sfantu Gheorghe s-ar fi lovit de o altă navă şi a explicat că, in general, un vapor s ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei