Decizia lui Renato Usatîi, candidatul clasat pe locul 3 în alegerile prezidențiale din Republica Moldova. Cum poate înclina balanța votului din turul al doilea

000000  ULTIMA-ORA-pensii-m

Dimensiune font:

| 28-10-2024 19:22

 Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, care s-a clasat pe locul al treilea la primul tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova, a anunţat luni, 28 octombrie, într-o conferinţă de presă, că nu va face alegătorilor săi nicio recomandare de vot pentru turul al doilea, prevăzut să se desfăşoare duminica viitoare şi care se anunţă extrem de strâns.

Usatîi a spus că nu va susţine pe niciunul dintre cei doi candidaţi care au intrat în turul II al alegerilor prezidenţiale, iar politicianul a îndemnat cetăţenii să voteze candidatul pe care-l consideră ei potrivit, relatează NewsMaker.

Renato Usatîi a obţinut 13,79 la sută din voturi după primul tur al alegerilor prezidenţiale, în timp ce actuala preşedintă Maia Sandu, candidată din partea PAS, a avut 42,49 la sută din voturi, iar Alexandr Stoianoglo, susţinut de socialişti (PSRM), 25,95 la sută.

Renato Usatîi a criticat luni atât PAS, cât şi PSRM, acuzându-le de atacuri împotriva sa şi a partidului său de-a lungul timpului. Prin urmare, politicianul a menţionat că nu va sprijini pe niciunul dintre candidaţi în turul II.

„Vreau să vă declar cu toată certitudinea că eu, Renato Usatîi, nu voi vota niciun candidat. Dar, în acelaşi timp, vreau să menţionez că eu nu am dreptul să decid ce să facă cetăţenii ţării noastre: şi cei care m-au votat pe mine, şi cei care au votat alte partide politice. Fiecare cetăţean trebuie să-şi asume responsabilitatea personală pentru alegerea şi votul său. Procedaţi cum consideraţi de cuviinţă. Dvs. trebuie să decideţi pe cine şi cum îl veţi vota sau dacă veţi merge sau nu la alegerile prezidenţiale”, a spus el.   

 

Renato Usatîi, al cărui fief electoral este considerată regiunea Bălţi, este o figură controversată în politica din Republica Moldova. Iniţial un prorus, cu afaceri în Rusia, el şi-a schimbat orientarea prorusă după ce autorităţile ruse au emis pe numele lui un mandat de arestare şi a fost dat în urmărire internaţională în 2016, fiind bănuit că a pus la cale asasinarea unui om de afaceri rus.

Usatîi a candidat la preşedinţie şi în 2020, când s-a clasat tot pe locul al treilea, având atunci 16,09 la sută din voturi. În turul al doilea a susţinut-o, în mod aparent paradoxal, pe Maia Sandu, care avea 36,16 la sută din voturi în turul I şi care a câştigat preşedinţia în faţa lui Igor Dodon (32,61 la sută voturi în turul I), preşedintele de atunci. Maia Sandu a avut în turul al doilea peste 57 la sută din voturi, un scor categoric care a fost atribuit atunci atât diasporei, cât şi susţinerii lui Usatîi.

Ceilalţi candidaţi proeuropeni al căror electorat este curtat acum de Maia Sandu sunt Ion Chicu - 2,06 la sută, Octavian Ţîcu - 0,93 la sută, Andrei Năstase - 0,64 la sută şi Tudor Ulianovschi - 0,52 la sută. Acesta din urmă a anunţat că are drept condiţii demiterea actualului guvern şi continuare parcursului proeuropean al ţării.

În ceea ce-i priveşte pe candidaţii consideraţi proruşi, unul dintre ei este fosta guvernatoare din Găgăuzia, Irina Vlah, care a obţinut 5,38 la sută din voturi în primul tur. Potrivit agora.md, Irina Vlah, candidata care a ajuns pe a patra poziţie după numărul de voturi în primul tur al prezidenţialelor, a îndemnat cetăţenii să voteze împotriva Maiei Sandu. „Pe 3 noiembrie scăpăm de Maia Sandu, iar în 2025 – de PAS. Doar astfel putem salva R. Moldova”, a declarat Irina Vlah.

O altă candidată care se bucură de susţinerea lui Ilan Şor este fosta procuroare Violeta Furtună, care în turul I a obţinut 4,45 la sută din voturi. De asemenea, fostul premier Vasile Tarlev (3,19 la sută din voturi în primul tur) este considerat un apropiat al socialiştilor, astfel că bătălia pentru turul al doilea se anunţă foarte strânsă, dacă nu sunt puse la socoteală voturile lui Usatîi. În fieful lui electoral, Bălţi, al doilea oraş ca mărime din Republica Moldova, s-a votat preponderent antieuropean la referendumul organizat concomitent cu primul tur al alegerilor prezidenţiale din 20 octombrie 2024.

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Subscrisa TIMOFTE INSOLV SPRL, cu sediul in municipiul Piatra Neamt, Aleea Plaiului nr.10, bl.B1, sc.B, parter, apt.23, judetul Neamt, inregistrata in Registrul Formelor de Organizare al UNPIR sub nr. RFO II-0779, Atestat 2A0779, Cod Fiscal: RO33718032, Tel/fax: 0233272861, mobil: 0745455926/0744995468, Adresa e-mail: timofteinsolvsprl@gmail.com, In calitate de administrator judiciar al debitorului S.C. POLIVALENT S.R.L., conform Incheierii de sedinta nr.153/F din data de 13.09.2022, pronuntata de Tribunalul Neamt-Sectia a-II-a Civila, de Contencios Administrativ si Fiscal, in dosarul nr.2465/103/2022, Emite urmatoarea Decizie suspendare si amanare licitatii: Avand in vedere eroarea strecurata in cuprinsul publicatiilor de vanzare intocmite pentru bunurile apartinand debitoarei SC POLIVALENT SRL, transmise in presa locala si centrala, primarii, dosarul cauzei, pe site-ul UNPIR si in BPI, administratorul judiciar DECIDE: Anularea tuturor licitatiilor organizate pentru aceste active, urmand sa fie prorogata reluarea licitatiilor la o data ce va fi stabilita ulterior, motivat de urmatoarele aspecte: Administratorul judiciar precizeaza faptul ca, in publicatiile intocmite, comunicate si afisate nu coincide suprafata de teren situata in intravilanul satului Uricani, com. Miroslava, judet Iasi, care face obiectul contractului de concesiune nr. 26700/24.08.2018 incheiat cu Primaria comunei Miroslava, judetul Iasi, pentru o perioada de 49 de ani, in sensul ca, in unele publicatii este mentionata suprafata de 10.000 mp, iar in alte publicatii suprafata de 20.000 mp. Totodata prezenta decizie este fundamentata si pe finalizarea demersurilor de intabulare a imobilului in cartea funciara si de dezembrare a imobilului concesionat, demersuri inititate de administratorul special al societatii Polivalent SRL. De asemenea, s-a constatat faptul ca nu au fost respectate termenele de publicitate a vanzarii prevazute la art.838 alin.2 Cod proc. Civila. Prin urmare, in conformitate cu art.845 CPC, administratorul judiciar decide amanarea licitatiei din data de 28.10.2024 la o data ulterioara, cu refacerea formalitatilor de publicitate si finalizarea demersurilor privind intabularea si eventual dezmembrarea imobilului ce face obiectul contractului de concesiune incheiat cu Primaria comunei Miroslava. Administrator Judiciar, Timofte Insolv SPRL.

ANUNȚ DE PARTICIPARE LA LICITAȚIE PUBLICĂ. Privind concesiunea prin licitație publică a unui teren extravilan, domeniului privat al Comunei Tămășeni, Jud. Neamt. 1.Informații generale privind autoritatea contractantă in special denumirea, codul de identificare fiscală, adresa, număr telefon, fax și/sau adresa e-mail, persoană contact: Comuna Tămășeni, strada Unirii, nr.157 județul Neamț, telefon: 0233749494, fax: 0233749333, e–mail: primariatamaseni@yahoo.com. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, in special descrierea bunurilor care urmează să fie concesionate:Teren în suprafață de 1000 mp, ce aparține domeniului privat al Comunei Tămășeni, situat pe strada Traian din satul Tămășeni, comuna Tămăeșni; Concesiunea se va realiza conform HCL nr.51/16.10.2024 si OUG nr. 57/2019. 2.Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc in caietul de sarcini. 2.1.Modalitatea sau modalitațile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar din documentația de atribuire:la sediul Comunei Tămășeni sau în baza unei solicitari scrise sau in format electronic adresate către Primăria comunei Tămășeni. 2.2.Denumirea si datele de contact ale compartimentului de la care se pot obține un exemplar din documentația de atribuire: Primăria comunei Tămășeni, Compartiment administrare domeniul public și privat, fond funciar, cadatru și resurse umane. 2.3.Costul si condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor OUG nr.57/2019 privind Codul administrativ: 10,00 lei poate fi achitat in numerar la casieria unitații. 2.4.Data–limită de pentru solicitarea clarificărilor 05.11.2024 ora 12:00. 3.Informații privind ofertele: 3.1.Data-limită de depunere a ofertelor:11.11.2024 ora 15:00. 3.2.Adresa la care trebuie depuse ofertele: Primăria comunei Tămășeni, strada Unirii, nr.157, județul Neamț, la registratură.3.3.Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: 2 exemplare. 4.Data si locul la care se va desfașura sedința publică de deschidere a ofertelor:14.11.2024 ora 10:00, Primăria comunei Tămășeni, strada Unirii, nr.157, județul Neamț. 6.Denumirea, adresa, numărul de telefon și /sau adresa de e-mail ale instanței competente in soluționarea litigiilor apărute si termenele pentru sesizarea instanței: Judecătoria Roman, Piata Roman Voda nr. 1 cod postal 611022 telefon 0233 743858 fax 0233 742583, e-mail: jud-roman@just.ro.
Scandal la mitingul lui Donald Trump
28/10/2024 11:01

Donald Trump a umplut duminică Madison Square Garden din New York, unde s-a prezentat ca salvatorul Statelor Unite „distruse” de Kamala Harris, in timpul unui miting care a inclus insulte la adresa ...

 Accident aviatic în Republica Moldova. Un avion s-a prăbușit peste o casă și ulterior a luat foc
28/10/2024 08:22

Un accident aviatic a avut loc duminică la Vadul lui Vodă, in apropiere de Chisinău, Republica Moldova. Din primele informatii, pilotul nu a supravietuit. In jurul orei 09:51, o aeronavă de tip Socata TB 2 ...

LIVE-VIDEO: Dezbatere electorală între Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo
27/10/2024 20:45

    Maia Sandu şi Alexandr Stoianoglo, candidaţii din turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova, participă duminică, la o dezbatere electorală fă ...

Înșelătoria Black Friday, semnalată de șeful ANPC. Românii care nu fac acest gest, înainte de a cumpăra produsele, riscă să plătească enorm
27/10/2024 00:21

In Romania, Black Friday va avea loc pe data de 8 noiembrie, după ce firmele de curierat si magazinele online au ales să serbeze mai devreme. Sunt si alti retaileri care au prelungit termenul, dar indiferent ...

Revoltător: Activiștii LGBTI fac un marș chiar de Sfântul Dimitrie pentru a cere legalizarea de urgență a “parteneriatului civil” între persoane de același sex
26/10/2024 00:43

Asociatia de propagandă LGBTI MozaiQ anuntă organizarea, chiar sambătă, de Sfantul Dimitrie, de la ora 14:00, in Piata Universitătii din Bucuresti, a unui mars al anormalitătii, in care vor cere legalizar ...

Ucraina regretă că a renunţat în 1994 la armele nucleare
26/10/2024 00:32

Decizia Ucrainei de a renunţa la uriaşul său arsenal nuclear, luată sub presiune internaţională in schimbul unor garanţii de securitate promise de marile puteri in Memorandumul de la Budapesta, reprezint ...

Deși nu merg la școală, copiii Danei Nălbaru au performanțe uluitoare. Mezinul este supradotat și, la doar 9 ani, se pregătește pentru Bacalaureat
26/10/2024 00:26

De mai bine de un an de zile, Dana Nălbaru, Dragos Bucur si cei trei copii ai lor au dat viata de la oras pe traiul de la tară. Cei cinci locuiesc in satul Mosteni-Greci din judetul Arges si, desi activităti ...

Fenomenul 'uhileantî' zguduie Ucraina: un mare focar de corupție a fost descoperit în Kiev
25/10/2024 00:55

Serviciul anticoruptie ucrainean a anunţat joi că a confiscat peste 1,2 milioane de dolari in numerar, precum si masini de lux, şi a arestat trei oficiali ai unui centru de recrutare militară din Kiev suspe ...

Pizza cu mai mult decât 'de toate': Comanda de droguri se făcea la vedere, direct din meniu
24/10/2024 00:28

O pizzerie din Düsseldorf a fost folosită pentru livrarea de cocaină, mascată printr-o comandă specială de pe meniu. Politia din Düsseldorf, Germania, a descoperit o retea de trafic de droguri care folo ...

Drone în apropierea graniţei româno-ucrainene. Mesaje RO-ALERT emise pentru populația din Tulcea
24/10/2024 00:17

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a emis, miercuri seara, un nou mesaj RO-ALERT pentru populaţia din zona de nord a judeţului Tulcea, după ce radarele Ministerului Apărării Naţion ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei