FOTO Arheologii turci au prezentat o descoperire „foarte specială” din perioada romană
Dimensiune font:
Detaliile unei descoperiri „foarte speciale” de 651 de monede romane în orașul Aizanoi din Turcia au fost divulgate de cercetătorii care au găsit comoara, relatează CNN.
Monedele din argint au fost descoperite într-un ulcior în timpul unor săpături arheologice realizate de cercetătorii de la Universitate Pamukkale, potrivit unui comunicat de presă al instituției de învățământ superior.
Ruinele orașului Aizanoi se află în provincia Kutahya din vestul Turciei.
Mondele au fost descoperite în 2019 și cercetătorii le-au datat acum ca fiind din perioada împăratului Augustus care a condus Imperiul Roman între 27 î.e.n. și 14 e.n.
Augustus a fost primul împărat roman (n.r. Cezar nu este considerat împărat) și a construit un imperiu care a ajuns să se întindă din Insulele Britanice până în Egipt.
„Am găsit Roma construită din cărămizi și am lăsat-o în marmură”, a spus Augustus pe patul de moarte.
Multe dintre monedele descoperite de cercetătorii turci poartă chipul lui Augustus iar altele par să fie ștanțate cu portretul lui Marcus Brutus, unul dintre liderii conspiratorilor care l-au asasinat pe Cezar.
Unele din monede îl înfățișează pe Cezar.
Cel puțin 300 de monede romane au fost descoperite într-un ulcior din steatit găsit în pivnița teatrului Cressoni din Como în septembrie 2018 iar în luna octombrie a anului trecut o monedă romană descrisă drept „o celebrare nerușinată” a asasinării lui Cezar a stabilit un nou record pentru cea mai scumpă monedă vândută vreodată la o licitație.
Achiziționată de un cumpărător anonim pentru 2,7 milioane de lire sterline, moneda „aureus” înfățișa un portret al lui Brutus pe ea.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau