STX OSV Tulcea SA va avea anul acesta propria staţie de epurare a apelor uzate
Dimensiune font:
Şantierul naval STX OSV Tulcea SA va avea în cea de-a doua parte a acestui an o staţie de epurare proprie, conform normelor europene, lucrările pregătitoare pentru realizarea acesteia începând deja.
'În luna decembrie a anului trecut am primit toate acordurile necesare realizării staţiei de epurare, iar lucrările pregătitoare pentru demararea investiţiei au început deja. Credem că staţia de epurare va fi funcţională în cea de-a doua parte a anului, bugetul alocat doar pentru realizarea obiectivului şi lucrările conexe din curtea şantierului fiind de circa 700.000 de euro', a declarat vineri, pentru AGERPRES, directorul STX OSV Tulcea SA, Tudorel Ţopa.
Acesta a mai spus că realizarea staţiei de epurare a şantierului tulcean este doar unul din proiectele de modernizare a unităţii care se vor derula în acest an.
Anul trecut, potrivit sursei, STX OSV Tulcea SA a avut un program de modernizare în valoare de aproximativ 19 milioane de euro, printre investiţiile realizate numărându-se atât construirea a cinci hale de sablare-vopsire, cât şi automatizarea şi modernizarea secţiilor unităţilor.
Conform normelor UE, până în anul 2018, toate şantierele navale din România trebuie să aibă staţii proprii de epurare pentru a nu mai deversa în Dunăre apele uzate.
STX OSV este un grup de şantiere navale dedicat designului şi construcţiei de nave offshore şi specializate. Grupul are în componenţă 15 şantiere navale - în Finlanda, Franţa, Norvegia, Brazilia, Vietnam şi România - şi numără 16.000 de angajaţi. Şantierul din oraşul Tulcea are aproape 3.000 de angajaţi, cărora li se adaugă alte peste 1.800 de persoane salariate ale subcontractorilor de pe platformă, fiind astfel cel mai mare angajator privat din judeţul Tulcea.
AGERPRES
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau