Alimentul care ne face mai deștepți. Poate fi folosit în diverse feluri de mâncare
Dimensiune font:
Câteva alimente, printre care semințele de orice fel, fac minuni pentru creier. Recomandarea vine de prof.dr. Vlad Ciurea care spune că acestea favorizează procesele cerebrale. Pot fi consumate în diverse feluri de mâncare, salate, smoothie, iaurt, paste, chiftele, supe ori biscuiți.
„Pentru creier, toate semințele posibile favorizează procesele cerebrale. Nucile sunt recunoscute, migdalele. Semințele de in favorizează tranzitul intestinal. Dacă ați observat, acum, la toate hotelurile de 4 stele se pun boluri cu semințe. Sunt foarte bune și pentru digestie și pentru creier”, a explicat prof. dr. Vlad Ciurea la Antena 3 CNN.
De la probleme digestive, până la acnee, seminţele de in s-au dovedit aliaţi de nădejde pentru sănătate de-a lungul timpului. Surse excelente de fibre alimentare de ambele tipuri – şi solubile, şi insolubile – de vitamine din complexul B şi de minerale, seminţele de in sunt recomandate de medici în cure care stimulează vindecarea, care păstrează tinereţea şi sănătatea sistemului cardiovascular şi, nu în ultimul rând, care ajută la slăbit.
În ciuda dimensiunilor mici, seminţele de in sunt unele dintre sursele cele mai importante de substanţe nutritive de pe Planetă, potrivit Mayo Clinic. De altfel, sunt trei mari categorii nutritive pe care seminţele de in le au din abundenţă:
Uleiul din seminţe de in este, în cea mai mare parte, acid alfa-linoleic, un tip de Omega 3 care este precursorul acizilor graşi care se găsesc în somon şi în alţi peşti graşi.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau