Budincă din cozonac
Dimensiune font:
Ce facem cu cozonacul rămas după Paști? Îl transformăm într-o budincă savuroasă, ușor de preparat. Astfel, evităm risipa alimentară și ne bucurăm de un dulce rapid și delicios.
Pentru această Budincă de cozonac cu afine și căpșuni - Rețeta unui desert savuros și ușor avem nevoie de doar câteva ingrediente: felii de cozonac, lapte, ouă și fructe.
Ingrediente:
3-4 felii de cozonac
200 ml smântână de gătit neîndulcită
5 ouă
200 g afine proaspete
100 g căpșuni proaspete
1 linguriță extract de vanilie
un praf sare
Mod de preparare
Tăiați cozonacul în cuburi potrivite.
Într-un bol, mixați spumă ouăle, adăugând un praf de sare, apoi adăugați smântâna și extractul de vanilie. Adăugați cuburile de cozonac peste compoziția de ouă și amestecați ca să absoarbă bine lichidul. Ungeți formele de copt cu puțin unt. Cu ajutorul unei linguri, puneți câte puțin din compoziția de cozonac cu ouă în formele de copt.
Adăugați afine deasupra compoziției, apoi mai puneți câteva cuburi de cozonac, apoi încheiați cu afine.
Turnați în forme restul compoziției lichide.
Coaceți budinca în cuptorul preîncălzit la 190 grade, timp de aproximativ 20 de minute sau până când devine aurie.
După coacere, decorați cu zahăr pudră și bucăți de căpșuni. Lăsați să se răcească puțin înainte de a servi.
Savurați această delicioasă budincă cu cozonac, afine și căpșuni alături de cei dragi!
Este o desert perfect pentru a impresiona la orice ocazie sau pur și simplu pentru a vă răsfăța cu ceva dulce și delicios.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau