Cartofi noi cu unt și mărar
Dimensiune font:
Cartofii noi sunt mereu o alegere la îndemână, în zilele de vară.
Cartofi noi cu unt şi mărar – gustoși, rapid și ușor de făcut și sănătoși! Fie că îi servești pe post de garnitură sau mâncare de sine stătătoare, trebuie să faci măcar o dată această rețetă delicioasă!
INGREDIENTE
500 g cartofi noi
70-80 g unt proaspăt
1 legatura mărar
câteva fire de pătrunjel verde, sare, piper
MOD DE PREPARARE
Alege cartofi noi cât mai mici, pune-i 5 minute într‑un castron cu apă călduţă. Curăţă-i. Dacă unii cartofi sunt mai mari, se taie în jumătăţi sau în sferturi. Spală-i şi lasă-i la scurs pe un şervet absorbant.
Pune-i într-o oală cu apă şi o jumătate de linguriţă de sare. Lasă-i la fiert doar pe jumătate, 15- 20 de minute. Scurge de apa în care au fiert şi răstoarnă-i într‑o tavă pentru copt. Adaugă untul cubuleţe şi presară piper. Amestecă uşor cu o lingură de lemn să se acopere toţi cartofii cu un strat de unt.
Pune-i în cuptorul bine încins şi coace-i la foc iute, până se rumenesc frumos, aproximativ 20 de minute.
Scoate-i din cuptor şi presară imediat deasupra mărar şi pătrunjel verde, tocate fin. Se servesc imediat cu salate de sezon şi sos de smântână sau iaurt.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau